Lenovo Thinkpad X1 Fold: Το πρώτο foldable PC στον κόσμο [CES 2020]

Πέρυσι, η Lenovo είχε αποκαλύψει το πρώτο foldable PC στον κόσμο. Τότε ήταν ένα απλό πρωτότυπο που έμοιαζε περισσότερο σαν ένα tablet που διπλώνει και παίρνει τη μορφή ενός πολύ μικρού laptop. Τώρα, η εταιρεία βρέθηκε στην έκθεση CES 2020, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε το Lenovo ThinkPad X1 Fold.

Χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός και το hardware του Lenovo ThinkPad X1 Fold δεν έχουν αλλάξει πολύ. Εξωτερικά είναι επενδυμένο με δέρμα και όταν είναι ανοιχτό πλήρως μετατρέπεται σε ένα tablet με 13,3 ιντσών OLED οθόνη η οποία έχει αναλογία 4:3 και ανάλυση 2.048×1.536 pixels.

Το ThinkPad X1 Fold διαθέτει ένα Bluetooth πληκτρολόγιο το οποίο κουμπώνει στο κάτω μέρος της οθόνης και το μετατρέπει σε ένα mini laptop. Επιπλέον, όταν η συσκευή είναι διπλωμένη το πληκτρολόγιο μπορεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στα δύο τμήματα της οθόνης συμπληρώνοντας το κενό που δημιουργείται.

Lenovo Thinkpad X1 Fold, Lenovo Thinkpad X1 Fold: Το πρώτο foldable PC στον κόσμο [CES 2020]

Από πλευράς λειτουργικού, το 2 σε 1 foldable τρέχει Windows 10 Pro. Αυτό σημαίνει ότι η Lenovo δημιούργησε κάποια δική της έκδοση η οποία είναι συμβατή με τη συσκευή. Ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσει μελλοντικά και μία έκδοση που θα τρέχει τα Windows 10X.

Τέλος, το ThinkPad X1 Fold έχει επεξεργαστή της Intel, Active Pen, θύρα USB type-C που επιτρέπει τη σύνδεση δεύτερης οθόνης ή άλλων περιφερειακών, και η διάρκεια της μπαταρίας του αγγίζει τις 11 ώρες.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Lenovo ThinkPad X1 Fold θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα μέσα του 2020, με τιμή εκκίνησης τα $2.499 ή περίπου 2.232 ευρώ.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.