Σάββατο
03/03/2018

Μέιωση στις πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών

laptop lifestyle

Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών βρίσκονται σε πίεση αυτήν την περίοδο. Το 2022 θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 385,7 εκατ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές από 423,2 εκατ. το 2017.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της International Data Corporation (IDC), το 2022 θα διατεθούν στην παγκόσμια αγορά περίπου 385,7 εκατ. προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές από 423,2 εκατ. το 2017. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν και το 2017 σε ποσοστό 2,7% σε σχέση με το 2016.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία (Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker), η αγορά κατέγραψε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2017, με τη ζήτηση να είναι υποτονική στις επιμέρους κατηγορίες: παραδοσιακά PCs (επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί, workstations) και tablets (συμβατικά και detachable). Τα αποτελέσματα για το 2017 δείχνουν ότι η δυναμική της ανανέωσης των εμπορικών PC παρέμεινε ως ο κύριος καταλύτης σε μια αγορά, η οποία ταλανίζεται από την ανεπαρκή ζήτηση.

Τόσο το 2017 και για όλη την περίοδο αναφοράς (2017-2022), οι αντικαταστάσεις συσκευών θα στηρίξουν τον κλάδο των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αν και η δυναμική τους επιβραδύνεται μετά το 2020, καθώς οι ώριμες αγορές καταργούν σε μεγάλο βαθμό τη μετάβασή τους στα Windows 10. Ωστόσο, στις αναδυόμενες αγορές το κύμα της αντικατάστασης συσκευών αναμένεται να συνεχιστεί.

Επιτραπέζιοι υπολογιστές
Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της IDC, οι παγκόσμιες πωλήσεις παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών για προσωπική χρήση θα μειώνονται έως το 2022 με μέσο ετήσιο ρυθμό πτώσης 0,9% την περίοδο 2017-2022. Ο όγκος των πωλήσεων στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία υπολογίζεται ότι θα μειωθεί από 259,4 εκατ. τεμάχια το 2017 σε 248,3 εκατ. συσκευές το 2022. Η μεγαλύτερη μείωση στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς (2017-2022 ) αναμένεται να σημειωθεί στην κατηγορία των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τις πωλήσεις να περιορίζονται κατά 2,5% κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση έως το 2022.

Πωλήσεις tablets
Στο μεταξύ, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της εταιρείας, αρνητικός θα είναι την περίοδο 2017-2022 ο ρυθμός ανάπτυξης και στην κατηγορία των tablets, όπου αναμένεται μέση ετήσια μείωση της τάξης του 3,4%. Η κατηγορία των detachables, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα καταφέρει να ενισχύσει τις πωλήσεις της την προσεχή πενταετία, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 0,1% έως το 2022. Το τρέχον έτος, ωστόσο, η αγορά των detachable tablets θα βρεθεί σε πίεση, υφιστάμενη μείωση πωλήσεων της τάξης του 3,2%, με την καταναλωτική ζήτηση να περιορίζεται.

Πηγή

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Kostas λέει:

  Λογικο μου ακούγεται,πλεον οτι pc και να παρεις ανω του 1000ρικου το κρατας 4-5 χρονια χωρις προβλημα

 2. Ο/Η Chris λέει:

  Μια ερώτηση αν ξέρεις κάποιος να μου απαντήσεις.. Αυτές οι πωλήσεις αναφέρονται σε prebuilds η και σε custom?

 3. Ο/Η thomas7 λέει:

  ωχ βλεπω να χαλανε τα επομενα χρονια μεσα σε 3 χρονια ολα τα νεα pc

 4. Ο/Η Neon λέει:

  Ποιός πλέον αγωράζει pre-builds οι περισσότερη custom κάνουν, αυτά τα στατισκά για pre-builds θα είναι όπως πάντα.

 5. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  Τα pc δε πρόκειται να φύγουν ποτέ γιατί με μικρό κόστος κάνεις κάτι δυνατό και κρατάει χρόνια.
  Τώρα με τα Windows tablets πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανεβούν αφού και τώρα είναι αρκετά δυνατά.
  Τα κινητά από την άλλη θα είναι τόσο δυνατά (που ήδη είναι) που θα κάνεις ένα dock station στο σπίτι η στο γραφείο που θα μπορείς να κάνεις την δουλίτσα σου ή την ψυχαγωγία σου.
  Επίσης, θα μπορείς να το βάζεις σε ένα σε σκελετό του laptop (δηλαδή μόνο οθόνη και πληκτρολόγιο) και να έχεις τα παραπάνω αποτελέσματα.
  Τα laptop από την άλλη, νομίζω ότι θα σβήσουν με την σημερινή τους μορφή και την θέση τους θα πάρουν τα 2 σε 1 υβριδικά.

  Αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν στο (κοντινό) μέλλον. Η πτώση είναι αναμενόμενη γιατί προσωπικά ποιος δεν έχει ένα laptop+smartphone ή pc;
  Πριν πολλοί δεν είχαν γι’ αυτό και η συνεχής αύξηση.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.