Το Lenovo Yoga Book C930 αντικαθιστά το πληκτρολόγιο με οθόνη E-Ink [IFA 2018]

Το Yoga Book C930 της Lenovo παρουσιάστηκε στα πλαίσια της IFA 2018, και είναι ένα notebook με δύο οθόνες, με τη μια να είναι τεχνολογίας E-Ink στην οποία ο χρήστης σχεδιάζει και καταγράφει σημειώσεις, ενώ μπορεί να πληκτρολογεί στo virtual πληκτρολόγιο σαν να είναι κανονικό.

Το Lenovo Yoga Book C930 αποτελεί το “διάδοχο” του αρχικού μοντέλου που εμφανίστηκε το 2016, και διορθώνει τις παραλείψεις του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα προσθέτει μια δεύτερη οθόνη τεχνολογίας E-Ink στην οποία ο χρήστης πληκτρολογεί κανονικά πάνω στο εικονικό πληκτρολόγιο. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή και σχεδιασμό που το κάνει πιο ευέλικτο.

Όπως και στο πρώτο Yoga Book, το φετινό μοντέλο διαθέτει διπλές οθόνες αφής που συνδέονται μέσω μηχανισμού περιστροφής 360 μοιρών, με αυτή που βρίσκεται εκεί που βρισκόταν το πληκτρολόγιο να είναι τεχνολογίας E-Ink με μέγεθος τις 10.8 ίντσες και ανάλυση Full HD 1920×1080 pixel. Η κύρια οθόνη του Yoga Book C930 είναι IPS LCD στις 10.8 ίντσες με ανάλυση 2560×1600 pixel.

Στο virtual πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην E-Ink οθόνη, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογεί και να αντιλαμβανεται την πληκτρολόγηση μέσω haptic feedback αλλά και να αλλάζει γλώσσες γραφής και να εμφανίζει ειδικούς χαρακτήρες σε αυτό, και να το χρησιμοποιεί σαν να είναι κανονικό πληκτρολόγιο. Όταν ο χρήστης πληκτρολογεί, το trackpad είναι κρυφό έτσι ώστε να αυξάνει το χώρο για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο, με το χρήστη να το εμφανίζει πατώντας στο σχετικό virtual κουμπί, κάνοντας το trackpad να εμφανίζεται σε κανονικό μέγεθος.

Με τη χρήση της E-Ink οθόνης οι χρήστες μπορούν να στρέψουν τις οθόνες του C930 και να το μετατρέψουν σε e-reader, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν πάνω σε αυτό με τη χρήση του Wacom Active Pen που προσφέρει η Lenovo, το οποίο υποστηρίζει 4096 επίπεδα πίεσης και διαθέτει κουμπιά στο πλάι και στην κορυφή του. Το Wacom Active Pen συνδέεται με το Yoga Book μέσω Bluetooth, χρησιμοποιεί μπαταρίες AAAA που εξασφαλίζουν 400 ημέρες χρήσης, και μπορεί να προσαρτηθεί πάνω στο netbook μαγνητικά.

Στο εσωτερικό του Yoga Book C930 θα βρούμε τους Intel επεξεργαστές έβδομης γενιάς Core m3-7Y30 ή Core i5-7Y54, μαζί με 4GB LPDDR4 μνήμης RAM και 256 GB PCIe SSD χώρου αποθήκευσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αγοράς Wi-Fi μοντέλου αλλά και αυτού που παρέχει σύνδεση σε 4G-LTE δίκτυα. Το C930 διαθέτει δύο USB-C θύρες, οπτικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποστήριξη Dolby Atmos, με την αυτονομία της συσκευής να φτάνει τις 8.6 ώρες.

Το Lenovo Yoga Book C930 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή που ξεκινάει από τα 1000 δολάρια.

lenovoyogabook c930 1

lenovoyogabook c930 2

lenovoyogabook c930 3

lenovoyogabook c930 4

lenovoyogabook c930 5

lenovoyogabook c930 6

lenovoyogabook c930 7

lenovoyogabook c930 8

lenovoyogabook c930 9

lenovoyogabook c930 10

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Lenovo Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Lenovo QRD με Snapdragon 8cx Gen 3 και Windows 11 – Εντοπίστηκε στο Geekbench

Η Lenovo φαίνεται να εργάζεται σε μια τέτοια συσκευή, όπως φανέρωσε ένα αποτέλεσμα στο Geekbench από το Lenovo QRD με chipset Snapdragon 8cx Gen 3.

Gear Lenovο

Το Lenovo Thinkbook Plus θα έχει δεύτερη οθόνη στο πληκτρολόγιο

Μία εικόνα για το επερχόμενο Lenovo Thinkbook Plus αποκαλύπτει μία πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική επιλογή στο πληκτρολόγιο.

Gear Lenovo

Lenovo Legion Play: Νέα φορητή κονσόλα με Android OS

To Lenovo Legion Play αναμένεται να είναι η απάντηση της εταιρείας στο Valve Steam Deck και το Nintendo Switch.

Gear Lenovο Windows 11

Τα πρώτα Windows 11 laptops της Lenovo έρχονται τον Οκτώβριο

Με το IdeaPad Slim 7 Series η Lenovo μας λέει ότι ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε τα πρώτα laptops με Windows 11 στην αγορά.