Το Lenovo Yoga Book C930 αντικαθιστά το πληκτρολόγιο με οθόνη E-Ink [IFA 2018]

Το Yoga Book C930 της Lenovo παρουσιάστηκε στα πλαίσια της IFA 2018, και είναι ένα notebook με δύο οθόνες, με τη μια να είναι τεχνολογίας E-Ink στην οποία ο χρήστης σχεδιάζει και καταγράφει σημειώσεις, ενώ μπορεί να πληκτρολογεί στo virtual πληκτρολόγιο σαν να είναι κανονικό.

Το Lenovo Yoga Book C930 αποτελεί το “διάδοχο” του αρχικού μοντέλου που εμφανίστηκε το 2016, και διορθώνει τις παραλείψεις του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα προσθέτει μια δεύτερη οθόνη τεχνολογίας E-Ink στην οποία ο χρήστης πληκτρολογεί κανονικά πάνω στο εικονικό πληκτρολόγιο. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή και σχεδιασμό που το κάνει πιο ευέλικτο.

Όπως και στο πρώτο Yoga Book, το φετινό μοντέλο διαθέτει διπλές οθόνες αφής που συνδέονται μέσω μηχανισμού περιστροφής 360 μοιρών, με αυτή που βρίσκεται εκεί που βρισκόταν το πληκτρολόγιο να είναι τεχνολογίας E-Ink με μέγεθος τις 10.8 ίντσες και ανάλυση Full HD 1920×1080 pixel. Η κύρια οθόνη του Yoga Book C930 είναι IPS LCD στις 10.8 ίντσες με ανάλυση 2560×1600 pixel.

Στο virtual πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην E-Ink οθόνη, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογεί και να αντιλαμβανεται την πληκτρολόγηση μέσω haptic feedback αλλά και να αλλάζει γλώσσες γραφής και να εμφανίζει ειδικούς χαρακτήρες σε αυτό, και να το χρησιμοποιεί σαν να είναι κανονικό πληκτρολόγιο. Όταν ο χρήστης πληκτρολογεί, το trackpad είναι κρυφό έτσι ώστε να αυξάνει το χώρο για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο, με το χρήστη να το εμφανίζει πατώντας στο σχετικό virtual κουμπί, κάνοντας το trackpad να εμφανίζεται σε κανονικό μέγεθος.

Με τη χρήση της E-Ink οθόνης οι χρήστες μπορούν να στρέψουν τις οθόνες του C930 και να το μετατρέψουν σε e-reader, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν πάνω σε αυτό με τη χρήση του Wacom Active Pen που προσφέρει η Lenovo, το οποίο υποστηρίζει 4096 επίπεδα πίεσης και διαθέτει κουμπιά στο πλάι και στην κορυφή του. Το Wacom Active Pen συνδέεται με το Yoga Book μέσω Bluetooth, χρησιμοποιεί μπαταρίες AAAA που εξασφαλίζουν 400 ημέρες χρήσης, και μπορεί να προσαρτηθεί πάνω στο netbook μαγνητικά.

Στο εσωτερικό του Yoga Book C930 θα βρούμε τους Intel επεξεργαστές έβδομης γενιάς Core m3-7Y30 ή Core i5-7Y54, μαζί με 4GB LPDDR4 μνήμης RAM και 256 GB PCIe SSD χώρου αποθήκευσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αγοράς Wi-Fi μοντέλου αλλά και αυτού που παρέχει σύνδεση σε 4G-LTE δίκτυα. Το C930 διαθέτει δύο USB-C θύρες, οπτικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποστήριξη Dolby Atmos, με την αυτονομία της συσκευής να φτάνει τις 8.6 ώρες.

Το Lenovo Yoga Book C930 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή που ξεκινάει από τα 1000 δολάρια.

lenovoyogabook c930 1

lenovoyogabook c930 2

lenovoyogabook c930 3

lenovoyogabook c930 4

lenovoyogabook c930 5

lenovoyogabook c930 6

lenovoyogabook c930 7

lenovoyogabook c930 8

lenovoyogabook c930 9

lenovoyogabook c930 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.

Computers ΙΒΜ

Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές.