MacBook Air και iPad Pro: Νέα μοντέλα με ενισχυμένο hardware και μειωμένες τιμές

Πριν λίγο η Apple ανακοίνωσε δύο νέα προϊόντα, το ολοκαίνουργιο MacBook Air με το Magic Keyboard και τα ανανεωμένα iPad Pro τα οποίο διαθέτουν LiDAR Scanner και δικό τους εξωτερικό “μαγικό πληκτρολόγιο”.

MacBook Air

Το νέο laptop της Apple αντικαθιστά το butterfly πληκτρολόγιο με το νέο Magic Keyboard το οποίο έκανε ντεμπούτο με το MacBook Pro των 16 ιντσών που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Update: Μάθαμε τις τιμές των νέων iPad Pro στην Ελλάδα, από 969 ευρώ έως και 1979 ευρώ

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο hardware. Το MacBook Air έχει βασικό αποθηκευτικό χώρο τα 256GB, ενώ υπάρχει και έκδοση με 2TB. Επιπλέον, η Apple διαθέτει αποκλειστικά για σπουδαστές μία έκδοση με 128GB και τιμή 799 δολάρια Αμερικής. Την ίδια στιγμή η βασική έκδοση τιμολογείται στα 999 δολάρια Αμερικής.

MacBook Air, MacBook Air και iPad Pro: Νέα μοντέλα με ενισχυμένο hardware και μειωμένες τιμές

Σε επίπεδο επεξεργαστή, το MacBook Air έχει έναν 10ης γενιάς Intel Core i7 χρονισμένο στα 1.2GHz, ο οποίος με το Turbo Boost υπερχρονίζεται μέχρι τα 3.8GHz. Επιπλέον, η Intel Iris Plus προσφέρει στο νέο μοντέλο 80% καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών.

Κατά τα άλλα, το MacBook Air έχει 16GB μνήμη RAM, οθόνη Retina 13 ιντσών, Touch ID, Force Touch trackpad, δύο Thunderbolt 3, στερεοφωνικά ηχεία, T2 security chip, και τρία μικρόφωνα.

iPad Pro και Magic Keyboard

Τα νέα tablets της Apple χρησιμοποιούν τον A12Z Bionic που προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Το chip έχει 8 πυρήνες στη CPU και 8 πυρήνες στη GPU. Επιπλέον, η αυτονομία της μπαταρίας αγγίζει τις 10 ώρες.

Στα νέα iPad Pro θα βρούμε ένα νέο module καμερών. Τα δύο νέα tablets έχουν module παρόμοιο με του iPhone 11. Το σύστημα αποτελείται από δύο κάμερες, την κύρια στα 12MP με διάφραγμα f/1.8 και μία ultra wide 10MP με διάφραγμα f/2.4. Επιπλέον, έχουν δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K στα 60fps.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των νέων iPad Pro είναι το LiDAR Scanner. Ένα τέτοιο scanner στέλνει μία δέσμη laser προς το αντικείμενο με σκοπό να υπολογίσει την απόσταση του από αυτόν.

Συνήθως ένας τέτοιος αισθητήρας χρησιμοποιείται για εφαρμογές χαρτογράφησης, στα αυτόνομα οχήματα, και άλλα. Ωστόσο, στα νέα iPad Pro λειτουργεί παράλληλα με τις κάμερες και τους αισθητήρες κίνησης για να μετρά με ακρίβεια το βάθος σε όλες τις εφαρμογές AR.

MacBook Air, MacBook Air και iPad Pro: Νέα μοντέλα με ενισχυμένο hardware και μειωμένες τιμές

Το Magic Keyboard των iPad Pro χρησιμεύει στην τοποθέτηση τους υπό κλίση μέχρι 130 μοίρες, ενώ διαθέτει USB type-C που επιτρέπει τη φόρτιση τους, ενώ αυτά βρίσκονται τοποθετημένα σε αυτό. Επιπλέον, το Magic Keyboard διαθέτει trackpad.

Τα νέα iPad Pro έχουν αναβαθμισμένο σύστημα μικροφώνων με 5 μικρόφωνα που ρυθμίζουν τον ήχο ανάλογα με το πώς κρατάει ο χρήστης το tabler. Η οθόνη τους είναι η 120Hz ProMotion και διαθέτουν TrueDepth Camera στα 7MP με διάφραγμα f/2.2 και υποστήριξη εγγραφής βίντεο 1080p στα 60fps.

Το 12.9 μοντέλο έχει μπαταρία 36.71Wh και το μικρότερο των 11 ιντσών έχει μπαταρία 29.65Wh. Tα νέα μοντέλα υποστηρίζουν Face ID, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, eSIM, και έχουν USB type-C.

Οι τιμές για το μικρό μοντέλο ξεκινούν από τα 799 δολάρια Αμερικής για την απλή έκδοση με τα 128GB, και για τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο στην LTE έκδοση η τιμή ανεβαίνει στα 949 δολάρια Αμερικής. Από την άλλη, για τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο, το 12.9 Wi-Fi τιμολογείται στα 999 δολάρια Αμερικής και το LTE στα 1149 δολάρια Αμερικής.

MacBook Air, MacBook Air και iPad Pro: Νέα μοντέλα με ενισχυμένο hardware και μειωμένες τιμές

Τέλος, το Magic Keyboard για το iPad Pro 11 τιμολογείται στα 299 δολάρια Αμερικής και για το 12.9 στα 349 δολάρια Αμερικής. Επιπλέον, η Apple παρέχει ένα Smart Keyboard προς 179 ή 199 δολάρια Αμερικής και έξτρα Apple Pencil για 129 δολάρια Αμερικής.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Michalis

Το air έχει retina 13 ιντσών**

I am

Νομίζω η pro έκδοση θέλει ανανέωση λόγο του πληκτρολογίου με βάσει τουλάχιστον αυτά που ακούω αλλά όλα καλοδεχούμενα είναι και αν έβγαζε κάθε χρόνο θα έπεφτε το μπραντ

Κοσμάς

Το iPad έχει την mini led η όχι ?

Anonymous

Όχι, έχει Liquid Retina display

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.