Νέο MacBook: Τρέχει πολύ καλά με Windows 10

Το νέο Macbook είναι μία από τις πιο λεπτές συσκευές που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple, αλλά απέχει αρκετά από να την χαρακτηρίσεις τέλεια. Είναι λιγότερο ισχυρό από άλλα μηχανήματα στο ίδιο εύρος τιμών, έχει έλλειψη σε θύρες και για άλλους μπορεί να είναι μειονέκτημα και το OS X.

Για όσους είναι οπαδοί των Windows φαίνεται ότι τα νέα Windows 10 μπορούν να τρέξουν πολύ καλά στο νέο MacBook, ακόμη καλύτερα και από το OS X.

Ο Alex King, φοιτητής πληροφορικής μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο MacBook με Windows 10 καθώς εγκατέστησε το Technical Preview στον υπολογιστή του. Σύμφωνα με τα λόγια του, το νέο Macbook τρέχει τα Windows 10 καλύτερα από ότι τρέχει το OS X.

Ο King εγκατέστησε τα Windows 10 χρησιμοποιώντας Boot Camp που σημαίνει ότι το MacBook μπουτάρει εγγενώς στα Windows 10. Χρησιμοποιώντας virtual machine software όπως το δημοφιλές Parallels, συνήθως απαιτούνται περισσότεροι πόροι και η επίδοση είναι χαμηλότερη.

Για αρχή τονίζει τις σχεδιαστικές αλλαγές, με στοιχεία απλά όπως ένα circular profile μέχρι και τις upscaled εφαρμογές να φαίνονται υπέροχα στην οθόνη retina. Επίσης ο νέος browser Microsoft Edge, είναι αρκετά ανταγωνιστικός, με γρήγορο render time και πολύ καλή διαχείριση των tabs.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν σχεδόν η ίδια με αυτή του OS. Τα Windows 10 από ότι φαίνεται είναι μια καλή εναλλακτική ακόμη και για τα Macbook και η Microsoft κάνει αρκετή δουλειά για να γίνουν ακόμη καλύτερα.

Εκτός από την καθημερινή χρήση, ο φοιτητής δοκίμασε 3D gaming στο νέο MacBook και κατάφερε να παίξει Left 4 Dead 2 στα 60 frames per second (fps) και ανάλυση 1280×800. Το νέο MacBook μπόρεσε να κάνει emulate παλιά παιχνίδια της Nintendo όπως Super Smash Bros στα 60fps.

Νέο MacBook: Τρέχει πολύ καλά με Windows 10, Νέο MacBook: Τρέχει πολύ καλά με Windows 10

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Δεν ειναι να παιρνεις τέτοια μηχανήματα και να βάζεις Windows

Κωστας

Λογικό μου φαίνεται αφού το μόνο που κάνει η Apple είναι να πληρώνει εταιρίες για να έχει αποκλειστικοτητα όπως κάποιες ειδικές λειτουργίες του tractor, beatport και άλλα πολλά. Μην μου πει κάποιος ότι τα Windows κολλάνε η κρασαρουν προφανώς πρέπει να είσαι ερασιτέχνης και δεν ξέρεις να χειρίζεσαι τον υπολογιστή. πληρώνεις 2 χιλιάρικα για ένα desktop μηχάνημα και δεν μπορείς να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών επειδή η Apple δεν το υποστηρίζει και σε αναγκάζει να πληρώσεις αλλά 3000 χιλιάρικα για να έχεις ένα μηχάνημα με ουσιαστική αξία 800 ευρώ. Το μόνο που κάνει αυτή η εταιρία είναι προλογος τίποτα άλλο

nick

Πρέπει να είσαι χαζός για να πάρεις mac book pro ή οποιοδήποτε Mac για να βάλεις Windows.

Chris

Φαντάσου πώς θα τρέχουν στα PC όταν είναι εντελώς έτοιμα κιόλας. Ανυπομονώ!

tech21man

Η χαζομαρα ειναι της μοδας, ο steve jobs το ηξερε και πεταξε και ενα διασημο ρητο, κε Nick.

Βαγγέλης

Εχω ακούσει οτι και τα 8.1 τρεχουν επισης πολυ καλά με virtual machine σε mac.Για εμενα η miecrisoft με το dx12 που αφξάνει την απόδοση των καρτων γραφικών,το οτι τα w10 θα πιανουν λιγοτερο χωρο στο δίσκο και οτι θα εχουν στοιχεία απο w7 και w8 τα κανει τα καλύτερα windows που εχουνφτιαχτεί ποτέ.

giannis

αν είναι εύκολο μπορεί να μου πει κάποιος πότε θα κυκλοφορήσουν τα Windows 10 κ με πιο τροπο θα τα πάρουμε εμείς των 8.1 ;

Dimitris77

@giannis

Το πότε θα κυκλοφορησουν ειναι σχετικο. Ιουλιος ητανε μια πρωτη εκτιμηση διαφορων tech sites. Ουτε η ιδια η MS ομως ξερει ακριβως αφου το λειτουργικο θελει ακομη βελτιωση, προς το παρον επισημως λεει ενα γενικο “το καλοκαιρι”. Στα PC αφορα αυτο. Για κινητα/tablets θα παρει το λιγοτερο κανα μηνα ακομα.

Με τον κλασικο τροπο θα τα παρουμε εμεις με 8.1, δηλαδη αν δεν εχεις ενεργοποιημενες τις αυτοματες ενημερωσεις, απλως πας “ρυθμισεις>πληροφοριες υπολογιστη>Windows update”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple MacBook featured

Φήμες για αναδιπλούμενο Apple Macbook 20 ιντσών σε τρία χρόνια

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα MacBook 20 ιντσών με αναδιπλούμενη οθόνη σε περίπου τρία χρόνια.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Smartphones Apple featured iPhone

Ευπάθεια στην ασφάλεια της GPU αποκαλύπτει δεδομένα AI εκατομμυρίων iPhone και MacBook

Μια αναφορά για ένα ελάττωμα ασφάλειας GPU εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και εντοπίστηκε από το Trail of Bits.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.