macOS Big Sur: Μην αναβαθμίσετε αν έχετε παλαιότερο MacBook Pro

macOS, macOS Big Sur: Μην αναβαθμίσετε αν έχετε παλαιότερο MacBook Pro

To νέο macOS Big Sur έφτασε στα χέρια των χρηστών Mac, όμως χρήστες παλαιότερων MacBook Pro 2013 και 2014 αναφέρουν προβλήματα. Η ιστοσελίδα MacRumors φέρνει αυτά τα προβλήματα στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν αρκετές αναφορές για brick συσκευών στα forums της ιστοσελίδας, στο Reddit αλλά και στο Support της Apple.

Σύμφωνα με αναφορές, στη διάρκεια του update σε macOS Big Sur η διαδικασία κόλλησε, με τους χρήστες να αναφέρουν πως απλά μαύρισε η οθόνη. Οι συσκευές δε φαίνεται να επαναφέρονται ούτε με επαναφορά μέσω πλήκτρων, ούτε με internet recovery και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να προσπεράσει κάποιος τη στατική, μαύρη εικόνα.

Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά MacBook Pro 13 ιντσών μοντέλα μεταξύ late 2013 και mid 2014, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των χρηστών που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι πως αν και παλιά μοντέλα, η Apple τα υποστηρίζει κανονικά με το νεότερο macOS Big Sur.

Το θετικό είναι πως σύμφωνα με το Apple Support το θέμα έχει ήδη δοθεί προς διάγνωση στην ομάδα των μηχανικών της εταιρείας, οπότε γνωρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα. Ένας άλλος χρήστης μας αναφέρει πως μετά από επικοινωνία, του είπαν να αποστείλει το MacBook Pro του για επισκευή, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Μέχρι να διορθωθεί πάντως το πρόβλημα, καλύτερα να μην αναβαθμίσετε προς το παρόν.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα πιστοί μου!!
Συμπληρώνοντας το άρθρο, παρακαλώ όπως προ παραγγείλετε άμεσα κ τα δύο νέα Μακ με χ86 κ ΑΡΜ . Αυτή είναι σωστή , η πρέπουσα αναβάθμιση που πρέπει να κάνετε.
Τα άλλα είναι αμελητέα. Κλείστε τα αυτιά σας κ σφαλίστε τα άνομα χείλη ων ασεβών παραθυράκηδων που έρχονται προκλητικά να μας πουν οτι σε pc k laptops 2010 παίρνουν Updates k ολα πανε ρολόι. Αν δε το κάνει το φωτεινό δαγκωμένο μηλαράκι, είναι ως ΜΗ γενόμενο. κ στο φινάλε , ποιός νοιάζεται?
Κάτι αλητείες για i BRICK : Fake news, Hoaxes, RADIO ARVYLA!! ISOLATE THEM.

Βασίλης

Έκανα το update σε late 2013 MBP 15. Δεν έκανα clean install της έκδοσης βέβαια. Όλα μέχρι στιγμής είναι κομπλέ. Ελπίζω τα προβλήματα να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και να μην έχουμε ευτράπελα σε μελλοντικά updates.

Παναγιωτης

Καλησπέρα παιδιά εγώ έκανα Αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό και αυτό που μου έκανε εμένα είναι ότι οι ανεμιστήρες στην ψήκτρα λειτουργούνε σαν ακούω ελικόπτερο σε συνεχή λειτουργία και μου έβγαλε πρόβλημα ότι έχει μπαταρία ενώ στο προηγούμενο λειτουργικό δεν είχα τέτοια προβλήματα και λειτουργούσε μια χαρά το MacBook Pro που χρησιμοποιώ είναι το δεκαπεντάρι mid του 2014

Ζακκ

Καλησπέρα σε όλους , δε ξέρω γιατί γράφουν τέτοια πράγματα η τι δεν πήγε καλά στους προαναφερθέντες, αλλά το Big Sur το εγκατέστησα από την πρωτη μερα σε MacBook Pro mid 2014 και έχω να πω ότι πετάει !!!

Διπλή ταχύτητα και για πρώτη φορά δουλεύουν όλα μα όλα ! Έχω προσωπικά είμαι γραφίστας και γράφω και μουσική , όλη η γκάμα της Adobe δουλεύει κανονικά και έχουν ενημερωθεί και η εφαρμογές ήδη και σε Ableton live δουλεύουν από τα 130 plugins μου , τα 128 !!!!

Μην ακούτε τι λένε , προφανώς για να κερδίζουν την περιέργειά σας και τις προβολές τους.

Παναγιωτης

Φίλε μου δουλεύω το ableton suite 10 logic και final cut το ότι σε σένα πετάει Και σε εμένα πετάει και είναι ένα πολύ όμορφο λειτουργικό δεν παύει όμως ότι ξαφνικά έπιασε να δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες των υπολογιστών αυτόν εμένα για παράδειγμα δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την μπαταρία του με 512 κύκλους φόρτισης

Παναγιωτης

Διαβάστε το link στο παρακάτω ιστιότοπο της Apple

https://developer.apple.com/forums/thread/655506

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.