MacBook Pro: Η Apple ξόδεψε $10.000 για ένα πρόβλημα που μπορούσε να διορθώσει με μηδενικό κόστος

MacBook Pro, MacBook Pro: Η Apple ξόδεψε $10.000 για ένα πρόβλημα που μπορούσε να διορθώσει με μηδενικό κόστος

Ο φωτογράφος και προγραμματιστής Greg Benz πήγε στο Apple service με ένα πρόβλημα το οποίο κυριολεκτικά δεν υπήρχε και παρ’ όλα αυτά κόστισε στην εταιρεία $10.000. Θα πρέπει να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, αλλά πραγματικά αξίζει κάθε συλλαβή.

Ο Greg Benz λέει ότι χρησιμοποιεί έναν MacBook Pro και ένα εξωτερικό monitor. Στο παρελθόν είχε προβλήματα στη χρήση του clamshell mode, διότι ο υπολογιστής έπεφτε για ύπνο. Το clamshell mode είναι όταν κλείνεις εντελώς το καπάκι του laptop και το χρησιμοποιείς ως πύργο.

MacBook Pro, MacBook Pro: Η Apple ξόδεψε $10.000 για ένα πρόβλημα που μπορούσε να διορθώσει με μηδενικό κόστος

Οπότε, αποφάσισε να τον αφήνει μόνιμα ανοιχτό και να μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης στο 0% και να κλείνει το backlight, όταν δεν τον χρησιμοποιεί. Κάποια στιγμή όμως χρειάστηκε να κλείσει το MacBook Pro λόγο μεταφοράς, το οποίο έπειτα δεν ξανά άνοιξε ποτέ.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Greg Benz πήγε το MacBook Pro στο service, όπου αρχικά του άλλαξαν τη motherboard. Ωστόσο, το laptop συνέχισε να έχει την ίδια συμπεριφορά, γι’ αυτό ο Benz το πήγε πάλι στο service, το οποίο του άλλαξε για μία ακόμη φορά τη motherboard.

Δυστυχώς το πρόβλημα επέμενε, ο Greg πήγε πάλι στο service, αλλά αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν πλήρως το MacBook Pro, και του έδωσαν ένα καινούργιο.

Για κάποιον παράξενο λόγο το πρόβλημα δεν λύθηκε. Όταν ο Benz έκλεισε το MacBook Pro η οθόνη έγινε μαύρη, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά το περίεργο ήταν ότι μόλις άνοιξε εκ νέου το laptop η οθόνη δεν επανήλθε.

Η μόνες ενδείξεις που είχε ο Benz ότι το MacBook Pro λειτουργεί ήταν ο ήχος του ανεμιστήρα, ένα κουδούνισμα που έκανε όταν συνδεόταν στο ρεύμα και το φωτάκι του caps lock που αναβόσβηνε.

Κάπως έτσι πέρασαν τρεις εβδομάδες, η Apple είχε ξοδέψει πάνω από $10.000 σε επισκευές, διότι ήταν αναγκασμένη λόγο της εγγύησης, το service αλλάξει 2 logic boards, έβαλε νέα καλώδια και αντικατέστησε πλήρως ένα μηχάνημα αξίας $7.000 και το πρόβλημα παρέμενε.

Πέρα από το κόστος της όλης υπόθεσης, το MacBook Pro του Benz το είχαν δει αρκετοί Apple Geniuses υπάλληλοι επιπέδου 1 και 2, πραγματοποίησαν αρκετά διαγνωστικά test στο Apple Store που πήγαινε ο Greg, εκτελέστηκαν διαγνωστικά test στη μονάδα επισκευών της Apple στο Texas, και κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος.

Την τέταρτη φορά ο Greg Benz στάθηκε τυχερός, έπεσε πάνω σε έναν Apple Genius ο οποίος σκέφτηκε έξω από το κουτί. Ο τεχνικός αυτός χρησιμοποίησε τη λειτουργία του φακού στο τηλέφωνό του ώστε να φωτίσει την οθόνη του laptop στην οποία μπορούσε να δει έναν μικρό κύκλο που βρισκόταν ακριβώς στη θέση του login avatar.

Από ότι φαίνεται το πρόβλημα εξαρχής ήταν ότι τα pixel της οθόνης ενημερώνονται ακόμη και όταν το backlight ήταν κλειστό ή το MacBook Pro βρισκόταν σε clamshell mode.

Έτσι, ο Apple Genius προσπάθησε να κάνει login στα τυφλά. Αρχικά, πληκτρολόγησε το πρώτο γράμμα του ονόματος που είχε δώσει ο Greg Benz, έβαλε τον κωδικό και κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα του άντρα απλώς ανεβάζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης. Στην ουσία το πρόβλημα προέκυψε όταν ο Greg μείωσε τη φωτεινότητα, αλλά δεν φρόντισε να την επαναφέρει ποτέ στα φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

WTF did I just read.

Darth

κάτσε κάτσε……….. ήταν τόσο στόκος ο τυπάκος που δεν σκέφτηκε ότι έκλεισε το backlight?

Chris_BMW

Έλα ντε ! Να τους ενημερώσει τουλάχιστον ότι χαμήλωσε τέρμα φωτεινότητα και μαύρισε οθόνη !

Εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω . Από την περιγραφή του MacBook Pro και την τιμή κ το γεγονός ότι είναι εντός εγγύησης λογικά θα είναι κάποιο μοντέλο με Touch Bar & Touch ID ! Για ποιο λόγο για να ξεκλειδώσει απλά δεν έβαζε το αποτύπωμα του ;;

Evosmos City

Γρηγορα ολοι να αλλαξουμε τα Macbook μας με καινουργια απλα χαμηλωσε την φωτεινότητα

Γιαννης

Μόλις διαπίστωσα οτι αν πας την φωτεινότητα του mac στο τέρμα χαμηλό η οθόνη σβήνει τελείως.

Agnostos13

Συγνώμη μετά από τόσες επαναφορές δεν επανερχόταν η οθόνη; Δηλαδή όταν πήρε καινούριο πάλι χαμηλή φωτεινότητα είχε; Λίγο τρολ μου κάνει το θέμα…

NikosAr

Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ … σε κάθε αλλαγή μητρικής (2) έγινε φορματ και εκ νέου εγκατάσταση και με την αλλαγή του λαπτοπ ; Όποτε μάλλον ο τύπος κάθε φορά που έφευγε από την apple έκανε το ίδιο πράγμα χωρίς να τους το πει … δηλ.χαμηλωνε στο τέρμα την οθόνη !!!

Bill

Αυτό γινόταν πριν τα Sierra. Επειδή συχνά αφήνω ανοιχτό το MacBook, μετά τα Sierra όταν επανερχόταν σε λειτουργία αυξανόταν η φωτεινότητα μόνη της στο ελάχιστο επίπεδο, έτσι ώστε να βλέπεις τι κάνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.