Νέο Raspberry Pi Model B+ φέρνει νέα features αλλά ίδια τιμή

Το single-board computer, Raspberry Pi Model B που είναι σε κυκλοφορία πάνω από 2 χρόνια, από σήμερα θα πάρει αναβάθμιση που θα φέρει κάποια νέα features και θα ονομάζεται Raspberry Pi Model B+.Από το νέο όνομα, Model Β+ καταλαβαίνουμε δεν θα φέρει κάποιο major update.

Θα έχει τον ίδιο BCM2835 application processor και 512 RAM αλλά και κάποιες βελτιώσεις.

Οι βελτιώσεις θα αφορούν στις USB 2.0 Ports οι οποίες θα είναι 4 αντί για 2, με την Raspberry Pi Foundation να καυχιέται για καλύτερο hotplug και overcurrent συμπεριφορα. Επιπλέον η κλασσική SD Card υποδοχή θα αντικατασταθεί με microSD. To Μοdel Β+ επιπλέον θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση κατά 0.5-1W. Τέλος ο ήχος έχει βελτιωθεί με την χρήση dedicated low noise τροφοδοσίας.

To Raspberry Pi Model Β+ με το πιο καθαρό και νοικοκυρεμένο form factor και τα καινούργια features θα έρχεται στην ίδια τιμή με τον προκάτοχο του, δηλαδή στα 35 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε το νέο Raspberry Pi 400, ένα πληκτρολόγιο που ενσωματώνει έναν μικρό, φορητό υπολογιστή.

Gear Raspberry Pi

Raspberry Pi 4: Διαθέσιμο με υποστήριξη 4K, 4GB RAM και τιμή 35 δολάρια Αμερικής

Το νέο Raspberry Pi 4 αποακλύφθηκε και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K. Διαθέτει 4GB μνήμη RAM και η τιμή του ξεκινάει από τα $35.

Gear Raspberry Pi Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3: Μπορεί να τρέξει Windows 10

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Raspberry Pi 3 να αποκτήσουν την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στη συσκευή τους. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της Microsoft να τρέξει εφαρμογές x86 σε επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, όπως ο Snapdragon 835, ήταν εν μέρει αποτυχημένες αφού η απόδοση τους δεν ήταν επαρκής.

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 3 Model B+: Το νέο μοντέλο για την ημέρα “Παγκόσμιας σταθεράς π”

Κάθε χρόνο στις 14 Μάρτη γιορτάζεται η “Παγκόσμια σταθερά π” (π=3.14) και η Raspberry Pi θέλησε να τιμήσει την ημέρα αυτή με το νέο μοντέλο των μικρών και φτηνών υπολογιστών τσέπης, με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.