MacBook Air 13″ με οθόνη OLED φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024

macbook air, MacBook Air 13″ με οθόνη OLED φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει νέα μοντέλα MacBook Air 13″, iPad Pro 11″ και iPad Pro 12,9″ με οθόνες OLED το 2024, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή οθονών Ross Young. Ο Young, ο οποίος έχει μοιραστεί ακριβείς πληροφορίες για μελλοντικά προϊόντα της Apple στο παρελθόν, μοιράστηκε τις τελευταίες πληροφορίες του σε ένα tweet την Κυριακή.

Ο Young δεν μοιράστηκε πρόσθετες λεπτομέρειες, αλλά νωρίτερα φέτος είπε ότι και οι τρεις συσκευές θα έχουν οθόνες OLED “δύο στοίβας” με δύο επίπεδα εκπομπής κόκκινου, πράσινου και μπλε για αυξημένη φωτεινότητα και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Είχε πει  ακόμα ότι και οι τρεις συσκευές θα υποστηρίζουν επίσης ProMotion για ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz.

Τα iPad Pro από το 2017 και μετά διαθέτουν ήδη ProMotion με ρυθμό ανανέωσης 24Hz έως 120Hz, ενώ το ProMotion θα είναι καινούργιο στο MacBook Air. Η Apple πρόσθεσε το ProMotion στα MacBook Pro 14″ και 16″ το 2021, επίσης με εύρος 24 Hz έως 120 Hz.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν Mac ή iPad με οθόνες OLED, με τα τελευταία μοντέλα MacBook Air και iPad Pro της Apple είναι εξοπλισμένα με οθόνες LCD. Το iPad Pro 12,9″ διαθέτει οπίσθιο φωτισμό mini-LED για αυξημένη φωτεινότητα και βελτιωμένη αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1. Η διαφορά των οθονών LCD με mini-LED από τις οθόνες OLED είναι ότι οι τελευταίες έχουν pixel που εκπέμπουν μόνα τους και δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό. Αυτό θα έδινε στις συσκευές ακόμα καλύτερη αναλογία αντίθεσης και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ο Young, Διευθύνων Σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants (DSCC), παλαιότερα αποκάλυψε με ακρίβεια ότι συσκευές όπως το iPhone 13 Pro και το MacBook Pro θα διαθέτουν ProMotion, ότι το iPad mini έκτης γενιάς θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη 8,3″, ότι το τελευταίο MacBook Air θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη 13,6″ και πολλά άλλα, δίνοντάς του ένα πολύ επιτυχημένο ιστορικό με τις φήμες για τα προϊόντα της Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.