Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB: Η πρώτη custom RX 480

Οι πρώτες κάρτες οι οποίες βασίζονται στο RX 480 της AMD έχουν κάνει την παρουσία τους στην αγορά, η Sapphire όμως είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε την πρώτη custom έκδοση της RX 480.

Η κάρτα της Sapphire βασίζεται στον πυρήνα Polaris 10 XT της AMD και συνοδεύεται από 8 GB μνήμης GDDR5. Στο σχεδιαστικό κομμάτι είναι στα χρώματα της εταιρείας με μια μίξη από μαύρο και ασημί, ενώ διαθέτει και RGB φωτισμό που θα δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στον χρήστη που στήνει μια μοναδική υλοποίηση. Στην πίσω πλευρά της κάρτας υπάρχει προστατευτικό μεταλλικό plate το οποίο φέρει το λογότυπο της σειράς, Nitro. Εκεί που ξεχωρίζει όμως η υλοποίηση της Sapphire είναι το σύστημα ψύξης. Αυτό αποτελείται από δύο ανεμιστήρες διαμέτρου 90 χιλιοστών και η εταιρεία το ονομάζει Nitro Twin Fan Black Cooler.

Μια ακόμα λύση που δίνει η Sapphire με το σχεδιασμό της συγκεκριμένης κάρτας είναι η παροχή ισχύος. Η reference RX 480 απαιτεί περισσότερα από 150 Watts από τη μητρική και εκεί δημιουργείτε πρόβλημα σε πολλές υλοποιήσεις. η Sapphire έχει τοποθετήσει μια 8-pin υποδοχή η οποία συνδέεται με το τροφοδοτικό και μπορεί να παρέχει στην κάρτα έως και 225 Watts ισχύος, μια τιμή που καλύπτει ακόμα και τις αυξημένες απαιτήσεις λόγο overclock της κάρτας, λύνοντας πρακτικά έτσι το πρόβλημα της αρχικής υλοποίησης.

Η Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB διαθέτει δύο θύρες HDMI, δύο DisplayPort και μια θύρα DVI, είναι VR ready και η τιμή της έχει οριστεί στις 250 λίρες αγγλίας, περίπου 300 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Όσον αφορά τη διάθεση της θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB, Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB: Η πρώτη custom RX 480

Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB, Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB: Η πρώτη custom RX 480

Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB, Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB: Η πρώτη custom RX 480

Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB, Sapphire Radeon RX 480 Nitro OC 8GB: Η πρώτη custom RX 480

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
island

Δε γνωρίζω από κάρτες καθόλου και είναι καιρός να αλλάξω.

Είναι καλύτερη αυτή από μια GTX 970 ?

kostas

island οχι,προσωπικη μου γνωμη μαζεψε το κατι παραπανω καπου στα 200 ευρω και παρε μια 1070 εγω προχθες παρελαβα την gtx 1080,η καρτα σε επιδόσεις ειναι πραγματικο ΤΕΡΑΣ παταει κατω ανετα την Titan.

island

@island 480 με τα χιλια. αξιζει πολυ παραπανω απο την 970 και οι καινουριες της nvidia ειναι πολυ ακριβοτερες απο αυτην. Νομιζω δεν θα σε απογοητευσει καθολου..

Rizo

@island ρίξε μια ματιά εδω φίλε…
https://www.hwbox.gr/content/508-amd-rx-480-8gb-review.html

JohnGR

@island, μείνε σε αυτή που είσαι. Η (πολύ μικρή) διαφορά στις επιδόσεις δεν δικαιολογεί την αλλαγή και 2ον δεν έχεις λόγο να αλλάξεις, όλα μια χαρά τα παίζει η 970.

@Fotis

Θα συμφωνήσω με ότι έχουν απαντήσει και οι υπόλοιποι, το upgrade αυτό είναι πχ για μένα για να αντικαταστήσει την hd 7790 1GB. Αν ψάχνεις κάτι καλύτερο από αυτό, κοίτα την σειρά 1000 της Nvidia.

Νωντας

island@Μεινε με gtx 970 και του χρονου παρε 1070 η την 490 απο την AMD(σε λιγους μηνες θα βγει)που θα γαζωνει επισης

Blade

Όχι τόσο που να αξίζει να την αλλάξετε, είτε θα περιμένεις την 490 ή θα πας στην Gtx 1070

teo

rx 480 με 8 gb εννοείται πως ειναι καλύτερη από 970 με 4 gb(3.5) …ακομα και σε OC.. δυνατή και η 970 δεν λέω αλλά πλέον η RX480 η ειναι καλύτερη αν θες κάτι παρε 1070 που σχεδιάζω να παρω και εγώ η 1080 ειναι τέρας αλλά 800 ευρω δεν θα εδινα ποτε η 1070 ειναι just για λεφτά και απόδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.