MSI: Προστατέψτε την Skylake CPU σας με το CPU Guard 1151

Πριν από μερικές ημέρες, βγήκε στη δημοσιότητα ένα περίεργο φαινόμενο που αφορά τους επεξεργαστές Intel Skylake και τις μητρικές του Socket 1151 που είναι εγκατεστημένοι με αερόψυξη βαριάς κατηγορίας, η οποία δημιουργεί κυρτώσεις στα άκρα του επεξεργαστή. Πρώτη έδωσε λύση η MSI με το CPU Guard 1151.

Αρκετοί δεν το έλαβαν όσο σοβαρά θα έπρεπε, με αρκετές εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα ψύξης για το συγκεκριμένο socket, να βρίσκονται σε άρνηση. Πλειοψηφικά δήλωσαν πως κανένα προϊόν τους δεν προκαλεί πρόβλημα στους επεξεργαστές Intel Skylake, με μόνη εταιρεία που προέβη σε ρυθμίσεις υπάρχοντος προϊόντος ψύξης να είναι η Scythe, αλλάζοντας το σετ βιδών της.

Η MSI όμως, που ουδεμία σχέση δεν έχει με συστήματα ψύξης επεξεργαστών, θέλοντας να προστατέψει τις μητρικές της από τη βαριά φόρτιση έφτιαξε το CPU Guard 1151. Το προϊόν αυτό, όπως λέει και η ονομασία του, προστατεύει τόσο τον επεξεργαστή από το να στραβώσει, όσο και τη μητρική. Όπως θα δείτε και στην εικόνα παρακάτω είναι σαν μια μικρή ασπίδα που ενσωματώνεται ανάμεσα στον επεξεργαστή και στη μητρική χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη βάση της ψύχτρας, επιβεβαιώνοντας πως ο επεξεργαστής δεν καταπονείται από το φορτίο, αλλά ούτε μετακινείται. Επιπλέον δεν προξενεί ούτε πρόβλημα κατά την ψύξη, καθώς πρόσφατα σε ένα event για overclocking το CPU Guard χρησιμοποιήθηκε, με τους overclockers να πιέζουν στο μέγιστο τους επεξεργαστές τους σπάζοντας παγκόσμια ρεκόρ.

Δυστυχώς, το CPU Guard 1151 δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας για αγορά κι ακόμα δεν είναι γνωστό αν η MSI θα το ενσωματώνει στις νέες Gaming μητρικές της. Την ενημέρωση λάβαμε μέσω δελτίου τύπου της MSI και περιμένουμε να μάθουμε τόσο τιμές όσο και την διαθεσιμότητά του στην Ελλάδα.

MSI: Προστατέψτε την Skylake CPU σας με το CPU Guard 1151, MSI: Προστατέψτε την Skylake CPU σας με το CPU Guard 1151

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Αεροψυξη? εν ετη 2015? οχι φιλε….υδροψυξη easy-pizi..χαμηλες τιμες σε πολυ καλες υδροψυξεις..δεν υπαρχει λογος να δωσεις 50-70ε για καλη αεροψυξη και να μην πας σε μια ετοιμη υδροψυξη των 70-80ε και να εισαι ξενοιαστος απο bend-θερμοκρασιες..

Theo

@stavros και για εμάς που θέλουμε μια καλή ψύξη 20-40 ευρώ για να ξεπατωνόμαστε στα παιχνίδια/video editing/enconding/transconding χωρίς να βλέπουμε 90 βαθμούς στο επεξεργαστή? οι ψύχτρες της intel είναι άθλιες στην καλύτερη των περιπτώσεων, τουλάχιστο στις παλαιότερες γενιές που έχω εμπειρία. μια ψύχτρα τέτοια σε σώζει χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη ειδικά σε περιόδους οικονομικής αθλιότητας. η intel όμως σου το απαγορεύει… κάθε γενιά και χειρότερη. η 2η γενιά ι επεξεργαστών ήταν και είναι η καλύτερη για overckloking… μετά απο αυτή το χάος!!!

inblx

@stavros, τα θετικά της αερόψυξης δεν τα έχει καμία υδρόψυξη. Καταρχάς με μια Air Cooler μπορεις να κανεις μια χαρα overclocking, και να κρατήσεις τις θερμοκρασίες σε αρκετα χαμηλά επίπεδα. (Noctua NH-U14s πανω σε i5 3570k o.c. 4.5GHz κανει θαυματα) Στα συν οτι εχεις αρκετα χαμηλότερο θόρυβο, γιατι εχεις το Cooler στην καρδιά του κουτιού και οχι ακριβος διπλα στα ανοίγματα και δεν εχεις CPU blocks να κανουν τον ενοχλητικό ηχο…
Αν θες ψαξε να δεις αυτο που εχω, το D14 της Noctua και κοντραρε το με οποιο θες στα ιδια χρηματα, απο waterCollers δηλαδη.

WaterCooler μονο για κανενα Η110i GT – Kraken X61 (και το X41 καλο ειναι) και τπτ τετοιο μεγαλο, ναι…

Antonis Marinos

HyperEvo212 πάνω σε 6600K, και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα, ούτε δομικό, ούτε απόδοσης, ούτε θορύβου, δουλεύοντας πάντα τουλάχιστον 4GHz…δεν λέω ότι η υδρόψυξη δεν έχει θετικά, αλλά προφανώς η αερόψυξη δουλεύει μια χαρά ακόμα και σε βαριές gaming καταστάσεις….

Λευτερης

Εγω ειμαι υπερ υδροψυξης. Ολα τα περιστατικα καμψης του Skylake που αναφερθηκαν ειχαν αεροψυξεις και μερικές πολυ ακριβες. Παντως απαραδεχτο προβλημα απο την Intel η οποια πρεπει να αναλάβει τα εξοδα αντικαταστασης και μητρικης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MSI

MSI Claw: H πρώτη φορητή κονσόλα gaming με τσιπ Intel

Η MSI ανακοίνωσε το Claw, το πρώτο gaming handheld της εταιρείας και επίσης το πρώτο στην αγορά που διαθέτει τσιπ Intel.

Reviews featured Hands-on MSI

MSI Titan GT77 HX 13VI review: Ο Βασιλιάς των eSports

Ο Τιτάνας των gaming laptop, o Βασιλιάς των eSports, ένα πραγματικό desktop replacement που εκπέμπει τεράστια ισχύ. Iδανική λύση για content creators και gamers!

Computers MSI

MSI Modern 14: Νέα σειρά laptop με Intel Core i7 11ης γενιάς αλλά και AMD Ryzen 5000 Series

Η σειρά Modern της MSI είναι φτιαγμένη για δημιουργούς και επαγγελματίες και ανανεώθηκε με το εντυπωσιακό, ελαφρύ αλλά και ισχυρό νέο Modern 14.

Reviews MSI Hands-on

MSI GE76 Raider review: Ο Δράκος απελευθερώθηκε!

Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ένας από τους πιο τούμπανο φορητούς υπολογιστές εκεί έξω με Intel Core i9 11η γενιάς, RTX3080 16GB DDR6, 32GB RAM DDR4 2 SDD 1ΤΒ NVMe και οθόνη 17.3″ 4K 120Hz.