MacBook Pro: Η Apple εξηγεί γιατί δεν έβαλε 32GB RAM

Την Πέμπτη η Apple ανακοίνωσε επίσημα το νέο MacBook Pro, μεταξύ των πιο σημαντικών αλλαγών είναι η προσθήκη Touch Bar και Touch ID. Η Apple διαθέτει τρεις εκδόσεις και ακούστηκαν παράπονα ότι περιορίζεται στα 16GB RAM, αν λάβουμε υπόψη και την τιμή.

Η Apple έχει εξήγηση γι αυτό λέγοντας ότι αν μπει περισσότερη μνήμη RAM σε ένα Notebook τέτοιου μεγέθους, θα είχε καταστροφικές συνέπειες στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Απαντώντας σε σχετικό email κάποιου χρήστη, ο ίδιος ο Phil Schiller, Apple SVP of Worldwide Marketing, επεσήμανε: “To put more than 16GB of fast RAM into a notebook design at this time would require a memory system that consumes much more power and wouldn’t be efficient enough for a notebook”.

Το ερώτημα είναι αν τελικά ο μέσος χρήστης χρειάζεται την επιλογή με μνήμη RAM 32GB και αν ναι, αξίζει να θυσιαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας; Αυτή τη στιγμή η Apple υπόσχεται διάρκεια 10 ωρών για τα νέα MacBook Pro.

Διαβάστε επίσης: Τι μας προβλημάτισε με τα νέα MacBook Pro εκτός από την τιμή;

macbook pro no 32gb ram, MacBook Pro: Η Apple εξηγεί γιατί δεν έβαλε 32GB RAM

macbook pro no 32gb ram, MacBook Pro: Η Apple εξηγεί γιατί δεν έβαλε 32GB RAM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Δικαιολογίες.. ,,πραγματικά θα ακούσουμε ποτέ κάτι σωστό από την Apple ??

Το γεγονός να βάλουν καλύτερη μπαταρία ???

Παναγιώτης

Ο μέσος χρ΄ήστης δεν χρειάζεται πάνω απο 16bg, αλλά αυτό το λάπτοπ το παρουσιάζουν ως επαγγελματικό οπότε ναι θα έπρεπε να υπήρχε η επιλογή για 32gb και ας κράταγε 9 ώρες.
Γιατί δεν νομίζω πως θα είχε τεράστια διαφορά…
Και εγώ είχα μπεί στην διαδικασία να το αγοράσω, αλλά ευτηχώς είδα σε ένα βίντεο οτί δεν μπορώ να αλλάξω/βαλω περισσότερη ram και τότε κατάλαβα πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΑΠΤΟΠ… είναι απλά ενα κλασσικό αηηη-Λαπτοπ και τίποτα παραπάνω, με μεγάλη τιμή ενώ βρίσκεις καλύτερα (οπως το y700 lenovo που τελικά αγόρασα) με το 1/3 της τιμής. εκτός και αν θες το macOS, οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή, εκτός και αν βρείς λάπτοπ να παίρνει hackintosh.

phantomas

Να κρατούσαν τις παλιες διαστάσεις και να εβαζαν μεγαλύτερη μπαταρία αφού μικρυναν όλα τα άλλα…

Ιωάννης jb

32 γιγα ραμ??
Πολλά είναι!!!!
Βρείτε μου εσείς ένα λάπτοπ στο χιλιάρικο που να έχει πάνω από 8..
Σας το λέω δε παίζει..
Όλα 8 έχουν
16 από 1000 κ πάνω…
Κ στη τελική αφού τα mac κάνουν κ εξαιρετική διαχείριση τις ραμ οπότε??
Βρίσκετε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει

