Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Meta, Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Meta, Meta: Κατασκευάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

Την κατασκευή ενός υπερυπολογιστή που θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο ανακοίνωσε η Meta. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο υπερυπολογιστής, ο οποίος έχει το όνομα Research SuperCluster (RSC), προορίζεται αρχικά για την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον εικονικό κόσμο του metaverse.

Η Meta έχει καταστήσει σαφές ότι έχει βασικό της μέλημα είναι να κυριαρχήσει στο metaverse και γι’ αυτόν τον λόγο σκοπεύει να προσλάβει άμεσα δέκα χιλιάδες άτομα υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.

«Ευελπιστούμε ότι ο RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εξ αρχής νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως για παράδειγμα, την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και συζητούν ή να παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας μεγάλες ομάδες ατόμων που μιλούν διαφορετική γλώσσα», αναφέρουν σε ανάρτηση τους οι επικεφαλής δημιουργίας του νέου υπερυπολογιστή.

Αυτή τη στιγμή, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής παγκοσμίως είναι ο κινεζικός Fugaku με ισχύ 442 petaflops. Ένα petaflop αντιστοιχεί με ένα τετράκις εκατομμύριο υπολογισμούς/δευτ.

Από την πλευρά του, ο Research SuperCluster της Metα έχει ισχύ 5 exaflops, όπου ένα exaflop αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο petaflop. Έτσι, καταλαβαίνουμε πως οι δυνατότητές του είναι πρωτόγνωρες και μπορούν να φέρουν επανάσταση σε πολλούς τομείς από την πληροφορική μέχρι την Φυσική, την χημεία, την ιατρική, τη βιομηχανία των φαρμάκων κ.α.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzekas Dimitris

Το ένα exaflop είναι 1000 petaflops….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.