Intel Xeon E7-8890 v4: Διαθέτει 24 πυρήνες και 60 MB cache

Η Intel ανακοίνωσε τις ανανεωμένες σειρές επεξεργαστών Xeon E7-8800 και E7-4800 v4, επεξεργαστές πολύ υψηλών επιδόσεων και με τεράστια υποστήριξη μνήμης οι οποίοι και απευθύνονται σε υλοποιήσεις servers κατά κύριο λόγο.

Το κερασάκι της νέας σειράς και ο επεξεργαστής που διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του μένει κανείς με το στόμα ανοικτό είναι ο νέος Intel Xeon E7-8890 v4 ο οποίος και διαθέτει – κρατηθείτε – 24 φυσικούς πυρήνες χρονισμένους στα 2,2 GHz, ενώ ενσωματώνει 60 ΜΒ μνήμης cache. Εδώ σημειώστε ότι υποστηρίζει έως και 3 TB – δηλαδή 3072 GB – μνήμης RAM τύπου DDR4. Σύμφωνα με την Intel προσφέρει έως και 30% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τα τσιπ της προηγούμενης γενιάς.

Εδώ τώρα η Intel μας ενημερώνει ότι μπορείτε να επιλέξετε μια μητρική η οποία να δέχεται ταυτόχρονα οκτώ επεξεργαστές από τους παραπάνω, οπότε και θα έχετε στη διάθεση σας ένα σύστημα με 192 φυσικούς πυρήνες, ενώ θα υποστηρίζει συνολικά έως και 24 TB μνήμης RAM. Προφανώς και μια τέτοια υλοποίηση αφορά αποκλειστικά servers οι οποίοι έχουν προς επεξεργασία ιδιαίτερα μεγάλο όγκο δεδομένων μιας και τους δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώνεται η επεξεργασία σε επίπεδο επεξεργαστή – μνήμης χωρίς να χρειαστεί αποθήκευση κατά τη διάρκεια. Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας ο Ε7-8890 με τους 24 πυρήνες καταναλώνει έως και 165 Watt ενέργειας, τιμή ιδιαίτερα ικανοποιητική για την απόδοση του.

Intel Xeon E7-8890 v4, Intel Xeon E7-8890 v4: Διαθέτει 24 πυρήνες και 60 MB cache

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Τέρας……………………………

Don mitso mou

Ότι πρέπει για πριβέ render farm…..

John N

Ναι οκ, αλλα lol και dota θα σηκωνει? Και αμα ναι, στα τερμα υψηλα γραφικά η θα πρεπει να κανουμε συμβιβασμους? Δε ρωταω καν για πιο βαρια παιχνιδια. Εκει το throttling θα παει συννεφο

CostasG

Τέρας είναι για σερβερ τώρα για τα υπόλοιπα σύντομα θα βγουν τα benchmark.

@John N
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για gaming προφανώς και δεν θα αγοράσει Χεον επεξεργαστή αλλα θα πάει στην σειρά i κάθε σειρά ειναι και για διαφορετικούς λόγους, εάν και έχουν αποδειχθεί καλή ορισμένοι Χεον για gaming.

george kalogeris

θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει CPU/RAM/VGA/SSD για video editing σε 4K ?
έχω τον i7-6700k /16GBDDR4/GTX780Ti και κάθε άλλο παρά γρήγορα κάνω τη δουλειά μου.
Υποτίθεται είναι ο πιο γρήγορος i7, τον τσίμπησα και λίγο στα 4.5GHz
αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που καθυστερεί το PC τόσο πολύ στο rendering.
Ειδικά στο after effects χρειάζομαι ολόκληρες ώρες για λίγα δευτερόλεπτα render

Gvirginia

@george kalogeris Απ’ότι διάβασα οι περισσότεροι τον 6700Κ προτείνουν. Η άλλη εναλλακτική είναι να πας στην πιο ακριβή πλατφόρμα (X99).

Πάντως καλύτερα θα ήταν να άνοιγες κάποιο θέμα σε forum (είτε κάποιο γενικό ελληνικό / ξένο ή του προγράμματος που χρησιμοποιείς για render) ώστε να σε καθοδηγήσουν. Μπορεί να φταίνε οι ρυθμίσεις στο πρόγραμμα και να σου αργεί. Εδώ πολύ δύσκολα θα βρεις 5-6 άτομα να εκφέρουν άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Bill

george kalogeris μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο πιστεύω θα σε βοηθήσει
“Now that most editing software supports GPU rendering, CPU power is less important than it was in the past.”

https://www.videomaker.com/article/f6/17135-editing-in-4k-minimum-system-requirements

george kalogeris

Thanks,
μα είναι του 2014…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.