Μ1 Pro και Μ1 Μax MacBook Pro: σφάλματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο HDR στο YouTube

, Μ1 Pro και Μ1 Μax MacBook Pro: σφάλματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο HDR στο YouTube

Σύμφωνα με μία σειρά καταγγελιών στο forum MacRumors, μερικοί κάτοχοι MacBook Pro 14ων και 16 ιντσών αντιμετωπίζουν σφάλματα πυρήνα όταν παρακολουθούν βίντεο HDR στο YouTube.

Όπως εξηγείται από τον αναγνώστη του MacRumors Cababah, η παρακολούθηση ενός βίντεο HDR στο YouTube, στο Safari και στη συνέχεια η κύλιση στα σχόλια οδηγεί σε σφάλμα πυρήνα, στο macOS Monterey 12.0.1. Η παρακολούθηση του YouTube σε πλήρη οθόνη και μετά η έξοδος από τη λειτουργία πλήρους οθόνης, μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλμα και μπορεί να επηρεάσει κυρίως το μοντέλο των 16GB, αν και μπορεί να επηρεαστούν και τα μοντέλα 32 και 64 GB.

Άλλοι αναγνώστες του MacRumors μπόρεσαν να επαναλάβουν το σφάλμα το οποίο φαίνεται να συμβαίνει μετά την παρακολούθηση μερικών βίντεο στο YouTube. Από τον macrumors reader spiritedaway:

Μου συμβαίνει το ίδιο σφάλμα, μέσα στις ίδιες συνθήκες, σε 4k HDR βίντεο Youtube στο Safari. Μετά το κλείσιμο της αναπαραγωγής σε πλήρη οθόνη το κλείνει τελείως και επανεκκινείται. Μπορώ να το κάνω να βγάζει αυτό το σφάλμα κάθε φορά

Από τον αναγνώστη του Macrumors Sam.b1:

Λαμβάνω το ίδιο σφάλμα, υπό τις ίδιες συνθήκες, σε αναπαραγωγή YouTube 4K HDR Safari/Chrome. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μπορούσε να ήταν κάποιο σφάλμα του χρόνου αλλά στη συνέχεια χάλασε και στο σαφάρι. Χρησιμοποιώ Monterrey 12.0.1 16 ιντσών M1 Max με 32GB RAM. Σκέφτομαι να το ανταλλάξω, δεν είμαι σίγουρος. Ορισμένοι ιδιοκτήτες Macbook Pro, εικάζουν ότι πρόκειται για πρόβλημα με την αποκωδικοποίηση AV1, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα ή αν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με μία ενημέρωση λογισμικού. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοχοι Macbook Pro αυτό το ζήτημα, αλλά μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε στις δικές μας δοκιμές.

Η έκδοση beta το mac OS monterey 12.1 ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα καθώς ορισμένοι χρήστες αναφέρουν βελτιωμένη απόδοση μετά την ενημέρωση. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα στο YouTube ενημερώστε μας στο σχόλια.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Θα ακουστεί παράξενο αλλά έχω το ίδιο πρόβλημα σε καινούργιο Lenovo με Windows 11. Πρέπει να παίζει θέμα με το ίδιο το YouTube. Κάποιες φορές όταν ανοίγω video full screen στον Edge κολλάει η εικόνα (ο ήχος παίζει) και μένει εκεί για 5-6 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνει reload από μόνο του και φτιάχνει. Δεν είναι πρόβλημα του laptop πάντως ούτε του browser γιατί όταν γίνεται αυτό όλα τα άλλα δουλεύουν μια χαρά, και τα tabs και τα άλλα παράθυρα που έχω ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.