Σπάνιος Apple-1 με την υπογραφή του Steve Wozniak βγαίνει σε δημοπρασία

apple-1, Σπάνιος Apple-1 με την υπογραφή του Steve Wozniak βγαίνει σε δημοπρασία

Ένας πρωτότυπος και λειτουργικός υπολογιστής Apple-1 βγαίνει σε δημοπρασία στο eBay και αναμένεται να πιάσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Πρόκειται για τον “Schlumberger 2” Apple-1, ο οποίος έχει αποκατασταθεί πλήρως είναι ένας από τους μόνο δεκάδες υπολογιστές Apple-1 που απομένουν. Η συσκευή λέγεται ότι διαθέτει “σχεδόν όλα τα σωστά εξαρτήματα”.

Ο Schlumberger 2 Apple-1 είναι ένας υπολογιστής Apple-1 δεύτερης παρτίδας που αγοράστηκε αρχικά από στέλεχος της εταιρείας πετρελαιοειδών Schlumberger Overseas το 1977. Πιστεύεται ότι είναι ένας από τους τελευταίους υπολογιστές Apple-1 που συναρμολογήθηκαν στο γκαράζ της οικογένειας Jobs στα τέλη του 1976 ή στις αρχές του 1977.

Ο Jimmy Grewal της AAPL Collection είναι o τωρινός ιδιοκτήτης του υπολογιστή Apple-1, ο οποίος αναμένεται να πουληθεί για περίπου 485.000 $ λόγω της κατάστασής του και των αυθεντικών εξαρτημάτων του. Το Schlumberger 2 Apple-1 έχει, μάλιστα, υπογραφεί από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

Το Apple-1 ήταν το πρώτο προϊόν της Apple που δημιουργήθηκε από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak όταν ιδρύθηκε η Apple Computer, και πλέον έχουν απομείνει λίγα από τα αρχικά 200 που κατασκευάστηκαν.

Ένα Apple-1 πρώτης παρτίδας βγήκε σε δημοπρασία τον Μάιο και πουλήθηκε για περισσότερα από 460.000 δολάρια ενώ τον Νοέμβριο του 2021, ένα Apple-1 σε ξύλινη θήκη koa πουλήθηκε για 500.000 δολάρια. Άλλοι υπολογιστές Apple-1 έχουν πουληθεί για πάνω από 815.000 $, με τα σπανιότερα μηχανήματα να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.