MacBook Pro (2018): Μεμβράνη σιλικόνης κάτω από τα πλήκρα αποτρέπει την είσοδο σκόνης

macbook pro 2018 μεμβράνη σιλικόνης πλήκτρολόγιο ifixit, MacBook Pro (2018): Μεμβράνη σιλικόνης κάτω από τα πλήκρα αποτρέπει την είσοδο σκόνης

Οι ειδικοί του iFixit πήραν το MacBook Pro (2018), το αποσυναρμολόγησαν και ανακάλυψαν μεμβράνη σιλικόνης κάτω από κάθε πλήκτρο, κάτι που η Apple είχε κατοχυρώσει σε πατέντα για πλήκτρα που δεν επιτρέπουν την είσοδο σκόνης και δε θα χαλάνε.

Με το πρόβλημα στα πληκτρολόγια των MacBook Pro που διαθέτουν το μηχανισμό butterfly να είναι έντονο, η Apple όχι μόνο ξεκίνησε πρόγραμμα επιδιόρθωσής τους, αλλά προχώρησε σε αλλαγές τις οποίες ανακάλυψαν οι ειδικοί του iFixit κατά την αποσυναρμολόγηση του MacBook Pro (2018). Αυτό που βρήκαν είναι πως κάθε πλήκτρο διαθέτει μια λεπτή μεμβράνη σιλικόνης που περιβάλλει τον butterfly μηχανισμό.

Ο τρόπος που είναι τοποθετημένη η μεμβράνη είναι τέτοιος που φαίνεται να προστατεύει το κάθε πλήκτρο από το να μπει σκόνη και κάθε άλλο υλικό μέσα στο μηχανισμό και να χαλάσει το πλήκτρο, κάτι το οποίο προκάλεσε προβλήματα στους χρήστες και οδήγησε την Apple στην επιδιόρθωση των πληκτρολογίων για όσους είχαν πρόβλημα με αυτά.

Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό αλλά πιστεύεται πως η αθόρυβη πληκτρολόγηση που διαφημίζει η εταιρεία είναι αποτέλεσμα της μεμβράνης σιλικόνης η οποία ενδεχομένως να τοποθετήθηκε για την προστασία των πλήκτρων. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει παραδεχθεί η Apple μιας και αναφέρει ότι τα πλήκτρα είναι ακόμα πιο αθόρυβα, ενώ σε καμία περίπτωση δε θέλει να αφήσει να εννοηθεί πως τα πληκτρολόγια στα οποία εμφανίστηκε το πρόβλημα ήταν ελαττωματικά.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iFixit iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Teardown από το iFixit – Πόσο εύκολα γρατσουνίζεται το τιτανιο

Το iPhone 15 Pro Max με το περίβλημα τιτανίου και το σύστημα κάμερας περισκοπίου, υποβλήθηκε σε ένα βασανιστικό teardown από το iFixit.

Smartphones Apple Apple iPad iPad

Το Resident Evil Village για iPhone 15 Pro και iPad κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου

Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει για iPhone 15 Pro και iPad στις 30 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Capcom.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro: Πόσο τιτάνιο έχει πραγματικά; [βίντεο]

Ο Youtuber Zack από το κανάλι JerryRigEverything έπιασε στα χέρια του ένα ολοκαίνουργιο iPhone 15 Pro και του… άλλαξε τα φώτα.

Smartphones Apple featured iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max: Δείτε το να σπάει σε bend τεστ [βίντεο]

Για το τιτάνιο Grade 5 που υπάρχει στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Δικαίως;