Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

, Η ΙΒΜ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κβαντική υπεροχή

Παρά το γεγονός ότι οι κβαντικοί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας έχουν εξελιχθεί πολύ, απέχουν όμως σε γενικές γραμμές να φτάσουν το επίπεδο των κλασσικών υπολογιστών ως προς κάποιες λειτουργίες.

Η IBM όμως η πρωτοπόρος εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων υποστήριξε ότι έχει βρει τον τρόπο να μπορεί να ισορροπήσει με το νέο της πρόγραμμα “Qiskit” τις λειτουργίες ενός κβαντικού υπολογιστή με τις λειτουργίες ένας κλασσικού υπολογιστή με αύξηση επιτάχυνσης των εργασιών αυτών έως και 100 φορές πάνω, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν μήνες για να επιτευχθεί αυτό, η IBM θεωρεί ότι είναι εφικτό αυτό να συμβεί σε κάποιες ώρες μέσω του προγράμματος αυτού.

Οι υπολογισμοί για τα παραπάνω και οι εργασίες που χρειαζόταν μήνες, τώρα θα μπορούν να γίνουν σε κάποιες ώρες“, όπως δηλώνει η ΙΒΜ.

Το “Qiskit” επιτρέπει την εκτέλεση κυκλωμάτων με μεγάλη επιτάχυνση και την αποθήκευση κβαντικών προγραμμάτων έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να επιτύχουν την εκτέλεση του προγράμματος με επιτυχία σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Αλλά και να ανεβάζουν προγράμματα που διαθέτουν υλικό των κλασσικών υπολογιστών προς επεξεργασία από κβαντικούς υπολογιστές με ένα κβαντικό τσιπ.

Η IBM επρόκειτο να κυκλοφορήσει το Qiskit μέσα στο 2021 και αναφέρει πως μέχρι και το 2023 η εταιρεία θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κβαντική υπεροχή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εκπρόσωπος της, όπου η κβαντική τεχνολογία θα μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε εργασία ενός συμβατικού υπολογιστή.

Παρ όλα αυτά όμως η IBM τονίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και παρομοιάζει τα βήματα που έχουν γίνει για την εξέλιξη της κβαντικής τεχνολογίας με τα βήματα που είχαν γίνει για την δημιουργία των πρώτων υπολογιστών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.