Nvidia GeForce RTX 3090: Θα έρθει με 24GB GDDR6X μνήμη και τιμή 1.999 δολάρια;

, Nvidia GeForce RTX 3090: Θα έρθει με 24GB GDDR6X μνήμη και τιμή 1.999 δολάρια;

Στις 31 Αυγούστου η Nvidia αναμένουμε να ανακοινώσει τη νέα σειρά RTX 30xx των δημοφιλών καρτών γραφικών της, σε ένα αντίστοιχο, online event. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλά, μόνο ότι αυτό που θα μας παρουσιάσει να είναι τόσο πρωτοπόρο όσο η πρώτη της κάρτα γραφικών.

Φαίνεται πως όντως η Nvidia ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό, τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα, flagship GPU της, με την ονομασία RTX 3090, η οποία θα προσφέρει 24GB μνήμης, τεχνολογίας GDDR6X, με ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 21Gbps. Αυτό σημαίνει πως η νέα της πρόταση θα προσφέρει 40 έως 50% καλύτερες επιδόσεις από την περσινή κορυφαία της πρόταση, RTX 2080 Ti.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της νέας κάρτας. Αν και η παλαιότερη TITAN RTX των 24GB GDDR6 κόστιζε 2.499 δολάρια, αυτή τη φορά η εταιρεία φαίνεται πως θα προσφέρει την RTX 3090 έναντι 1.999 δολαρίων. Βέβαια, όλα τα παραπάνω παραμένουν φήμες προς το παρόν, καθώς μας χωρίζουν περίπου 2 εβδομάδες από το event της εταιρείας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.