Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το κόστος εκτύπωσης

 Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το κόστος εκτύπωσης, Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το κόστος εκτύπωσης

Από τα πιο συχνά παράπονα που ακούς σε μία επιχείρηση αλλά και σε κάθε σπίτι που συνηθίζει να χρησιμοποιεί εκτυπωτή για τις ανάγκες εκτύπωσης είναι τα μεγάλα κόστη που αφορούν στην αγορά μελανοδοχείων τόνερ και χαρτιού.

Δεν μπορείς να τα αποφύγεις τελείως αλλά υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα μηνιαία κόστη εκτύπωσης σου. Πόσο; εξαρτάται από εσένα.

Πρίν αποφασίσεις ποιες από τις παρακάτω συμβουλές θα ακολουθήσεις θα πρέπει να υπολογίσεις περίπου τον μηνιαίο όγκο εκτυπώσεων που θα έχεις καθώς και τον τύπο των εγγράφων που πρόκειται να εκτυπώνεις δηλαδή αν πρόκειται για ασπρόμαυρα έγγραφα φωτογραφίες ή εκτυπώσεις με πρόχειρη εκτύπωση.

Αν κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές σου φαίνονται αυτονόητες ή τις ακολουθείς ήδη είσαι ήδη στον σωστό δρόμο της μείωσης του κόστους εκτύπωσης.

Μην επιλέξεις τον επόμενο εκτυπωτή σου μόνο από την τιμή αγοράς
Σίγουρα όταν βλέπεις σε προσφορά έναν εκτυπωτή με πολλά χαρακτηριστικά και χαμηλή τιμή ακούγεται δελεαστικό αλλά πρίν προχωρήσεις στην αντικατάσταση του παλιού σου εκτυπωτή θα πρέπει να δείς όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του όπως το κόστος εκτύπωσης ανα σελίδα και πόσο στοιχίζουν τα αναλώσιμα του μελάνια ή τόνερ αν πρόκειται για εκτυπωτή τεχνολογίας laser.

Φτιάξε ένα κατάστημα εκτύπωσης στο σπίτι σου
Εάν αποφασίσεις να αγοράσεις έναν έγχρωμο εκτυπωτή laser και εφόσον έχει δυνατότητες εκτύπωσης σε διάφορα υλικά και μεγέθη εκτός από χαρτί Α4 θα σου γλυτώσει αρκετά χρήματα και χρόνο στην περίπτωση που είσαι συχνός επισκέπτης του καταστήματος εκτύπωσης της γειτονιάς σου.

Επέλεξε εκτυπωτή με δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης
Αρκετά μοντέλα εκτυπωτών σήμερα προσφέρουν την δυνατότητα εκτύπωσης και στις δύο πλευρές του εγγράφου με δύο προφανή θετικά στοιχεία την προστασία του περιβάλλοντος λόγω της πιο ορθής χρήσης του χαρτιού αλλά και την μείωση του συνολικού αριθμού σελίδων που θα εκτυπώνεις άρα οικονομία στην αγορά χαρτιού.

Σκέψου πρίν εκτυπώσεις
Όλοι έχουμε την συνήθεια ιδίως όταν πρόκειται για εκτυπώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε στην εργασία μας να εκτυπώνουμε όλη την παρουσίαση και όλους τους επιμέρους πίνακες με τα στοιχεία τους. Την επόμενη φορά σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι και μην συμπεριλάβεις εικόνες ή κείμενο που δεν σου είναι απαραίτητο.

Δές τις ρυθμίσεις του driver
Όλοι οι εκτυπωτές για να λειτουργήσουν εγκαθιστούν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου τον driver ο οποίος παίζει το ρόλο του μεταφραστή και στέλνει τις σελίδες προς εκτύπωση στον εκτυπωτή σου. Μπορείς να βρεις τις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου και να τις φέρεις στα μέτρα σου.

