Nvidia, παρουσίασε τα νέα όπλα, τις καρτες γραφικών GTX 980 και 970

Η NVIDIA ανακοίνωσε δυο νέες κάρτες γραφικών για PC, τη ναυαρχίδα GeForce GTX 980 και την mid-range GTX 970. Οι GeForce GTX 980 και 970 είναι οι πρώτες κάρτες γραφικών με τη νέα αρχιτεκτονική Maxwell της Nvidia και χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες όπως voxel global illumination (VXGI), multi-frame sampled antialiasing (MFAA), dynamic super resolution (DSR) και VR Direct.

Η Nvidia υπόσχεται απαράμιλλη απόδοση, νέες δυνατότητες γραφικών και διπλάσια ενεργειακή αποδοτικότητα. Οι GeForce GTX 980 και 970 είναι διαθέσιμες με τιμές που ξεκινούν από 549 δολάρια και 329 δολάρια αντίστοιχα.

Δείτε τις νέες κάρτες γραφικών και τις νέες τεχνολογίες τους παρακάτω:

nvidia gtx 980, Nvidia, παρουσίασε τα νέα όπλα, τις καρτες γραφικών GTX 980 και 970

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

αυτά είναι τούμπανα.

TheOneYouLoveToHate

επιτελους και ενα αρθρο που δεν εχει κινητα!!

Χρυσοστομος Οικονομιδης

Εμεις οι κατοχοι παλαιοτερων μηχανηματων,δυσκολο να αποκτησουμε το θηριο . Αλλα ελπιζουμε μελλοντικα, γιατι η maxwell φαινεται πολυ καλη (εχει δωσει ηδη δειγματα γραφης) και δεν θα μας απογοητευσει σε κανεναν τομεα πιστευω!

zeibei

με 4gb μνήμη και 256bit interface δεν πάνε πουθενα.μονές τους πνιγονται (bottleneck) τουλάχιστο 384bit για να δουλέψουν σωστα απροβληματιστα και στι τέρμα των δυνατοτήτων τους.

andreas

Εχω δοκιμασει τη maxwell αρχιτεκτονικη απο μια gtx 750ti η οποια παιζει ολα τα σοβαρα νεα παιχνιδια σε υψηλες ρυθμισεις με αστεια καταναλωση και θερμοκρασιες.Αν και οι καρτες που ανακοινωθηκαν δεν θα εχουν τεραστια διαφορα εοιδοσεων απο τις υπαρχουσες θα το εψηνα να αντικαταστησω την r9 290 που εχω μονο για τη διαφορα θερμοκρασιων.Μενει να δουμε φυσικα σε τι τιμες θα ερθουν ελλαδα.Κωστα καλο θα ηταν αν μπορουσες να εγραφες περισσοτερα αρθρα για υπολογιστες και για μας που δεν ειμαστε καμμενοι μονο με τα κινητα..Ανδρεας

Tom

Συμφωνω με την τελευταια προταση του Αντρεα

nick2010

Σωστός ο Αντρέας.

Εξάλλου, TECHBLOG λέγεται η γωνιά αυτη, όχι σκέτο MOBILEBLOG.

Για μένα, πρόκειται για την πιο αποδοτική κάρτα, κόβει μέχρι και 50% (!!!!) της συνήθους κατανάλωσης των καρτών που φοράμε όλοι στα πισιά μας. Και με ΦΟ-ΒΕ-ΡΗ τιμή.

Σε κανα χρόνο, αν έχω μαζέψει τα φράγκα (λέμε τώρα) για καινούργιο rig με X99 και DD4, η 980 είναι μονόδρομος.

Αντίο 1200άρια τροφοδοτικά 😀

ΚωσταςD.

Η nvidia απλως δεν παιζεται! Κατεβασε την καταναλωση με την αρχιτεκτονικη maxwell παραμενοντας στα 28nm. + οι νεες τεχνολογιες! Θα περιμενω την επομενη σειρα με 20η16nm και i5 η i7 14nm ωστε να φτιαξω νεο pc. Μεχρι στιγμης και για 2χρονακια πιστευω με i5 και 770 ειμαι κομπλε! Δωσε πονο nvidia.Ας ελπισουμε και η amd να παρουσιασει και αυτη κατι δυνατο!

BillyGee

zeibei
Οταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλά, καλύτερα είναι να μην εκφέρουμε άποψη γιατί εκτός οτι εκτίθεσαι μπερδεύεις και τον κόσμο…

Gigabyte GTX980
Memory Clock: 7000Mhz
Memory Bus Width: 256 bit

7000×4=28000Mhz Datarate
256×28000=7168000/8= 896GB/s

Mε 896GB/s Memory Bandwidth δεν νομίζω να κολλάει η λέξη Bottleneck πουθενά ή να μην δουλεύει στο τέρμα.

george

καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές εύχομαι.έχω ένα θεματάκι για όσους έχουν τον χρόνο να απαντήσουν.θέλω να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου.Έχω έναν Gigabyte GA-EP31-DS3L και θα ήθελα να μου προτείνετε συμβατές κάρτες γραφικών .Έχω βρεί την AMD Radeon R7 240 Sapphire 1GB Edition ..Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το ‘σπορ’ οπότε γνωρίζω λίγα..Ευχαριστώ.Συγνώμη αν μακρυγορώ αλλά δεν ήξερα που να ρωτήσω.Συγνώμη στον κ.Βλαχάκη για το άσχετο post..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.