Nvidia Studio: Laptops με μονάδες επεξεργασίας γραφικών RTX και λογισμικό ενίσχυσης επιδόσεων

Nvidia Studio, Nvidia Studio: Laptops με μονάδες επεξεργασίας γραφικών RTX και λογισμικό ενίσχυσης επιδόσεων

Μία ημέρα πριν την Computex 2019, και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Nvidia στην Ταϊπέι, η εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα σειρά φορητών υπολογιστών και μία νέα πλατφόρμα λογισμικού. Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν μονάδες επεξεργασίας γραφικών RTX και είναι εφοδιασμένη με τη νέα πλατφόρμα λογισμικού η οποία ακούει στο όνομα Studio.

Το Nvidia Studio περιέχει SDKs και drivers της εταιρείας, και έχει ως στόχο να επιταχύνει το graphic rendering και όλες τις άλλες διεργασίες που καλείται να εκτελέσεις ο υπολογιστής.

Τα νέα Nvidia Studio laptops απευθύνονται σε σε βίντεο editors, φωτογράφους, και γραφίστες, καθώς έχουν ως στόχο να ανταγωνιστούν το MacBook Pro των 15 ιντσών.

Η σειρά υπολογιστών Nvidia Studio αποτελείται από 17 λάπτοπ κατασκευασμένα από συνεργάτες της Nvidia, όπως η Acer, η ASUS, η Dell, η Gigabyte, η HP, η MSI και η Razer. Τα λαπτοπ θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο και οι τιμές τους θα ξεκινάνε στα $1.599 ή περίπου 1.450€.

Τα Nvidia Studio laptops θα είναι εξοπλισμένα με GPU Quadro RTX 5000/4000/3000 ή GeForce RTX 2080/2070/2060. Η Nvidia ισχυρίζεται ότι οι υπολογιστές της σειράς μπορούν να εκτελέσουν διεργασίες 7 φορές πιο γρήγορα από τα MacBook Pro.

Η σειρά των Nvidia Studio laptops με τις Quadro RTX 5000 GPU θα έχει 16GB μνήμη στην κάρτα γραφικών. Κάποιες από τις συσκευές θα διαθέτουν 4K οθόνες και την τεχνολογία της Nvidia, Max-Q, η οποία στοχεύει στην κατασκευή λεπτών και ελαφρών φορητών υπολογιστών.

Η σουίτα Nvidia Studio περιλαμβάνει την πλατφόρμα CUDA-X AI για αυτοματοποίηση εργασιών όπως color matching βίντεο ή προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.