Alekoss

@Ιωάννης jb
Ορίστε δύο (https://www.skroutz.gr/s/9845205/Asus-K501UQ-DM051T-i5-6200U-12GB-256GB-GeForce-940MX-FHD-W10.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/9905534/HP-15-ay035nd-i7-6500U-12GB-256GB-Radeon-R7-M440-FHD-W10.html) με 12 gb ram ΚΑΤΩ από χιλιάρικο και ένα με 16 (https://www.skroutz.gr/s/8069795/Dell-Inspiron-5559-i7-6500U-16GB-2TB-Radeon-R5-M335-4GB-FHD-Linux.html).
Από εκεί και έπειτα αυτό για το οποίο όλοι παραπονιούνται όσον αφορά την ραμ (από ΄τοι μπορώ να καταλάβω) δεν είναι τόσο το ότι δεν έρχεται εργοστασιακά με 32 gb ram όσο το ότι δεν γίνεται αναβάθμιση της ραμ, ειδικά όταν πληρώνουμε μια μικρή (μεγάλη) περιουσία για ένα προϊόν με την ονομασία pro.
Όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο αυτά είναι απλά αερολογίες για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα

Sostis

Παιδες η apple είναι the best έχω MacBook, imac, iPad air και iPhone 6 plus και είμαι υπέρ ευχαριστημένος όλα λειτουργούν απροβληματιτσ.

Gvirginia

@Ιωάννης jb
Εγώ βρήκα 6 με 16GB από 930€ μέχρι 970€.
Επίσης, η RAM είναι από τα πράγματα που καλύτερα να έχεις και να μη σου χρειάζεται παρά να τη χρειαστείς και να μην έχεις. Όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο, σε όλα τα λειτουργικά.
Θα μπορούσε, στην τιμή που πουλάει το δυνατότερο μοντέλο της, να συμπεριλάβει τα 32GB όπως κάνει ο ανταγωνισμός.
Δε νομίζω ότι αν έβαζε 32GB RAM θα έλεγε κάποιος “Πολλά είναι, δε μου χρειάζονται.”

Η απάντησή τους σχετικά με την κατανάλωση μπαταρίας είναι απλά γελοία.

Giannis

Θα μπορούσε να έχει επιλογή αν κάποιος πραγματικά το χρειάζεται να προσθέση ram. Αν και νομίζω πως το 90% των χρηστών καλύπτεται από τα 16.

Don mitso mou

Λατρεύω σαββατιάτικο πρωινό με καφεδάκι στο μπαλκόνι να διαβάζω σχόλια στο techblog. Μαντίλι να κλάψουν δεν έχουν οι πιο πολλοί εδώ μέςα και τη βγάζουν με κινεζικές κινητά, αλλά όχι, πρέπει να σχολιάσουμε αρνητικά που δεν έχει το νέο MacBook 32gb μνήμη. Μιζέρια

ΛΛ

Ειναι Λάθος και αρνητικό της Apple να μη βάλει τη δυνατότητα για 32 RAM μνήμη. Περι καταναλωςης νομίζω είναι αςοβαρες δικαιολογίες….. οταν μας μιλας δήθεν για επαγγελματική έκδοση. Πχ ξερω μηχανικούς, γιατρους που χρειάζονται 32 RAM γιατι τρέχουν ειδικα βαριά προγράμματα.
Συνολικά περιμενα την Apple να αρχίζει να στέκεται πιο καλα στον ανταγωνισμο, γιατι πλεον σε αυτες τις τιμες οι ανταγωνιστές δίνουν κατι πολυ καλυτερο συνολικά και με touch οθόνες. Τωρα για κάποιους που θεωρούν πχ Huawei κινητά επειδή έρχονται απο Κινα οχι καλά μαλλον προφανώς πίνουν απλα καφέδες χωρις να ξέρουν απο τεχνολογια. Στην εποχή ολες οι εταιριες εχουν ποιότητα αν την πληρώσεις…..το θεμα ειναι ποσο πληρώνεις το μπραντ πλεον ή κατι ιδιατερο.
Μιλάω σαν χρήστης Apple προϊόντων βλέποντας μια εταιρια που πρωτοπόρουσε απλα να πουλάει μάρκετιγκ πλεον.

