Lenovo και HP: Κατέχουν το 50% της αγοράς των φορητών υπολογιστών

Lenovo, Lenovo και HP: Κατέχουν το 50% της αγοράς των φορητών υπολογιστών

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, την οποία δημοσίευσε η γνωστή εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics, η αγορά των φορητών υπολογιστών παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 27% ανά έτος, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τη Lenovo και την HP να κυριαρχούν.

Η πανδημία είχε θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις των φορητών υπολογιστών

Σε αντίθεση με την αρνητική επιρροή που έχει μέχρι σήμερα η πανδημία στην αγορά των smartphones, ο κορονοϊός φαίνεται να έχει επηρεάσει θετικά τον τομέα των φορητών υπολογιστών.

Αυτή η άνοδος οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι, τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, όλοι πραγματοποιούμε πλέον αγορές και πληρωμές online, και τα λοιπά.

Η μισή αγορά ανήκει σε δύο εταιρείες

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν το 50% της αγοράς το κατέχουν μόνο δύο εταιρείες. Στην κορυφή βρίσκουμε τη Lenovo με μερίδιο 25% και με ελάχιστη διαφορά, καθώς κατέχει το 24,8% της αγοράς, ακολουθεί η HP.

Τρίτη έρχεται η Dell η οποία έχει μερίδιο 15,6%, ενώ ακολουθεί η Apple με μόλις 8.5%. Την πεντάδα κλείνει η Acer με μερίδιο 6,7%. Οι υπόλοιπες εταιρείες κατέχουν το 19,4%, αθροιστικά.

Τέλος, η Strategy Analytics σημειώνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν υπολογιστές για την εργασία, το διάβασμα, ή την ψυχαγωγία τους. Ταυτόχρονα, αυξητική τάση παρουσιάζει και η ζήτηση των Chromebooks.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση σε πολλά θέματα τεχνολογίας , είστε φανταστικοί

Ιωάννης jb

Άθλιες εταιρίες που δίνουν εξέλιξη με το σταγονόμετρο! Εδώ βεβαία μπαίνει σφήνα κ η τρίτη, χειρότερη όλων Microsoft.. που προμηθεύει τους από πάνω με το φοβερό της λογισμικό. Παίρνεις λαπτοπ με 7-8 κατοστάρικα κ ένα smartphone που κάνει τα μισά σου κάνει 2 φορές περισσότερα πράγματα, 3 φορές πιο γρήγορα!!!

Mpeeee

Τι παραπάνω πράγματα σου κάνει το κινητό των 400€ από ένα laptop των 800€? Έχεις χρησιμοποιήσει Photoshop, Lightroom, after effects, autocad, spss, προγράμματα προσομοιώσεων κλπ σε κινητό? Μην συγκρίνετε ασύγκριτα πράγματα. Το laptop είναι απαραίτητο για άλλους λόγους. Είσαι τελείως εκτός θέματος!!!

GREG

Ούτως η άλλος η ίδια η αγορά σε σπρώχνει προς αυτές τις εταιρίες, από τα 400€ εως τα 800€ βρίσκεις πάνω από δέκα εκδόσεις των LapTop της Lenovo και HP, στα 800+€ αρχίζεις να βρίσκεις αξιόλογα σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε Asus και Dell, όσο ανεβαίνουμε σε κλίμακα τιμής όμως τόσο λιγότερες πωλήσεις καταγράφονται, και το θέμα είναι ότι όλοι Dell θέλουν αλλά ποιος δίνει τα 1.000+ ευρώ σε LapTop για να κάνει απλή χρήση ? κανείς… και κάπως έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν να αγοράζουν LapTop τις Lenovo και τις μακράν χειρότερης εταιρίας στον κόσμο των υπολογιστών την HP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.