Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Οι νέοι επιτραπέζιοι υπολογιστές iMac εκτός από τον ισχυρό επεξεργαστή M1 και το λεπτό τους πάχος, έχουν και πολύ ωραία χρώματα (εγώ θα έπερνα και το πορτοκαλί) αλλά και ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, είναι αθόρυβοι!

Σύμφωνα με την Apple οι νέοι iMac παράγουν θόρυβο ισχύος 7 decibel όταν βρίσκονται σε κατάσταση idle αλλά και ότι σερφάρουμε στο ίντερνετ χρησιμοποιώντας σύνδεση WiFi. Για να καταλάβετε το πόσο χαμηλή στάθμη ήχου είναι τα 7 decibel, σκεφτείτε ότι ένα φύλλο που πέφτει και ακουμπάει στο έδαφος παράγει 30 decibel και ένα ψίθυρος παράγει 10 decibel.

, Νέος iMac 2021: Αθόρυβο σερφάρισμα στο web με μόλις 7db

Ο νέος επιτραπέζιος υπολογιστής iMac διαθέτει επεξεργαστή M1, λεπτό σχεδιασμό, με πάχος 11,5 χιλιοστά, οθόνη Retina 4,5K 24-ιντσών έχει ευκρίνεια 11,3 εκατομμυρίων pixel, φωτεινότητα στα 500 nits και πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

Ενσωματώνει FaceTime HD κάμερα 1080p και σύστημα ήχου έξι ηχείων. Ο συνδυασμός του M1 επεξεργαστή και του λειτουργικού macOS Big Sur επιτρέπει στον χρήστη να εκτελεί απρόσκοπτα και ταχύτατα ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία ενός 4K βίντεο.

Παράλληλα, παρέχει 85% ταχύτερη απόδοση CPU και 2x ταχύτερη απόδοση GPU, ενώ ο Neural Engine 16-πυρήνων προσφέρει 3x γρηγορότερη μηχανική εκμάθηση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex

ενα μηχάνημα δεν μας εχει δείξει η apple , ολο γραφήματα και φωτογραφίες

SUPS 👨‍⚖️

απορώ γιατι απαντάς κ.Βλαχακη σε τρολ-σχόλιο…

Aλεξ

οχι φυσικά απλά θέλαμε να δούμε ενα πραγματικό μηχάνημα ενα unboxing , να το πιασει ενας reviewer , να δούμε τον υπολογιστη απλα , μονο διαφημιστικά και λουστραρισμενες φωτο , ο τροπος αυτος παρουσιασης προσωπικα με απογοητεύει

Apostolos

Κώστα ποτε περιμένουμε τα imac 24” ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.