Πέμπτη
05/11/2009

Logitech Performance mouse MX, Λειτουργεί και σε γυάλινες επιφάνειες

Η κλασική τεχνολογία ανίχνευσης με laser βασίζεται στην ικανότητα του αισθητήρα του ποντικιού να «διαβάσει» τις λεπτομέρειες στην υφή της επιφάνειας κίνησης. Όσο περισσότερες ανωμαλίες υπάρχουν στην επιφάνεια, τόσο πιο εύκολο είναι για τον αισθητήρα να τις ανιχνεύσει και να τις χρησιμοποιήσει ως σημεία αναφοράς για να υπολογίσει την κίνηση του ποντικιού. Στις γυάλινες επιφάνειες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Logitech Performance mouse MX

Στις γυάλινες επιφάνειες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να μπορέσει να ανιχνεύει κίνηση πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια (που πρέπει να έχει ένα ελάχιστο πάχος 4 χιλιοστών), το Logitech Performance mouse MX χρησιμοποιεί τεχνολογία μικροσκοπίου σκοτεινού πεδίου, ώστε να ανιχνεύει μικροσκοπικά σωματίδια αλλά και τις ελάχιστες χαρακιές που υπάρχουν επάνω της (και όχι την ίδια την επιφάνεια). Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει αυτή την τεχνολογία με το πώς το ανθρώπινο μάτι βλέπει τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Ο αισθητήρας «βλέπει» τις καθαρές γυάλινες επιφάνειες σαν ένα σκοτεινό φόντο, το οποίο έχει επάνω του φωτεινές κηλίδες, δηλαδή τη σκόνη και τις χαρακιές. Έτσι η κίνηση του ποντικιού ορίζεται με βάση τη μετακίνηση αυτών των φωτεινών στιγμάτων, πετυχαίνοντας μια ανίχνευση υψηλής ακρίβειας.

Το ποντίκι Logitech Performance MX κοστίζει 100 ευρώ.

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Petran λέει:

    Άλλο ένα κορυφαίο προϊόν από την Logitech!!!

  2. Ο/Η cVlachakis λέει:

    Είναι κορυφαίο, το χρησιμοποιώ από εχθές το βράδυ. Έχει και λογισμικό για Mac ώστε να συνδιάσεις τα έξτρα πλήκτρα με λειτουργίες 😉

  3. Ο/Η pcnw λέει:

    Στο χέρι πως το νιώθεις; Γεμίζει την παλάμη; Διάβασα ότι είναι πιο μικρό από ότι θα περίμενε κανείς….

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.