Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

, Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού αποκαλύπτει ότι οι αποστολές των υπολογιστών έχουν σημειώσει την μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έρευνα της Canalys αποκαλύπτει ότι η αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς τα εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα, έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας που χτύπησε την Κίνα το προηγούμενο διάστημα. Η μείωση αυτή φαίνεται ακόμη πιο απότομη και από το 2016 όπου η Canalys εντόπισε πτώση της τάξεως του 12%.

, Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η Apple όπου σημείωσε πτώση στις αποστολές της τάξεως του 21% και ακολουθούν HP με 13.8% λιγότερες αποστολές και Acer με ποσοστό 12.6%. Η Dell φαίνεται πως είναι η μόνη εταιρεία η οποία αύξησε τις αποστολές της κατά 1.1%.

Σύμφωνα με την Canalys, η αγορά των υπολογιστών σημείωσε μία αύξηση αρχικά, καθώς οι γονείς αναγκάστηκαν να προμηθευτούν κάποιον υπολογιστή ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται μέσω διαδικτύου ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοι των εταιρειών ξεκίνησαν να εργάζονται από το σπίτι. Τέλος, το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με την Canalys η αγορά θα δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

Μειώσεις τις αποστολές από την μια…αυξημένη ζήτηση του κόσμου από την…δεν τις βλέπω καλά τις τιμές σε ότι έχει μείνει στα ράφια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured

Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.