Οι επεξεργαστές 7nm της Intel καταφθάνουν το 2021

Intel 7nm, Οι επεξεργαστές 7nm της Intel καταφθάνουν το 2021

Η Intel, πραγματοποίησε συνάντηση για να ενημερώσει τους επενδυτές της. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης ο CEO της εταιρίας, Bob Swan, αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για το μέλλον της εταιρίας όσον αφορά τα καταναλωτικά προϊόντα για το ευρύ κοινό, αλλά και τις προτάσεις της για datacenters.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι αργοπορημένοι επεξεργαστές 10nm της Intel καταφθάνουν τον επόμενο μήνα, αλλά υπάρχουν ήδη πλάνα για τσιπ 7nm μέχρι το 2021, που σκοπό θα έχουν να ανταγωνιστούν τα προϊόντα 5nm της TSMC.

Μεταξύ άλλων τα γραφικά Xe της Intel θα είναι το κορυφαίο προϊόν των 7nm της όμως θα αργήσει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, και θα είναι μια GPU γενικής χρήσης για data centers, όπου απαιτείται τεράστια υπολογιστική ισχύ για εφαρμογές AI. Στο μέλλον, Αργότερα, η εταιρία σίγουρα θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία 7nm σε όλα της τα προϊόντα με σκοπό να καλύψει την υπόσχεσή της για 20% αυξημένη απόδοση ανά watt”.

Intel 7nm, Οι επεξεργαστές 7nm της Intel καταφθάνουν το 2021

Για την κατασκευή του παραπάνω τσιπ η εταιρία θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία EUV (ακραία υπεριώδη). Η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να βελτίωση κατά 15% στην απόδοση των τρανζίστορ και βελτίωση 20% στην απόδοση ανά watt όπως προ αναφέρθηκε.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο διάγραμμα της αρχιτεκτονικής Ice Lake που θα καταφθάσει τον Ιούνιο. Η Intel επισημαίνει πως η αρχιτεκτονική αυτή θα έχει 2x καλύτερη απόδοση γραφικών, 3x καλύτερη AI απόδοση και τέλος 2x καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κωδικοποίηση βίντεο. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι νέοι της 10nm επεξεργαστές της Tiger Lake αρχιτεκτονικής που θα έρθουν στην αγορά το 2020.

Συνοψίζοντας, η κατασκευάστρια επεξεργαστών θα συνεχίσει να επενδύει σε τσιπ των 10nm μέχρι και το 2021, όπου και τα πρώτα προϊόντα με 7nm αρχιτεκτονική θα εμφανιστούν στην αγορά. Ενώ από το 2022 και μετά τα 7nm θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

5 χρόνια πίσω από AMD παρόλα αυτά πρώτη. Κάτι κάνει καλά.

Ευάγγελος

Απλώς μέχρι και πριν βγουν οι Ryzen δεν υπήρχε άλλη εταιρεία.

Partali

Τώρα τρέχω να πάρω 10
Αδερφε αυτό που έγραψες δεν βγάζει νοημα

Partali

Εαν μιλάμε για μέτροπρογράμματα και απόλυτα νούμερα θα συμφωνήσω από την άλλη ο 8350 που έχω ακόμα σε 1 πισι παραπεταμενο εδω δίπλα μου μια χαρά την έκανε η την δουλειά και σε προγράμματα και σε παιχνιδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.