Η NVIDIA ανακοινώνει ότι γίνεται μέλος του Linux Foundation

Το Linux Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει το Linux, ανακοίνωσε ότι τέσσερις εταιρείες δήλωσαν ότι πρόκειται να γίνουν μέλη του, με την NVIDIA να αποτελεί το πιο ηχηρό όνομα. Οι υπόλοιπες εταιρείες είναι οι Fluendo, Lineo Solutions και Mocana. Πλέον όλοι οι δημιουργοί καρτών γραφικών υποστηρίζουν το Linux.

Μπορεί η NVIDIA να φρόντιζε μέχρι σήμερα να έχει ενημερωμένους drivers για τις κάρτες της, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με το Linux, αλλά πολλοί χρήστες ελεύθερου λογισμικού αντιμετώπιζαν προβλήματα με την χρήση των συστημάτων τους. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να λυθεί με την είσοδο της NVIDIA στο Linux foundation, είδηση που θα κάνει πολλούς χρήστες υπολογιστών να χαρούν.

, Η NVIDIA ανακοινώνει ότι γίνεται μέλος του Linux Foundation

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
REDODIN7

Eισαι συγουρος για ολες ? Γιατι εγω και πολυ αλλη ειδικα στα φορητα εχουμε μεγαλο προβλημα με τις καρτες της ΑΤΙ-AMD.

Techfan

Επιτέλους, μια σοβαρή υποστήρηξη του linux από εταιρία που προσωπικά δεν το περίμενα.

Μια καλή αρχή έγινε…. Άντε να ακολουθήσουν και άλλες επώνυμες εταιρίες….

Ευτυχώς να λέμε που το Linux είναι πλέον διάσημο στα κινητά (ανδροιντ). Με αυτό τον τρόπο, δελεάζει εταιρίες σε συνεργασία (προσωπική μου άποψη).ε

Αν στο παρελθόν το linux είχε έστω και το 1/10 της υποστήριξης που έχει δωθεί στην microsoft με τα windows, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα…

johnix

Επιτέλους!!!!

Διακόπτες Legrand

Δύο πολύ μεγάλες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Για να δούμε..

αλεξανδρος

κωστα θα λυθει και το προβλημα του lg p990 με το kernel?εννοω οτι θα δουμε στο ics οταν ερθει διαφορετικο και πιο αξιοπιστο kernel απο αυτο που εχει τωρα?γιατι τα διαφορα προβληματακια που υπαρχουν (δυστηχως) λενε οτι φταει η nvidia λογω του κλειστου της κωδικα.ευχαριστω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business NVIDIA

Η Nvidia ανακοίνωσε έσοδα 6,05 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο

Η Nvidia ανακοίνωσε έσοδα 6,05 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο χρήσης και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,88 ευρώ, λίγο πάνω σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Internet apps NVIDIA

Νέα λειτουργία για το Nvidia Broadcast – Βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη

To Nvidia Broadcast προσφέρει πλέον μία νέα λειτουργία που σας μετατρέπει να έχετε οπτική επαφή με την κάμερα, ακόμα κι αν κοιτάτε κάπου αλλού.

Internet NVIDIA YouTube

Nvidia: Η νέα τεχνολογία ΑΙ μπορεί να αναβαθμίσει θολά βίντεο του YouTube

Η Nvidia παρουσίασε το RTX Video Super Resolution με βασικό στόχο την αναβάθμιση θολών βίντεο του YouTube σε ποιότητα ισοδύναμη του 4K.

Cars Gaming NVIDIA

Nvidia: Η υπηρεσία GeForce Now έρχεται σε αυτοκίνητα

Η Nvidia ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ροής παιχνιδιών GeForce Now κατευθύνεται στα αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα σε οχήματα των BYD, Hyundai, Kia, Genesis, και Polestar.