Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς

Η Intel θέλει και το 2016 να μπει δυναμικά γεμίζοντας την αγορά με λύσεις Compute Stick σε όλες τις τιμές. Τα Compute Stick, είναι μικροϋπολογιστές που μετατρέπουν τη μέση τηλεόραση σε υπολογιστή περιορισμένων δυνατοτήτων και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερες από smart επιλογές (τηλεοράσεων).

Το πρώτο stick που κυκλοφόρησε, μπορεί να μην ήταν το απόλυτο σύστημα, καθώς δεν είχε πολλά να δώσει από άποψη συνδεσιμότητας, λόγω του ελλιπούς του σχεδιασμού. Φέτος όμως στη CES, η Intel αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα με 3 νέες εκδόσεις που επιβεβαιώνει ότι δε θα έχουν τα λάθη της πρώτης γενιάς και θα είναι διαθέσιμα για κάθε τσέπη ή ανάγκη.

Τα νέα Compute Stick θα έρχονται με επεξεργαστές Atom και Intel CoreM και θα έχουν ποικιλία συνδεσιμότητας ανάλογα τις δυνατότητες του καθενός. Η οικονομική έκδοση, θα φοράει τον Intel Atom x5 Z8300 με HD Graphics και συνολικά 2GB LPDDR4 μνήμη. Η χωρητικότητά του θα είναι 32GB eMMC, λαμβάνοντας έξτρα micro sd μνήμες και θα έχει δύο θύρες συνδεσιμότητας USB, μία USB 3.0 και μια USB 2.0. Η σύνδεση του με το ίντερνετ θα είναι μέσω του ασύρματου αντάπτορα Intel 7265, αντικαθιστώντας την Realtek που είχε η προηγούμενη έκδοση. Η τιμή του θα φτάνει τα 159 δολάρια Η.Π.Α.

Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς, Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς

Οι δύο άλλες επιλογές θα είναι αυτές με τον επεξεργαστή Intel CoreΜ και είναι οι πιο ακριβές. H πρώτη έκδοση έρχεται με τον Intel CoreM3-6Υ30 με 4GB DDR3 μνήμης ram και 64GB χωρητικότητας eMMC με δυνατότητα επέκτασης μέσω micro sd. Τα γραφικά του θα αποτελούνται από την ενσωματωμένη λύση HD 515 και από άποψη συνδεσιμότητας θα έχει 3 διαθέσιμες θύρες USB 3.0. Ο επεξεργαστής είναι σχεδιασμένος στα 14nm και ο χρονισμός του φτάνει τα 0,9GHz και με το τούρμπο ως το απίστευτο 2.4GHz. Η L2 Cache είναι στα 4MB και συνολικά θα φτάνει τη θερμική κατανάλωση των 4.5Watt. Η εκτιμώμενη αξία του θα είναι στα 399 δολάρια Η.Π.Α.

Η δεύτερη και η ακριβότερη λύση, που θεωρείται ως η ναυαρχίδα θα έρχεται με τον Intel Core M5-6Y57 vPro και ενσωματώνει έναν διπύρηνο επεξεργαστή με δυνατότητες hyperthreading στους 4 πυρήνες. Ο χρονισμός του θα είναι στο 1.1GHz ενώ με το τούρμπο θα φτάνει τα 2.8GHz. Η L2 Cache όπως και του πρώτου θα είναι στα 4MB, έχοντας την ίδια χωρητικότητα eMMC στα 64GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω micro sd και την ίδια θερμική κατανάλωση των 4.5 watt. Ο σχεδιασμός του είναι όμοιος με του πρώτου και τιμή του ανέρχεται στα 499 δολάρια Η.Π.Α.

Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς, Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς

Η Intel σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή κατά το Φεβρουάριο του 2016, με στόχο να είναι στα ράφια κάπου στα μισά αυτού του χρόνου. Κατά δική μας εκτίμηση, χωρίς βέβαια να θέλουμε να επηρεάσουμε κανέναν, δεν ξέρουμε κατά πόσο στη χώρα μας θα «πιάσουν», καθώς οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές και με τα ίδια χρήματα μπορεί κανείς να αγοράσει πιο ολοκληρωμένες λύσεις υπολογιστή, ακόμα και ενός πρακτικού NUC.

Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς, Intel: Αποκαλύτει τα Compute Stick της νέας γενιάς

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zan

nope

Minas

Εγώ έχω το quest pc και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μια χαρά ειναι για γενική χρήση

Λευτέρης

Υπερβολικά ακριβό!!! Με λίγα παραπάνω παίρνεις ένα mac mini, βάζεις και windows (γιατί το mac os δεν το μπορώ με τίποτε – γούστα είναι αυτά) και έχεις ένα δυνατό, ποιοτικό, όμορφο και αθόρυβο media center.

nonos04

Παιδια ειναι τελειο και εγω εχω το quest και τρεχει πολυ ωραια και window 10..
Και torrent κατεβαζω και ταινιες βλεπω….και γραφω και διαβαζω τρεχει πολυ καλα….
Τωρα για εσας που νωμιζεται οτι αν παρω mac θα μπαινει ποιο γρηγορα στα πορν….σαιτ και οτι θα δειτε καλητερα την τσοντα ειναι βιτσια αυτα και οχι γουστα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.