SSD 960GB 3-bit από τη Samsung

SSD 960GB? Εδώ δεν μας φτάνουν τα λεφτά να αγοράσουμε έναν 120GB και η Samsung βάζει φωτιά στα όνειρά μας με τη νέα σειρά PM853T 3-bit που προορίζεται για Data Centers με ταχύτητες ανάγνωσης 530MB/s και εγγραφής 420MB/s. Η νέα σειρά αποτελείται από μοντέλα 240GB, 480GB και 960GB σε χωρητικότητα. Το θέλω!

SSD 960GB Samsung, SSD 960GB 3-bit από τη Samsung

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Κώστα μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω στις τιμές των SSDs. Αυτή τι στιγμή βρίσκεις στο ebay δίσκο 120gb SSD σε τιμές κάτω των 80 ευρώ. Με 345 ευρώπουλα αγοράζεις τον κορυφαίο της σειράς 840 της Samsung με 1tb χωρητικότητα και ταχύτητα εγγραφής 520 Mb/s. Πριν από ένα χρόνο ένας ssd με χωρητικότητα 1tb στοίχιζε 1200 δολάρια δηλαδή περί τα 900 ευρώ. Μιλάμε για μείωση πάνω από 50%. Πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς θα δούμε μοντέλα με 2tb χωρητικότητα και τιμές γύρω στα 700 ευρώ.

Nio

Εγω να δεις πως το θελω. Μακαρι να χε και τιποτα επιδόσεις OCZ.
Μακαρι κ η samsung να φτιαξει λιγο τις τιμες στους SSD γιατι υπαρχουν αρκετο καιρο στον χωρο και δεν λενε να πεσουν οι τιμες.

solon για γραψε το link 1tb με 345.

Solon

Σαφώς και είναι ακριβός σε σχέση με τους HDD αλλά και η διαφορά στις επιδόσεις είναι χαώδης. Σε σχέση με αυτά που προσφέρει ένας ssd 1Tb δεν θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ακριβός. Είναι ακριβός μεν αλλά προσιτός πλέον ενώ πριν ένα χρόνο ήταν απλά απλησίαστος. Έπειτα αυτή την στιγμή είναι αναλογικά συνεπής η τιμής τους σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Και εξηγούμε: Ένας Seagate Constellation 1tb με 7200rpm κοστίζει αυτή την στιγμή περί τα 65 ευρώ. Η μέγιστη ταχύτητα εγγραφής που θα πάρεις από αυτόν τον δίσκο (τον κορυφαίο των hdd στις 2.5 ίντσες) είναι 65-70Mb/s. Τον έχω δουλέψει. Η ταχύτητά του είναι δηλαδή 7 φορές χοντρικά ποιο κάτω από τον SSD της Samsung. 7 φορές λοιπόν κατώτερος σε επιδόσεις. 7χ65 ευρώ μας κάνουν 455 ευρώπουλα. Είναι δηλαδή ποιο ακριβός από τον δίσκο της Sammy (κόστος 350 ευρώ) σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Σε απλά ελληνικά ο SSD προσφέρει καλύτερη σχέση επίδοσης-τιμής από τον HDD. Επιπλέον η διάρκεια ζωής των SSD είναι τριπλάσια και βάλε σε σχέση με των HDD ενώ και σε φυσικές φθορές όπως πτώσεις, υγρασία κτλ είναι ανθεκτικότεροι. Νομίζω λοιπόν ότι αν και ποιο ακριβοί στη σχέση χωρητικότητα-τιμή αξίζουν σίγουρα τα λεφτά τους καθώς υπερτερούν… Συνέχεια »

GfK

μόλις παρήγγειλα τον 840evo 1TB από γερμανικό ebay. (Για κάποιον λόγο στη Γερμανία είναι πολύ πιο φτηνοί οι δίσκοι ακόμα και από Αγγλία-Γαλλία κτλ)
Πιστεύω οι επιδόσεις του EVO είναι ίδιες ή και ανώτερες του PM853T 3-bit αφού ο τελευταίος προορίζεται για data-centers και άρα δίνει σημασία σε θερμοκρασίες, αντοχή, εγγύηση, αξιοπιστία κτλ

PiXel

Λίγες βδομάδες πριν, υπήρχε προσφορά σε Σκρουτζομάγαζο 120άρη SSD της Kingston σε SATA III, στα €60. Οι τιμές έχουν πέσει απίστευτα.

Makis

Κάποτε πλήρωσα 400 ευρώ για έναν 128GB OCZ ο οποίος λειτουργεί ακόμη… στο PS3 πλέον μιας και στο laptop έβαλα intel, χαοτική διαφορά στις επιδόσεις!

Alex

Η ταχύτητα 530Mb/s δεν είναι καθόλου σπουδαία από τη στιγμή που κυκλοφορούν pci-e ssd με ταχύτητες 700-800 και για την ανάγνωση και για την εγγραφή.
Συγχαρητήρια για το site, όμως αυτό το άρθρο δεν φαίνεται να είναι δικό σου Κώστα. Έχω συνηθίσει σε μεγάλα περιεκτικά άρθρα και αυτό εδώ περιέχει 4 σειρές, 1 εικόνα και δεν εξηγείται καθόλου ο όρος 3-bit. Είμαστε πολύ περήφανοι που υπάρχει ένας τέτοιος ελληνικός ιστότοπος για τα κορυφαία τεχνολογικά νέα όπως ο δικός σου, απλά άρθρα σαν και αυτό με κάνουν να αισθάνομαι ότι το engadget και το verge δείχνουν πιο σοβαρά. Συνέχισε την καλή δουλειά, είμαστε όλοι μαζί σου. Καλοπροαίρετα και φιλικά! 🙂

Panagiotis_Salonica

Κάποτε πλήρωσα (αν θυμάμαι καλά ήταν αρχές δεκατετίας 90) disk drive 3 1/2 20.000 δραχμές και 50.000 δραχμές για σκληρό δίσκο 20 MB. Οι νεότεροι μην προσπαθήσετε να μετατρέψετε τις παραπάνω δραχμές σε ευρώ , θα πέσετε πολύ έξω…

Solon

@Nio
https://www.ebay.com/itm/NEW-Samsung-840-EVO-1TB-Internal-2-5-Solid-State-Drive-MZ-7TE1T0BW-/281308351902?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item417f48cd9e

Φυσικά θα πρέπει να δώσεις τις γνωστές οδηγίες στον πωλητή για να αποφύγεις το τελωνείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.