Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμό

Η Razer πραγματοποίησε επίδειξη ενός νέου gaming υπολογιστή με αρθρωτό σχεδιασμό (modular design) που πρεσβεύει το όραμα της εταιρείας για τους desktop υπολογιστές του μέλλοντος. Το Razer Project Christine αποτελείται από ένα βασικό “κορμό” και από υπομονάδες, που μπορούν να αντικαθιστούνται ανάλογα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χρήστη.

Οι υπομονάδες, που μοιάζουν με τα “κλαδιά” ενός δέντρου, αντιπροσωπεύουν τα βασικότερα υποσυστήματα ενός υπολογιστή, όπως είναι η κάρτα γραφικών ή οι κάρτες γραφικών αν γίνεται χρήση τεχνολογίας multi-graphics (AMD Crossfire, Nvidia SLI), του επεξεργαστή, του συστήματος ψύξης του επεξεργαστή, του τροφοδοτικού, της κάρτας ήχου, των σκληρών δίσκων ή των SSDs κ.α.

Επιπλέον, για την αντικατάσταση των υποσυστημάτων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες από τον χρήστη. Το concept είναι φιλόδοξο, ωστόσο προτείνει μία διαφορετική, εναλλακτική λύση σε ένα “αρχιτεκτονικό σχέδιο” που παραμένει απαράλλαχτο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Razer Project Christine, Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμόRazer Project Christine, Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμόRazer Project Christine, Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμόRazer Project Christine, Razer Project Christine, Το gaming PC του μέλλοντος με αρθρωτό σχεδιασμό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάξιμος

Είμαι ο μόνος που δεν τον εντυπωσίασε? ή υπαρχουν και άλλοι? πιστεύω πως υπάρχουν άλλες κούτες πολύ πιο στιλάτες και όμορφες. (γούστο παντα 🙂 )

Nick-Ch

ΜΑ το θέμα εδώ δεν το πώς είναι το pc εξωτερικά 😉

Neffely

Από την στιγμή που δεν κατάλαβες τι είναι τι σχολιάζεις? Άστο δεν το κατέχεις. Δεν είναι κουτί…..ας αρχίσουμε από τα βασικά….το κάθε “κουτάκι” είναι είτε κάρτα γραφικών είτε δίσκος είτε τροφοδοτικό κτλ κτλ κτλ…. και όλα αυτά τα μικρά “κουτάκια” κουμπώνουν στο μεγάλο έτσι ώστε ο Η/Υ σου να δουλέψει….ώστε ο κάθε άσχετος να έχει την δυνατότητα όταν του χαλάσει κάτι από αυτά με ένα τράβηγμα να τοποθετεί καινούργιο σε 0 χρόνο. Ούτε βίδες ούτε τπτ. Και φυσικά δεν χρειάζεται το κλασικό κουτί (και όχι κούτες) και γλιτώνεις και χρήματα….

Άγγελος

30 χρόνια !!!!! Σοκ. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει ο σχεδιασμός όμως είναι σχεδόν ίδιος. Αυτό το κόνσεπτ-σχέδιασμός είναι 30 χρόνια από το μέλλον όμως, μπράβο στην Razer.

Konstantinos B

Πολύ έξυπνο σαν ιδέα, προς τα εκεί πρέπει να πάει το πράγμα σιγά σιγά..plus, γλιτώνεις επιτέλους απο την ΣΚΟΝΗ!!

Giannis Charp

Νομίζω ότι αφορά τον σχεδιασμό την αρχή την έχει κάνει εδώ και καιρό η Thermaltake με το Level 10 https://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001903
Από εκεί και πέρα το Razer σίγουρα είναι κάτι το καινούργιο στα υπόλοιπα.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Σαν το project ara της Motorola…Εντυπωσιακο και αυτο! Θα πρεπει να αλλαξουν πολλα πριν βγει στην αγορα ενα τετοιο προιον.

bgfd5

Αυτο το πραγμα δεν το βαζω σπιτι η στο γραφειο. Η κορη μου θα το ρημαξει πιο γρηγορα και απο τη 4G διαφημιση της cosmote.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2023 featured RAZER

CES 2023 – Leviathan V2 Pro: Η ηχόμπαρα της Razer προσαρμόζει τον ήχο 3D με βάση τη θέση του κεφαλιού σας

Η Razer αποκάλυψε την ηχόμπαρα για PC Razer Leviathan V2 Pro με beamforming τεχνολογία, η οποία διαθέτει κάμερα υπερύθρων που μπορεί να ανιχνεύσει πού βρίσκεται ο χρήστης σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόζει τα 3D beams ήχου για να βελτιστοποιήσει τον ήχο που φτάνει στα αυτιά του.

Games PlayStation PlayStation 5 RAZER

Η Razer παρουσιάζει το χειριστήριό της για το PS5 – Δεν μοιάζει ιδιαίτερα όμορφο

Η Razer αποκάλυψε το δικό της επαγγελματικό χειριστήριο PS5 και δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει το κοινό, είναι ογκώδες χειριστήριο με ιδιαίτερα υψηλή τιμή, κρύβει όμως μία εντυπωσιακή τεχνολογία.

Gear Gaming RAZER Tablet

Το Razer Edge είναι ένα ισχυρό tablet για παιχνίδια στο cloud

H Razer παρουσίασε ένα νέο Android tablet ειδικά κατασκευασμένο από την αρχή για gaming στο cloud, με την ονομασία Razer Edge και διατίθεται σε δύο παραλλαγές, ένα μοντέλο WiFi 400 $ και ένα μοντέλο 5G αποκλειστικό της Verizon.

Gear RAZER USB-C

Razer: Λανσάρει ανεμιστήρα ψύξης MagSafe RGB για τηλεφωνα Android και iPhone

Το “Razer Phone Cooler Chroma” είναι ένας ανεμιστήρας ψύξης συμβατός με MagSafe που τροφοδοτείται από USB-C, με φωτισμό Chroma RGB της Razer.