Επεξεργαστές Intel Xeon 5500 series

H Intel Corporation παρουσίασε 17 επεξεργαστές με κορυφαίο εκπρόσωπο τη σειρά Intel Xeon processor 5500 series. Οι νέοι επεξεργαστές μπορούν να προσαρμόζουν αυτόματα στο επίπεδο ενέργειας που καταναλώνουν και να διεκπεραιώνουν ταχύτερα τις τα υπολογιστικά φορτία. Aναμένεται, επίσης, να παίξουν ρόλο κλειδί στις επιστημονικές ανακαλύψεις των ερευνητών που χρησιμοποιούν υπερ-υπολογιστές (supercomputers) ως τη βάση της έρευνάς τους.

Intel Xeon 5500 series

Οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon processor 5500 series, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν την κωδική ονομασία Nehalem-EP, ενσωματώνουν αρκετές πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι οποίες βελτιώνουν δραστικά την ταχύτητα και την ευελιξία των συστημάτων. Τεχνολογίες όπως η Intel Turbo Boost Technology, η Intel Hyper-Threading , τα ενσωματωμένα power gates, και η πιο σύγχρονη έκδοσης της τεχνολογίας Intel Virtualization Technology (VT) με μεγαλύτερα page tables, επιτρέπουν στο σύστημα να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις μιας μεγάλης σειράς από εργασίες.

Δεκαπέντε δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές
Καθώς επεκτείνεται η χρήση του internet και το όραμα της Intel για 15 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές έρχεται πιο κοντά, οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon processor 5500 series θα δώσουν την απαραίτητη ισχύ για τον επερχόμενο μετασχηματισμό των διαδικτυακών υποδομών. Ο κλάδος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έχει θέσει, εδώ και καιρό, ως κεντρικό του στόχο τη δυνατότητα των χρηστών να επιλέγουν να τρέχουν διάφορες εφαρμογές μέσα από βέλτιστους επεξεργαστές και μηχανήματα τα οποία είναι διαθέσιμα on demand, και τα οποία θα μπορούν να είναι διαθέσιμα σε διαδοχικά διακριτά βήματα για τους χρήστες. Το όραμα αυτό, το οποίο συχνά αποκαλείται cloud computing, θα μπορούσε να υλοποιηθεί χάρη στις δυνατότητες, την ευελιξία και την ευφυΐα των επεξεργαστών της οικογένειας Intel Xeon processor 5500 series.

Δυναμικό άλμα στα ευφυή χαρακτηριστικά
Είτε στην περίπτωση κάποιων επαγγελματικών συναλλαγών ή προσομοιώσεων με μεγάλες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, είτε σε αυτή κάποιων ερευνητών που αναζητούν νέες ενεργειακές πηγές ή κάποιους απομακρυσμένους γαλαξίες, οι υπολογιστές που βασίζονται στους ευέλικτους επεξεργαστές της οικογένειας Intel Xeon processor 5500 series, θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο. Εφοδιασμένες με τριπλάσιο memory bandwidth σε σχέση με προηγούμενους επεξεργαστές διακομιστών, οι πλατφόρμες που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Xeon 5500 είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες και φορτία. Ένα νέο χαρακτηριστικό, το Intel Turbo Boost Technology, αυξάνει την απόδοση του συστήματος ανάλογα με το περιβάλλον και με τις απαιτήσεις του χρήστη, προσαρμόζοντας με δυναμικό τρόπο την ταχύτητα χρονισμού (clock speed) σε έναν, ή περισσότερους, από τους ανεξάρτητους πυρήνες επεξεργασίας.

Επίσης, οι επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 5500 διακρίνονται για την καλύτερη ενεργειακή τους απόδοση, και προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, η ισχύς σε κατάσταση αναμονής (idle power) του επεξεργαστή έχει κατέβει πλέον στα επίπεδα των 10, μόλις, watt, επιτυγχάνοντας μείωση της τάξης του 50 τοις εκατό στην ισχύ σε κατάσταση αναμονής του συστήματος, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών. Τα νέα ενσωματωμένα power gates, τα οποία βασίζονται στην μοναδική τεχνολογία high-k metal gate technology της Intel, επιτρέπουν να διακόπτεται η παροχή ρεύματος ανεξάρτητα σε κάθε πυρήνα επεξεργασίας.

Οι επεξεργαστές Intel Xeon processor 5500 series θέτουν, επίσης, νέα πρότυπα στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας, αφού έχουν τη δυνατότητα αυτόματης μετάπτωσης σε έως και 15 διαφορετικές στάθμες ισχύος. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική βελτίωση στην ενεργειακή διαχείριση του επεξεργαστή, αφού το ποσό της ενέργειας που καταναλώνεται μπορεί να προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ισχύος και χωρίς καμία θυσία όσον αφορά τις επιδόσεις.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fOTIS

Nehalem – Xeon είναι διαφορετική ομάδα επεξεργαστών και ποια η διαφορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple iMac

Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 10 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 30 decibel.

Computers Apple iMac iPad Pro

To Spring Event της Apple φέρνει το ουράνιο τόξο στα iMac

H ανοιξιάτικη διάθεση ήταν έκδηλη στο Spring Event της Apple, όπου είδαμε το χρώμα να μπαίνει στη ζωή των iMac.

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.