Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Meta, Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Meta, Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Την κατασκευή ενός υπερυπολογιστή που θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο ανακοίνωσε η Meta. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο υπερυπολογιστής, ο οποίος έχει το όνομα Research SuperCluster (RSC), προορίζεται αρχικά για την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον εικονικό κόσμο του metaverse.

Η Meta έχει καταστήσει σαφές ότι έχει βασικό της μέλημα είναι να κυριαρχήσει στο metaverse και γι’ αυτόν τον λόγο σκοπεύει να προσλάβει άμεσα δέκα χιλιάδες άτομα υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.

«Ευελπιστούμε ότι ο RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εξ αρχής νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως για παράδειγμα, την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και συζητούν ή να παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας μεγάλες ομάδες ατόμων που μιλούν διαφορετική γλώσσα», αναφέρουν σε ανάρτηση τους οι επικεφαλής δημιουργίας του νέου υπερυπολογιστή.

Αυτή τη στιγμή, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής παγκοσμίως είναι ο κινεζικός Fugaku με ισχύ 442 petaflops. Ένα petaflop αντιστοιχεί με ένα τετράκις εκατομμύριο υπολογισμούς/δευτ.

Από την πλευρά του, ο Research SuperCluster της Metα έχει ισχύ 5 exaflops, όπου ένα exaflop αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο petaflop. Έτσι, καταλαβαίνουμε πως οι δυνατότητές του είναι πρωτόγνωρες και μπορούν να φέρουν επανάσταση σε πολλούς τομείς από την πληροφορική μέχρι την Φυσική, την χημεία, την ιατρική, τη βιομηχανία των φαρμάκων κ.α.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzekas Dimitris

Το ένα exaflop είναι 1000 petaflops….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.