Mike

Σαββατιατικο πρωινό λεει στις 3 παρά το μεσημέρι χαχαχα

Alvso

Οι μηχανικοι της apple που δουλευουν χρονια πανω στα Mac με ερευνες και δοκιμες δεν ξερουν τι κανουν ΑΛΛΑ οι μηχανικαρες σχολιαστες του techblog για αλλη μια φορα τους αποδεικνυουν λαθος

azriel84

Η Apple σκέφτεται με δεδομένα Apple. Είχαμε την ίδια συζήτηση με ένα φίλο σχετικά με ένα MacBook Pro και Final Cut Pro και ένα laptop με Premiere. Στην ΙΔΙΑ ακριβώς εργασία, πχ ένα βίντεο export 4Κ με την ίδια ακριβώς επεξεργασία σαν αυτά που ανεβάζουν οι διάφοροι youtubers το Mac θα κάνει την δουλειά πολύ πολύ πιο γρήγορα, υπάρχουν πολλά συγκριτικά βίντεο online.

Τι θέλω να πω. Το MacBook Pro ΔΕΝ απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε να λέγεται MacBook Specific Pro. Αν ένας επαγγελματίας έχει μεγάλες ανάγκες και ΔΕΝ τον καλύπτουν τα προϊόντα της Apple, δεν θα πάρει το MacBook Pro για να βάλει πάνω το Premiere. Θα δώσει τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά για το ίδιο ή και καλύτερο Windows laptop και θα κάνει την δουλειά του. Αλλά αν οι απαιτήσεις κάποιου επαγγελματία είναι συγκεκριμένες χωρίς προοπτική να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον και βλέπει πως το software της Apple τον καλύπτει, τότε η επιλογή είναι μονόδρομος από άποψη ταχύτητας, ποιότητας, αντοχής στον χρόνο κτλ

Don mitso mou

Πες μας ρε φίλε ΛΛ Τί εφαρμογές τρέχουν οι φίλοι σου μηχανικοί και χρειάζονται και 32g memory. Και μάλιστα σε mac κιόλας.

James

Θυμάμαι το 1996 είχα πάρει ένα πισι που είχε 32 ΜΒ ram. Τώρα όλοι εσείς μου θέλετε 32 GB μόλις είκοσι χρόνια μετά. Τι θα τα κάνετε; Μαζί σας θα τα πάρετε;

Παν.παν

=Αυτό ρε παιδιά δεν είναι το λειτουργικό που δε θέλει πολλή ΡΑΜ γιατί κάνει σωστή διαχείριση; Προς τι τα 16;
=Εκτός αν οπότε βολεύει χρειάζεται μεγάλη ΡΑΜ Κ οποτε δε βολεύει μικρή. =Επίσης, συγνώμη που τολμαμε να κάνουμε κριτική και που δε δίνουμε πάνω από 500 για κινητό. Είμαστε βλάκες Κ κάποιοι έξυπνοι που δίνουν 2χιλιαρα για συσκευές που ποτέ δε θα κάνουν αποσβεση .

ChristosT

Πιό ηλίθια δικαιολογία και παιδαριώδη δεν έχω διαβάσει ποτέ στην ζωή μου…
μετά φταίνε οι “haters”…καλά κάνουν και σας δουλέυουν. Όλοι οι ΄’αλλοι που έχουν 32 είναι βλάκες και σκάβουν τον λάκο τους.
Μόνο η apple ξέρει απο τεχνολογία…

Sin. T

Καταρχήν, να ζητήσω συγνώμη που δεν έχω μαντηλι να κλαψω , όπως Κ γιατί δε μένω στη Φιλοθέη. Επίσης συγνώμη που δεν είμαι μηχανικός. Ταπεινή συγνώμη παλι γιατί δε θα διαθεσω ποτέ 2-3χιλιαρκα το για κάτι τέτοιο . συγνώμη που μπαίνω στη σελίδα. Κυρίως συγνώμη που τολμησα να σκεφτώ να αμφισβητησω κάποιον που τα ξέρει όλα.

