LaCie Chrome: Design από άλλο πλανήτη με τιμή … από άλλο γαλαξία

Η LaCie είναι γνωστή τόσο για τις ποιοτικές υλοποιήσεις της, όσο και για το design των προϊόντων της. Με το νέο LaCie Chrome όμως ξεπέρασε εαυτό σχεδιαστικά αλλά και τιμολογιακά.

Όπως και να το κάνουμε βλέπωντας το LaCie Chrome, αν και πρόκειται για ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, θα κολήσεις μιας και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με τελείωμα καθρέπτη, ενώ “κάθεται” στη βάση του υπό γωνία χάρη σε μαγνήτες. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει από τον γνωστό βιομηχανικό σχεδιαστή Neil Poulton ο οποίος έχει σχεδιάσει και άλλα προϊόντα της LaCie.

Εκ των έσω διαθέτει δύο M.2 SATA SSDs των 500GB σε RAID 0 με συνολική χωρητικότητα 1TB και ταχύτητες που σύμφωνα με τη LaCie φτάνουν τα 940 MB/s για την ανάγνωση και τα 900 MB/s για την εγγραφή. Η σύνδεση με τον υπολογιστή σας γίνεται με σύνδεση USB 3.1 και υποστηρίζει προφανώς και USB 3.0 ή USB 2.0, ενώ διαθέτει και adaptor για να συνδεθεί σε USB-C connector.

Μια εξαιρετική υλοποίηση θα σημειώσουμε, το όνειρο όμως τελειώνει εδώ μιας και μόλις δείτε την τιμή διάθεσης θα … πέσετε από τα σύννεφα. Στις ΗΠΑ κοστίζει 1.499 δολάρια, το οποίο με τη σημερινή ισοτιμία μεταφράζεται σε περίπου 1.335 ευρώ.

Δείτε το video της παρουσίασης του LaCie Chrome

LaCie Chrome, LaCie Chrome: Design από άλλο πλανήτη με τιμή … από άλλο γαλαξία

LaCie Chrome, LaCie Chrome: Design από άλλο πλανήτη με τιμή … από άλλο γαλαξία

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

«κάθεται»…

_Junkermann

Ekimolaos

Μόνο που στο κείμενο δεν αναφέρεται τί ακριβώς είναι αυτό το μηχάνημα. Κάποιος που δεν ξέρει την LaCie και δεν πολύ ασχολείται με την τεχνολογία θα διαβάσει το κείμενο και θα μείνει με την απορία: “τί είναι όμως αυτό το μηχάνημα;”.

kostas

@Ekimolaos οταν γραφει για δυο ssd 500Gb δεν νομιζω να θελει και πολυ σκέψη 😀

Ekimolaos

Ναι, παιδιά, εγώ ξέρω τί είναι. Κάποιος άλλος που δεν έχει καν ιδέα τί είναι ο SSD και τί σημαίνει το RAID δεν θα το καταλάβει όμως. Και άντε πες πως ξέρει τί είναι ο SSD, θα δει αυτό το κουτί στην εικόνα, θα δει πως έχει 2 SSD και θα αναρωτηθεί “ένα κουτί με 2 σκληρούς που κοστίζει 1500$. Τί τεχνολογία είναι άραγε αυτή; Μήπως κάνει και κάτι άλλο; Και γιατί 2 σκληροί 500gb και όχι ένας 1tb;”.

Και είναι λογικό. Όταν πχ διαβάζω ένα άρθρο για ένα καινούριο CPU το οποίο θα αναγράφεται με την κωδική ονομασία του, θα λέει στην πρώτη παράγραφο ότι είναι ο νέος επεξεργαστής της τάδε. Εγώ εκεί θα είμαι “σωωωωωώπα”, αλλά για κάποιον άλλον θα είναι ο λόγος που θα συνεχίσει να διαβάζει το κείμενο.

Max91

@Ekimolaos +1
Δεν ξερω τι λετε μερικοι εδω μεσα (βασικα ξερω αλλα τεσπα)
ειναι ανοητο τα γραφεις για κατι και να μην λες τι ειναι μονο αφηστε τα “μα λεει για ssd και αλλα).
Εχετε παρει ποτε βιβλιο χωρις τιτλο??? παρολο που οταν το διαβασετε θα καταλαβετε τι ειναι ο Τιτλος αναγραφεται.

Χρησταρας

Συμφωνο με τα παιδιά! Μόλις διάβασα το άρθρο πήγα κατευθείαν στα σχόλια για να δω αν κάποιος ξέρει τι είδους προϊόν είναι αυτό. Το ότι είναι αποθηκευτικό μέσο το καταλαβαίνει κάνεις έμμεσα από την αναφορά στις ssd. Κι εγώ όμως σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει και κάποια άλλη λειτουργία. Και τέλος πάντων θα ήταν πιο βολικό να ξέραμε περί τίνος πρόκειται από την αρχή του άρθρου και όχι να το ψάχνουμε από τα συμφραζομενα νομίζω!

Χρησταρας

Ευχαριστούμε Γιώργο Αρβανιτιδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.