Nvidia Geforce GTX 1060: Θα έρθει με 256-bit bus, απόδοση επιπέδου VR και προσιτή τιμή

Οι πρώτες διαρροές για την επερχόμενη Nvidia Geforce GTX 1060 έκαναν την εμφάνιση τους και αποκαλύπτουν μια κάρτα γραφικών βασισμένη στο GP106, με 256-bit bus, δυνατότητα για αναπαραγωγή VR και προσιτή τιμή.

Η νέα Nvidia Geforce GTX 1060 θα είναι μια mainstream κάρτα γραφικών, θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Pascal ενώ σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε η κάρτα θα χρησιμοποιεί μνήμες τύπου GDDR5 με πυκνότερα ολοκληρωμένα των 256MB, σε δίαυλο εύρους 256-bit.

Η μνήμη που θα συνοδεύει τις υλοποιήσεις της GTX 1060 θα φέρουν 4GB είτε και 8GB μνήμης. Αν και μετρήσεις δεν υπάρχουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η Nvidia Geforce GTX 1060 είναι πιθανόν να έχει bandwidth που στο peak του θα φτάνει τα 224GB/s.

Το πότε θα γίνει η κυκλοφορία της Nvidia Geforce GTX 1060 είναι ασαφές στην παρούσα φάση μιας και υπάρχουν εικασίες ότι η Nvidia πλέον θα περιμένει την κυκλοφορία ανταγωνιστικών μοντέλων από την AMD πριν τη λανσάρει.

Nvidia Geforece GTX 1060, Nvidia Geforce GTX 1060: Θα έρθει με 256-bit bus, απόδοση επιπέδου VR και προσιτή τιμή

Nvidia Geforece GTX 1060, Nvidia Geforce GTX 1060: Θα έρθει με 256-bit bus, απόδοση επιπέδου VR και προσιτή τιμή

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kapios

Ελπίζω να έχει όντως προσιτή τιμή…!

CostasG

Μια μικρή βοήθεια, εγω που έχω ακόμα PC με Pentium D 950 , GPU HD 6670 αξίζει να προβώ φέτος σε αναβάθμιση ή να περιμένω να λανσαριστούν οι νέες κάρτες της Nvidia και αντίστοιχα οι νέοι CPU της AMD;

ΚωσταςD.

Για οποιον παιζει σε fhd η τελεια καρτα να παιζεις ανετα τα παντα και με αρκετα χαμηλη καταναλωση φανταζομαι!! Η επομενη μου καρτα!!

Nikos

GeForce *

Gvirginia

@CostasG Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αξίζει να κάνεις (ή μη) αναβάθμιση φέτος μιας και υπάρχουν λίγες πληροφορίες για τους Zen επεξεργαστές της AMD.
Τώρα αν δεν βιάζεσαι καθόλου και μπορείς να περιμένεις 4-5 μήνες να κυκλοφορήσουν, τότε θα δούμε πώς θα αντιδράσει και η Intel (μπορεί να έχουμε πόλεμο τιμών)

Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, περίμενε να λανσάρει και η AMD τις δικές της τον Ιούνη να δούμε τι ψάρια πιάνουν. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κάνεις ολική αναβάθμιση και να μην πάρεις απλά καινούργια κάρτα γραφικών, μιας και ο Pentium δε θα την αφήνει να αποδώσει όπως πρέπει.

Εγώ αν έβρισκα κάποια ευκαιρία (μεταχειρισμένα) και είχα πραγματικά ανάγκη να κάνω αναβάθμιση, θα άρχιζα να αγοράζω κομμάτια από τώρα (CPU / μνήμες κτλ). Έτσι και αλλιώς στους επεξεργαστές σπάνια βλέπεις διαφορά τελευταία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD NVIDIA Nvidia Geforce GTX 1060

Gaming Κάρτες Γραφικών: Τα χρήματα δεν κάνουν τα γραφικά Vol. ΙΙΙ

Θέλοντας να είμαι συνεπής στο έργο μου, πέρυσι έκανα μια έρευνα για κάρτες γραφικών και το ίδιο έπραξα και φέτος. Θεωρώ πως μιας και πλησιάζουν οι γιορτές κι αρκετοί τίτλοι παιχνιδιών έχουν ήδη κυκλοφορήσει, σίγουρα κάποιοι θα ψάχνεστε για το πολυπόθητο upgrade.

Computers Nvidia Geforce GTX 1060

Nvidia GeForce GTX 1060: Με 3GB RAM και τιμή από 199 δολάρια

Μια νέα έκδοση της GeForce GTX 1060 ανακοίνωσε η Nvidia η οποία έρχεται με 3GB μνήμης GDDR5 και τιμή που θα ξεκινά από τα 199 δολάρια και ανάλογα τον κατασκευαστή και το custom design θα φτάνει έως και τα 229 δολάρια.