Ο νέος desktop επεξεργαστής της Intel φτάνει τα 6 GHz χωρίς overclock

intel, Ο νέος desktop επεξεργαστής της Intel φτάνει τα 6 GHz χωρίς overclock

Η Intel μόλις παρουσίασε έναν νέο desktop επεξεργαστή, τον Core i9-13900KS, που μπορεί να φτάσει έως και τα 6 GHz χωρίς overclock. Πρόκειται, λοιπόν, για τον ταχύτερο desktop επεξεργαστή στην αγορά.

Αυτό το επίτευγμα το πετυχαίνει χάρη στη λειτουργία Thermal Velocity Boost του επεξεργαστή, η οποία επιτρέπει στο τσιπ να λειτουργεί πιο γρήγορα όταν είναι αρκετά δροσερό.

Το i9-13900KS είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του i9-13900K, το οποίο η Intel κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο. Οι διαφορές τους έγκεινται στο τσιπ, με το παλαιότερο να φτάνει μέγιστη ταχύτητα 5,8 GHz και να έχει χαμηλότερη βασική ισχύ 125 W σε σύγκριση με 150 W στο νέο τσιπ.

Ωστόσο, το i9-13900KS έχει τον ίδιο αριθμό πυρήνων (24), ποσότητα μνήμης cache (36MB) και αριθμό λωρίδων PCIe (20) με το i9-13900K. Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής είναι συμβατός με μητρικές πλακέτες Z790 και Z690 αλλά συνιστάται ένα ενημερωμένο BIOS.

Το Thermal Velocity Boost είναι ένα χαρακτηριστικό στα τσιπ 11ης γενιάς και μεταγενέστερα Intel Core που τους επιτρέπει να τρέχουν πιο γρήγορα όταν είναι δροσερά. Αυτό επιτυγχάνεται αυξάνοντας τη συχνότητα ρολογιού κατά 100 MHz όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 70 βαθμούς Κελσίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.