Ντοζας

Αφήστε μας εμάς να ζηλεύουμε που δεν το έχουμε… Χαχαχα καλό… Κ ακουμπήστε εσείς ένα σκασμό λεφτά. Ικανοποιημενοι ;

Don mitso mou

@παν.παν

Πιθανότατα να έγραψες και τη μεγαλύτερη βλακεία που έχω διαβάσει ποτέ σε αυτό το site.

Don mitso mou

@παν.παν

Εγώ δηλαδή που έχω 64g στο of μάλλον τα windows τα χρειάζονται Ε; κι όχι οι εφαρμογές που τρέχω.

Don mitso mou

@παν.παν

Εγώ δηλαδή που έχω 64g στο of μου μάλλον τα windows τα χρειάζονται Ε; κι όχι οι εφαρμογές που τρέχω.

Don mitso mou

Pc μου.

Alex

Φαντάσου μέχρι και ο Ανδρέας δεν βρίσκει λόγους να τρολλάρει με την ησυχια του ο χριστιανός.

pico

Oπως και να χει επρεπε να υπαρχει επιλογη με 32. Σιγουρα κατι παραπανω θα ξερουν οι μηχανικοι της apple αλλα εγω πιστευω οτι ο μονος λογος ειναι για να μας πασαρουν τα 32 του χρονου με την δικαιολογια οτι βαλανε ενεργειακα πιο αποδοτικο επεξεργαστη (ισως πανε και τις μνημες σε DDR4 γιατι εξακολουθουν να ειναι DDR3) και επομενως τοτε δεν θα υπαρχει θεμα με τη μπαταρια. Την οποια μπαταρια ΜΙΚΡΥΝΑΝ απ οτι διαβαζω. Γιατι?? Ειναι δυνατον σε μια εποχη που ολοι ανεβαζουν την διαρκεια ζωης στα laptop τους η apple να σφυριζει αδιαφορα? Που καποτε ηταν πρωτη στον τομεα αυτο! Πηγε την μπαταρια απο 9000mah στα 7000 για να κερδισει τι? Λιγα χιλιοστα στο παχος? Ας αφηναν το ιδιο παχος ας μεγαλωναν την μπαταρια κ ας εβαζαν 32gb DDR4 μνημης και δεν θα υπηρχε προβλημα! Ειμαι κατοχος του macbook pro 15” retina και ενω ειχα σκοπο να αναβαθμισω στο καινουργιο, δεν θα το κανω τελικα. Οχι τπτ αλλο αλλα γιατι να σκασω 3000 ευρω?? για να ερθει του χρονου και να μου πει παρε 32GB ram? ( γιατι ξαφνικα δεν θα επηρεαζουν την μπαταρια lol). Οσο περισσοτερη ram τοσο το καλυτερο. Και οι δηθεν δικαιολογιες οτι επηρεαζει τη διαρκεια ζωης… Συνέχεια »

Agnostos13

Οσοι μιλατε για 32gb ram μαλλον τα βλεπετε απο τη σκοπια των Windows (ακομα και εκει βεβαια απορω ποσοι εκμεταλευονται πραγματικα τα 32gb)…
Το MacOS δεν ειναι Windows ομως!

ΥΓ. Οι server αποτελουν εξαιρεση…αλλα τα Macbook Pro δεν προοριζονται για server (οπως κανενα laptop)

eject

Συμφωνω με τον azriel84. Τα 16gb ειναι υπερ-αρκετα. Επιπλεον πιστευω πως αν εξαιρεσεις καποιες συγκεκριμενες περιπτωσεις οπως πχ μουσικων εφαρμογων, αν καποιος θελει μηχανημα με μεγαλυτερες απαιτησεις (πχ γραφιστας) δεν θα αγορασει ποτε laptop. Θα αναζητησει αλλες λυσεις οπως mac pro ή αλλες εκτος apple.

