Nvidia GeForce GTX 1060: Με 3GB RAM και τιμή από 199 δολάρια

Μια νέα έκδοση της GeForce GTX 1060 ανακοίνωσε η Nvidia η οποία έρχεται με 3GB μνήμης GDDR5 και τιμή που θα ξεκινά από τα 199 δολάρια και ανάλογα τον κατασκευαστή και το custom design θα φτάνει έως και τα 229 δολάρια.

Η μικρή αδερφή της GTX 1060 έρχεται με μειωμένη μνήμη στο μισό, στα 3GB GDDR5, από την άλλη όμως οι διαφορές δεν σταματούν μόνο εκεί μιας και σύμφωνα με την ανακοίνωση βασίζεται στο GP106 το οποίο κατασκευάζεται με τη μέθοδο των 16nm αλλά έρχεται με λιγότερους CUDA πυρήνες από τους 1.280 που έχει η GTX 1060 με τα 6GB μνήμης.

Συγκεκριμένα η νέα GTX 1060 με 3GB GDDR5 έρχεται με 1.152 CUDA πυρήνες, έχει interface με εύρος 192-bit, διαθέτει 72 TMUs, 48 ROPs, ο πυρήνας της τρέχει στα 1.506MHz και μπορεί να φτάσει με boost στα 1.708MHz και η μνήμη της έως και 8Gbps. Η νέα αυτή υλοποίηση απευθύνεται σε gamers οι οποίοι παίζουν σε αναλύσεις μέχρι και 1080p.

Nvidia GeForce GTX 1060, Nvidia GeForce GTX 1060: Με 3GB RAM και τιμή από 199 δολάρια

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

Πολυ καλη προταση για να τη δουμε να ερχεται και προς ελλαδα μερια

Dimitris

Πραγματικα η nGreedia επιτελους εκανε μια πολυ καλη προταση. Αν δεν κανει πολυ πανω απο 200ε στην Ελλαδα θα ειναι οτι πρεπει αν δε θες μεγαλυτερη αναλυγη απο 1080p

Geo pap

Για εμενα δηλαδη που το hd φτανει κ περισευει ειναι οτι πρεπει!

John

Πεταμένα λεφτά.

Όπως ήταν fail η GTX 960 πριν 1 χρόνο με το 128bit data bus που είναι ανεπίτρεπτο σε κάρτα γραφικών των 200 ευρώ το 2015, έτσι είναι fail και αυτή εδώ με τα 3GB μνήμης όταν πλέον η πλειοψηφία των καρτών γραφικών έχουν κατ’ ελάχιστο 4GB με κάποιους από αυτούς να ζητάνε και περισσότερα.

Η Nvidia σε αυτή την κατηγορία τιμών πουλάει κάρτες με μικρή ουσιαστικά διάρκεια ζωής. Όσοι αρέσκονται στο να νοικιάζουν κάρτες, τις οποίες θα πουλήσουν μετά από 12 μήνες σε πολύ χαμηλότερη τιμή, επειδή πολύ απλά δεν θα τραβάνε στα νέα παιχνίδια, ας πάνε να πετάξουν τα λεφτά τους στην κάρτα αυτή.

Και δεν έχω αναφέρει καν ότι η πώληση δύο καρτών που φέρουν το ίδιο όνομα, αλλά διαθέτουν διαφορετική έκδοση της GPU(έχουμε λιγότερους πυρήνες εδώ) είναι κάτι το πρωτοφανές για την κατηγορία και πολλά τεχνολογικά sites, ακόμα και φιλικά προς την Nvidia, θεωρούν την κίνηση αυτή ως ανησυχητική για το μέλλον.

Darth

παρα πολυ καλη λιση για καποια βασικα πραγματα που υποστιριζουν cuda σε αυτα η nvidia ειναι κοριφη οπος και στην σταφεροτιτα των drivers

Νωντας

Rip amd!#!#

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD NVIDIA Nvidia Geforce GTX 1060

Gaming Κάρτες Γραφικών: Τα χρήματα δεν κάνουν τα γραφικά Vol. ΙΙΙ

Θέλοντας να είμαι συνεπής στο έργο μου, πέρυσι έκανα μια έρευνα για κάρτες γραφικών και το ίδιο έπραξα και φέτος. Θεωρώ πως μιας και πλησιάζουν οι γιορτές κι αρκετοί τίτλοι παιχνιδιών έχουν ήδη κυκλοφορήσει, σίγουρα κάποιοι θα ψάχνεστε για το πολυπόθητο upgrade.

Computers Nvidia Geforce GTX 1060

Nvidia Geforce GTX 1060: Θα έρθει με 256-bit bus, απόδοση επιπέδου VR και προσιτή τιμή

Οι πρώτες διαρροές για την επερχόμενη Nvidia Geforce GTX 1060 έκαναν την εμφάνιση τους και αποκαλύπτουν μια κάρτα γραφικών βασισμένη στο GP106, με 256-bit bus, δυνατότητα για αναπαραγωγή VR και προσιτή τιμή.