Seagate BarraCuda Pro 10TB: Ο μεγαλύτερος σκληρός δίσκος για desktop συστήματα

Η Seagate πρωτοπορεί και παρουσίασε τον πρώτο στον κόσμο σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 10TB ο οποίος περιστρέφεται στις 7.200 στροφές φτάνοντας την τεχνολογία στα όρια της.

Αν και για κάποιους τα 10TB μπορεί να φαντάζουν πολλά, η επιπλέον χωρητικότητα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι κάτι που κάποια στιγμή θα χρειαστεί και θα χρησιμοποιηθεί μιας και τόσο οι φωτογραφίες όσο όμως και τα video καταλαμβάνουν συνεχώς αυξανόμενο χώρο.

Ο νέος δίσκος της Seagate, ο BarraCuda Pro 10TB προσφέρει ταχύτητα μεταφοράς 220 MBps και η τιμή με την οποία ανακοινώθηκε είναι τσιμπημένη στα 535 δολάρια ΗΠΑ, αν και αναμένεται όταν θα τον δούμε στα καταστήματα να είναι λίγο οικονομικότερος. Στα θετικά η εγγύηση πέντε ετών που προσφέρει η Seagate για τη σειρά BarraCuda, οπότε εν μέρη δικαιολογείται και η αυξημένη τιμή κτίσης.

Seagate BarraCuda Pro 10TB, Seagate BarraCuda Pro 10TB: Ο μεγαλύτερος σκληρός δίσκος για desktop συστήματα

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Θα προτιμούσα να πάρω 3 δίσκους των 3TB και να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο για backup μήπως και χαλάσει ο ένας. Τα 10TB είναι μόνο για backup σε καθημερινή χρήση και αυτοί που κάνουν επεξεργασία video έχουν πάει σε SSD λύσεις.

Γιατί αν χαλάσουν τα 10ΤΒ είναι πολλά και τα λεφτά και τα δεδομένα που πρέπει να μετακινήσεις αν το προλάβεις!!!

sotos

Kαι γιατι οχι 2×4 σε raid?

ΑντώνηςΤ

Όπως ανέφερα καθαρό backup, δηλαδή αντιγράφεις όλα σου τα αρχεία κάπου και τον αφήνεις τον δίσκο κάπου να κάθετε (χρησιμοποιώντας τον σαν εξωτερικό με κάποιο docking station) και όχι σε λειτουργία. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις 10 TB συνεχώς σε λειτουργία.

Ακόμα και στο Video Editing πάντα θα έχεις 400-500GB για τα project σου και όχι παραπάνω. Οπότε ένας 1ΤΒ SSD φτάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.