Nick

Να έκανε μια εξαίρεση η Apple και να έδινε macOS στα πιο premium Vaio θα είχα πάρει ένα χθες.

Nickolas

Το θέμα είναι απλό, σε όποιον φτάνουν τα 16GB και γουστάρει το λειτουργικό θα το πάρει, για τους υπόλοιπους υπάρχουν ένα κάρο επιλογές με Windows εξίσου καλές αν όχι καλύτερες.

Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν να έχει και επιλογή για 32GB καθώς και η ίδια η Apple έχει χρησιμοποιήσει σε διαφημίσεις κατα καιρούς διάφορους επαγγελματίες π.χ. φωτογράφους και κακά τα ψέματα το Photoshop και οι υπόλοιπες εφαρμογές της Adobe τη θέλουν την έξτρα μνήμη.

@Agnostos
Το Windows 10 είναι ένα πολύ “ελαφρύ” λειτουργικό και λειτουργεί ομαλά ακόμη και σε παλιά μηχανήματα με μικρή μνήμη, προσωπικά το έχω και σε tablet της Acer με μόλις 1GB Ram και λειτουργεί μια χαρά, φυσικά δε μιλάω για χρήση Photoshop :p

bezilys

Ότι και να βάλει η Apple τα κορόιδα fans της θα το πάρουν!!

Agnostos13

@Nickolas:
Δεν μιλαω για το ποση ram χρειζεται το ιδιo το OS για να χαζευεις την επιφανεια εργασιας ή να ανοιξει δυο tabs στο browser και κανα excelοφυλλο…
Μιλαω για το ποση ram χρειαζεται το OS για να τρεξει απαιτητικες εφαρμογες (photo-video edit, music edit, 3d design κλπ). Εκει τα windows χρειαζονται κατα κανονα περισσοτερους πορους…

Nickolas

@Agnostos13
Έχω και imac και laptop με Windows 7 της ίδιας χρονολογίας, το laptop με 1GB Ram λιγότερο και λίγο χειρότερο επεξεργαστή, δε γνωρίζω τι λέει ο κανόνας πάντως στο Photoshop είχα καλύτερη εμπειρία χρήσης με το laptop.
Παραπάνω πάντως αναφερόμουν στις τωρινές εκδόσεις των δυο λειτουργικών και από τη δική μου εμπειρία το λειτουργικό της Microsoft έχει καλύτερη διαχείριση μνήμης.

Agnostos13

Κατι δεν παει καλα με το imac σου αν ισχουν αυτα που λες!

Nickolas

Το imac μου μια χαρά είναι, συνεχίζει γερά μετά από 6χρόνια, απλά το macOs από την έκδοση Lion και μετά βάρυνε, ωστόσο έτσι κι αλλιώς πολλές από τις επαγγελματικές εφαρμογές ανέκαθεν ζητούσαν περισσότερους πόρους απ’οτι οι αντίστοιχες εκδόσεις τους σε windows.
Παρ’όλα αυτά το δυνατό χαρτί του λειτουργικού δεν ήταν η διαχείριση μνήμης, αλλά η σταθερότητα, η πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να κολλήσει κάποιον ιο και ο συνδυασμός με το όμορφο και δυνατό hardware.

Zacharakis24

Ε τότε γιατί δεν έβαλε 8 ;;

Μπούρδες

Με 2 vm των 8giga έκλεισε η μνήμη.

Τα 32 έπρεπε να υπάρχουν σαν επιλογή. Τόσα λεφτά ζητάς (τα 2 Tera ssd δηλαδή γιατί τα έχεις επιλογή ρε apple?).

ChrisGR

Τι να την κάνουν τόση ράμ??? Δεν ειναι και ο υπερυπολογιστης της NASA ελεος. Αυτη την μανια να εχουν καποιοι κατι σε υπερβολικο βαθμο ασχετα με το αν το χρειαζοντε δεν την καλαβαινω με τιποτα.

ChrisGR

Υ.Γ. Δεν εχω iphone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.