Μην βιάζεσαι να αλλάξεις τα μελανοδοχεία σου
Κάποιοι από εμάς με την πρώτη ένδειξη για χαμηλή στάθμη μελανιού τρέχουμε στο κατάστημα για να αγοράσουμε καινούργιο. Εάν ο εκτυπωτής που έχεις σου επιτρέπει να εκτυπώνεις ακόμα και μετά την ένδειξη για χαμηλή στάθμη συνέχισε να εκτυπώνεις μέχρι το αποτέλεσμα να σε ικανοποιεί. Καλό είναι πάντα να έχεις ένα καινούργιο μελανοδοχείο στο συρτάρι σου σε περίπτωση που το παλιό τελειώσει στην μέση της εκτύπωσης.

Επέλεξε σωστά την γραμματοσειρά σου
Εδώ η λογική λέει ότι όσο πιο λεπτή είναι μία γραμματοσειρά τόσο λιγότερο μελάνι χρειάζεται κατά την εκτύπωση. Εάν στο κείμενο που θέλεις να εκτυπώσεις δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις για συγκεκριμένη γραμματοσειρά επέλεξε μία μοντέρνα χωρίς πατούρες ώστε να επιτύχεις μείωση χρήσης μελανιού ή τόνερ. Βέβαια αυτές οι γραμματοσειρές δεν διευκολύνουν την ανάγνωση μεγάλων κειμένων όμως έρευνες έχουν δείξει πώς μπορείς να πετύχεις μείωση τουλάχιστον 10% μόνο με την αλλαγή γραμματοσειράς.

Εάν έχεις και εσύ κάποια συμβουλή για μείωση του κόστους εκτύπωσης μπορείς να την αναφέρεις αφήνοντας ένα σχόλιο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rapid-eraser

Οι συμβουλές έχουν ως εξής … αν κάνεις fullpage cover και τυπώνεις σαν τρελός πάρε ένα laser (μονόχρωμο αν δεν έχεις μόνο κείμενα)
Αν κάνεις περιστασιακή χρήση 10 σελίδες πχ τον μήνα πάρε το ποιο φτηνό που θα βρεις δεν έχεις λόγο να το ψάχνεις …
Αν έχεις λίγο μεγαλύτερο volume και δεν θες να σε κλέβουν πληρώνοντας το μελάνι λίγο πιο φτηνά από το δηλητήριο της κόμπρας και του σκορπιού … πάρε inject εκτυπωτή που έχει τροφοδότηση από ink tank ή κάποια παροιμία τεχνολογία … ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ CARTRIDGES !!!!

Η γενική αρχή έχει ως εξής: οι εταιρίες πουλάνε τους εκτυπωτές αρκετές φορές και με τιμή που έχουν ζημιά για αυτούς ΑΛΛΑ τα μελάνια με 1-2 αλλαγές τους έχουν επιστρέψει τη χασούρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews EDISION How To οδηγοί τεχνολογίας

Προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια 2-in-1 EDISION: How To

Τα γνήσια 2 σε 1 τηλεχειριστήρια της EDISION είναι συμβατά με όλους τους δέκτες νέας γενιάς της εταιρείας και έτοιμα προγραμματισμένα με 4 ή 5 βασικές λειτουργίες για τηλεοράσεις SAMSUNG και LG.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Windows 10: Πως να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας [Οδηγός]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να έχετε παραπάνω από μία επιφάνειες εργασίας στα Windows 10 για να μη… βυθίζεστε στα εικονίδια!

Software Facebook featured How To οδηγοί τεχνολογίας

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Ένας αναλυτικός οδηγό για το πως μπορειτε να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook όταν και αν το αποφασίσετε.

Software featured How To οδηγοί τεχνολογίας Windows 10

Αυξήστε την ταχύτητα των Windows 10 PC κάνοντας εκκαθάριση Cache [How To]

Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να καθαρίσετε όλα τα αρχεία της προσωρινής μνήμης Cache για μεγαλύτερη ταχύτητα στο Windows 10 PC σας.