Οι πρώτες φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά των RTX 3090 και RTX 3080

, Οι πρώτες φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά των RTX 3090 και RTX 3080

Σε λίγες ημέρες αναμένουμε την Nvidia να ανακοινώσει τη νέα σειρά καρτών γραφικών της, με την ονομασία RTX 30xx. Οι νέες κάρτες αναμένεται να χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Ampere, ενώ θα είναι οι πρώτες gaming κάρτες γραφικών της εταιρείας που θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο των 7nm.

Η εταιρεία Grainward έχει αναπτύξει μία νέα σειρά Phoenix για το λανσάρισμα των νέων καρτών γραφικών, όμως το προωθητικό υλικό της σειράς διέρρευσε, αποκαλύπτοντας μας τα πάντα. Αρχικά, η σειρά Phoenix των RTX 3090 και RTX 3080 θα έρθει σε χρωματισμούς μαύρου με ασημί, με μερικά RGB για φωτισμό. Οι προαναφερθείσες κάρτες γραφικών χρησιμοποιούν τη GPU GA102 της Nvidia, για αυτό έχουν και παρόμοιο μέγεθος και έρχονται με τρία ανεμιστηράκια.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι τα specs των καρτών. Όπως βλέπουμε, η RTX 3090 θα έρθει με 5.248 πυρήνες CUDA, 24GB GDDR6X μνήμη με ταχύτητες 19.5 Gbps και 350W συνολικής δύναμης. H RTX 3080 θα έρθει με 4.352 πυρήνες CUDA, 10GB GDDR6X μνήμη με ταχύτητα 16Gbps και συνολική δύναμη γραφικών 320W. Η RTX 3090 Phoenix Golden Sample θα είναι χρονισμένη στα 1.725MHz, ενώ η αντίστοιχη έκδοση της RTX 3080 θα είναι χρονισμένη στα 1.740MHz.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας σειράς RTX 30xx είναι οι πυρήνες Ray Tracing δεύτερης γενιάς, οι τρίτης γενιάς Tensor Cores, η σύνδεση μέσω PCI-Express 4.0, η νέα μνήμη GDDR6X και η new gen του NNVLink SLI (αφορά μόνο την 3090). Η νέα σειρά αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με άγνωστη προς το παρόν τιμή και διαθεσιμότητα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Adam Kapetanakis

Πρώτον τα 7 nm δεν είναι μέθοδος αλλά λιθογραφία. Δεύτερον τα CUBA cores αυξάνονται με πούρο και ρούμι; CUDA cores λέγονται!

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, To CUBA διορθώθηκε σε CUDA. Για τις κάρτες γραφικών περιμένουμε το εποικοδομητικό σου σχόλιο.

Κώστας Βλαχάκης

Υποψιάζεσαι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.