Mac Mini 2020: Το γρηγορότερο μικρό με τιμή $699

Apple, Mac Mini 2020: Το γρηγορότερο μικρό με τιμή $699

Η Apple συνεχίζει τις ανακοινώσεις, αυτή τη φορά με την κυκλοφορία ενός νέου Mac Mini, με τη δύναμη του Apple M1 αλλά και με τιμή $699. Αν και νεότερο, το νέο Mac Mini είναι 100 δολάρια πιο οικονομικό από το προηγούμενο μοντέλο, όμως η Apple υπόσχεται τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτή τη τιμή.

Το νέο Mac Mini προσφέρει 3 φορές γρηγορότερη CPU από το προηγούμενο μοντέλο με τετραπύρηνο επεξεργαστή. Η Apple επισημαίνει πως το Mac Mini έχει μόλις το 1/10 του μεγέθους των υπολογιστών αυτής της τιμής, όμως είναι 5 φορές γρηγορότερο από το “best-selling PC” της κατηγορίας τιμής του, αλλά δε γνωρίζουμε σε ποιο μοντέλο ακριβώς αναφέρεται.

Apple, Mac Mini 2020: Το γρηγορότερο μικρό με τιμή $699

Σε αντίθεση με το νέο MacBook Air, το Mac Mini έχει ενεργή ψύξη, για να μπορεί να τρέχει συνεχώς σε κορυφαίες επιδόσεις. Στο πίσω μέρος βλέπουμε δύο θύρες Thunderbolt/USB 4, δύο θύρες USB-A, μία θύρα ethernet και μία HDMI 2.0, η οποία υποστηρίζει έως και 4K ανάλυση στα 60Hz, ή 6K στα 60Hz, μέσω DisplayPort (USB-C).

Η Apple επισημαίνει πως το νέο Mac Mini είναι ένα επαγγελματικό μηχάνημα και το δείχνει. Χάρη στον M1, οι επιδόσεις machine learning αυξήθηκαν κατά 15 φορές, οπότε οι εφαρμογές μπορούν να το εκμεταλλευτούν για ακόμα δυσκολότερες εργασίες. Η Neural Engine υποστηρίζει το deep learning framework Tensorflow, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστικότητα της Nvidia.

Το Mac Mini των 699 δολαρίων προσφέρει 8GB μνήμης RAM και 256GB SSD. Μπορείτε να φτάσετε στα 16GB μνήμης με 200 δολάρια επιπλέον, ενώ η χωρητικότητα φτάνει έως και τα 2TB. Το παλαιότερο Mac Mini με εξαπύρνο Intel Core i5 συνεχίζει να πωλείται κανονικά, έναντι 1.100 δολαρίων.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Το πιο σημαντικό στα Mac mini ότι μπορείς να προσθέσεις μνήμη . Δεν είναι κολλημένες όπως στα προηγούμενα μοντέλα . Αυτό περίμενα για να αναβαθμίσω το παλιό μου Mac mini !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.