Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Whiskey Lake και Amber Lake 8ης γενιάς

Η Intel ανακοίνωσε τους όγδοης γενιάς επεξεργαστές Whiskey Lake (σειρά U) και Amber Lake (σειρά Y), οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για λεπτά και ελαφριά notebooks.

Οι νέοι “Amber Lake” της σειράς Y επεξεργαστές περιλαμβάνουν τους i7-8500Y, i5-8200Y, και m3-8100Y, οι οποίοι είναι το επόμενο βήμα των επεξεργαστών που χρησιμοποιεί η Apple στα MacBook των 12 ιντσών, των οποίων η αναβάθμιση αναμένεται να γίνει μέσα στο φθινόπωρο και αναμένεται να είναι εφοδιασμένοι με αυτούς τους επεξεργαστές.

Οι επεξεργαστές των 15W “Whiskey Lake”, της σειράς U, περιλαμβάνουν τους i7-8565U, i5-8265U, και i3-8145U, οι οποίοι θα ήταν ό,τι καλύτερο για τα νέα MacBook Air, τα οποία φημολογούνται πως βρίσκονται υπό ανάπτυξη, με την Apple να τα εφοδιάζει με Retina Display, χωρίς να είναι γνωστό το παραμικρό σχετικά με το πότε αλλά και το αν θα υπάρξει αναβάθμιση από την Apple.

Σύμφωνα με την Intel, οι νέοι επεξεργαστές Whiskey Lake και Amber Lake επεξεργαστές ανεβάζουν επίπεδο τη συνδεσιμότητα, τις επιδόσεις, τη διασκέδαση και την παραγωγικότητά μας. Η σειρά U (Whiskey Lake) υποστηρίζει ταχύτητες Gigabit Wi-Fi μέχρι και δώδεκα φορές πιο γρήγορες, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων USB 3.1 δεύτερης γενιάς και δυνατότητα χρήσης των ψηφιακών βοηθών Alexa και Cortana. Ενώ η σειρά Y (Amber Lake) θα διαθέτει υψηλότερες Wi-Fi και LTE ταχύτητες, διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν και στον τομέα της αυτονομίας.

Η Intel τονίζει πως αν συγκρίνουμε έναν προσωπικό υπολογιστή πενταετίας με τους νέους επεξεργαστές της σειράς U, οι νέοι επεξεργαστές θα διπλασιάσουν τις επιδόσεις σε κάθε διαδικασία που πραγματοποιούμε, με τον high-end Intel Core i7 8565U να διαθέτει την τεχνολογία Intel Thermal Velocity Boost για επιπλέον υπολογιστική ισχύ.

Χρησιμοποιώντας αυτούς τους επεξεργαστές, υπάρχουν ωφέλη στον τομέα της αυτονομίας μιας και οι υπολογιστές που θα τους διαθέτουν, πρόκειται να έχουν αυτονομία 16 ωρών με μια φόρτιση, ενώ η Intel αναφέρει πως οι επεξεργαστές της σειράς U θα μπορούν να δώσουν στους υπολογιστές αυτονομία μεγαλύτερη των 10 ωρών.

Τέλος, η Intel έκανε γνωστό πως οι υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές Whiskey Lake και Amber Lake θα είναι διαθέσιμοι το φθινόπωρο και μένει να δούμε στην πράξη τις επιδόσεις αλλά και την αυτονομία των νέων υπολογιστών που θα διαθέτουν αυτούς τους νέους επεξεργαστές από την Intel.

intelwhiskeylake

intel8gen

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple Apple MacBook

Το AppleCare+ για το νέο 16-Inch MacBook Pro κοστίζει 399$

Το AppleCare+ για το νέο MacBook Pro 16 ιντσών κοστίζει 399$, δηλαδή 20$ περισσότερο από το AppleCare για το μοντέλο 16 ιντσών προηγούμενης γενιάς.

Computers Apple MacBook Pro

MacBook Pro late 2021 με M1 Pro και M1 Max: Οι τιμές στην Ελλάδα

Η Apple παρουσίασε τη νέα σειρά επαγγελματικών, φορητών υπολογιστών MacBook Pro 14-ιντσών και 16-ιντσών με τη νέα γενιά επεξεργαστών M1 Pro και Μ1 Max.

Computers Apple MacBook Air MacBook Pro

To MacBook Air έρχεται το 2022 και φημολογείται πως θα έχει Notch Design

Ο Ty98 είπε ότι το MacBook Air επόμενης γενιάς θα περιλαμβάνει την ίδια εγκοπή που εισάγει η Apple για το MacBook Pro

Computers Apple MacBook Pro

Οθόνη MacBook Pro με εγκοπή εμφανίστηκε σε φωτογραφία που διέρρευσε

Αρχικά κυκλοφόρησε μια φήμη αναφορικά με τα επόμενα μοντέλα MacBook Pro που έλεγε πως θα μπορούσαν να διαθέτουν μια εγκοπή στο επάνω μέρος της οθόνης.