Minix Neo Z64 mini PC: Οικονομικό και Intel

Για όσους η αγορά ενός tablet, laptop ή νέας Smart TV φαντάζει δαπανηρή υπόθεση στις δύσκολες αυτές εποχές, η λύση έρχεται από την Minix, μια εταιρία που ειδικεύεται στα TV boxes. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων mini PCs, λανσάρει δύο νέα προϊόντα, αφήνοντας τους επεξεργαστές Amlogic και RockChip που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε, κάνοντας για πρώτη φορά άνοιγμα σε αυτούς της Intel.

Ο λόγος για τα Minix Neo Z64 και Neo Z64W που φέρουν τον Intel Z3735F στα 64-bit (χωρίς τη χρήση ανεμιστήρα για σύστημα ψύξης) και κυκλοφορούν σε εκδόσεις Android 4.4.4 KitKat και Windows 8.1 (32-bit) αντίστοιχα. Προσφέρουν ανάλυση Full HD (1080p output display) για σύνδεση οποιασδήποτε οθόνης μέσω HDMI 1.4, WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, μνήμη RAM στα 2GΒ DDR3L, 10/100 Ethernet, 2 θύρες USB 2.0, ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 32GB με chip eMMC (5.0) που επιτρέπει πολύ μικρό χρόνο boot της συσκευής (10-15 δευτερόλεπτα), θύρα για είσοδο κάρτας microSD, ενώ τέλος εξοικονομεί έως 80% ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά Desktop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργοστασιακά υπάρχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές όπως το XBMC, Skype κ.α. που θα απογειώσουν την μικρή αυτή συσκευή, μετατρέποντάς την στο απόλυτο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας.

Και τα δύο αρχικά παρουσιάστηκαν στην έκθεση IFA στο Βερολίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η εμπορική τους διάθεση ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου με την μορφή προ-παραγγελίας. Η έκδοση Android ξεκινάει από τα $145 (περίπου 130 ευρώ) και η έκδοση Windows από τα $175 (περίπου 156 ευρώ). Διαθέσιμο θα είναι σύντομα και στην Ελλάδα από επίσημο εισαγωγέα.

Minix Neo Z64 mini PC, Minix Neo Z64 mini PC: Οικονομικό και Intel

Minix Neo Z64 mini PC, Minix Neo Z64 mini PC: Οικονομικό και Intel

Πηγή

Αλέξανδρος Βασιλειάδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Ακριβο. Το pipo x7 ειναι στα μισα λεφτα. Ας περουμενουμε για dual os σε αυτα τα λεφτα αφου ηδη ξεκινησσν dual os tablet με intel

Lefteris Ch.

δυνατότητες έχει το mini pc?εκτός απο gaming φυσικά,μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θα έκανες και σε έναν σταθερό ή σε laptop?

Αλέξανδρος

Για gaming σε φυσιολογικά πλαίσια όπως κάθε συσκευή android, ενώ για την έκδοση windows υπάρχουν Intel HD Graphics, οπότε χωρίς εξωτερική κάρτα γραφικών είναι δύσκολο. Κατά τα άλλα και στα δυο μπορείς να κάνεις ότι θα έκανες σε ένα σταθερό ή laptop. Web browsing, youtube, σύνθεση κειμένων Office, ταινίες, μουσική κ.α.

nieris

Πολύ ενδιαφέρον. Περιμένω κωστα νεότερα αμα μπορέσεις με την άφιξη του. Σε ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.