MacBook Air με M1: Ξεπερνάει σε επιδόσεις τα MacBook Pro 16 με Intel i9

Macbook Air, MacBook Air με M1: Ξεπερνάει σε επιδόσεις τα MacBook Pro 16 με Intel i9

Το νέο MacBook Air με Apple M1 Silicon πέρασε από το Geekbench και μας εντυπωσιάζει, καθώς ξεπερνάει σε επιδόσεις ένα MacBook Pro 16 με Intel i9. Αν κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται αν όντως οι επιδόσεις του νέου SoC είναι τόσο καλές όσο μας λέει η Apple, φαίνεται πως τα benchmarks επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το MacBook Air, το πιο “αδύναμο” MacBook της σειράς μέχρι σήμερα, καταφέρνει να φτάσει τους 1.687 πόντους στο single-core και τους 7.433 πόντους στο multi-core test του Geekbench. Αυτό σημαίνει πως το μικρότερο MacBook Air είναι πιο δυνατό από το κορυφαίο MacBook Pro 16 με Intel i9 επεξεργαστή, καθώς το δεύτερο έχει καταφέρει να φτάσει τους 1.096 πόντους στο single-core και τους 6.869 πόντους στο multi-core τεστ.

Macbook Air, MacBook Air με M1: Ξεπερνάει σε επιδόσεις τα MacBook Pro 16 με Intel i9

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά αυτά τα αποτελέσματα είναι ότι το MacBook Air έρχεται με passive cooling, χωρίς τη βοήθεια κάποιου fan για ακόμη καλύτερη ψύξη. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα σε επιδόσεις από το MacBook Pro 13 με M1, το οποίο έρχεται με κανονικό σύστημα ψύξεις από fans. Βέβαια, πρέπει να δούμε και τις επιδόσεις των μηχανημάτων σε καθημερινή χρήση, αλλά από τα νούμερα τουλάχιστον έχουμε μία πολύ καλή πρώτη εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τα πάντα για τα MacBook Pro 13, MacBook Air και Mac Mini με M1 SoC

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Με οθόνη LTPO και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120Hz

Προτού η Apple προλάβει να κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16, έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17.

Smartphones Apple iPhone

iPhone SE 4: Φήμες ότι έρχεται με οθόνη OLED, κάμερα 48MP και πολλά άλλα στις αρχές του 2025

Το iPhone SE τέταρτης γενιάς θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, σύμφωνα με τον Ice Universe.