Μάθε τα πάντα για τους νέους Intel Coffee Lake 9ης γενιάς

intel 9thgen1

Πληροφορίες διέρρευσαν σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οκταπύρηνων Intel CPU ένατης γενιάς, οι οποίοι είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική Coffee Lake των 14nm, με την παρουσίασή τους να γίνεται τον Οκτώβριο.

Μετά την αναβολή των επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 10nm για το 2020, και πάντα με την προϋπόθεση πως δε θα προκύψει κάτι απρόοπτο, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν τους Intel επεξεργαστές 9ης γενιάς, μέσα στους οποίους βρίσκονται οι Core i7-9700K και i9-9900K, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι με οκτώ πυρήνες που θα είναι διαθέσιμοι για το ευρύ κοινό, μιας και θα κοστίζουν για την αγορά των Η.Π.Α περίπου 350 και 450 δολάρια αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κάνουν λόγο για ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις ειδικά για τους i7 και i9 επεξεργαστές. Ο Intel Core i9-9900K που διαθέτει 8 πυρήνες και 16 threads, είναι χρονισμένος στα 3.6GHz και μπορεί να φτάσει μέσω boost τα 5.0GHz σε single και dual core διεργασίες, 4.8GHz στις quad core και 4.7GHz στις εξαπύρηνες και οκταπύρηνες.

Ορισμένοι καταναλωτές πιθανόν να επιλέξουν τον Core i7-9700K ο οποίος είναι ο πρώτος οκταπύρηνος i7 επεξεργαστής χρονισμένος στα 3.6GHz με τη διαφορά του από τον i9-9900K να είναι στο ότι δε θα φτάνει τις τόσο υψηλές ταχύτητες όπως το κορυφαίο μοντέλο, μιας και θα φτάνει τα 4.6GHz κατά τη διάρκεια των εξαπύρηνων και οκταπύρηνων διεργασιών.

Τέλος, αυτό που παρατηρείται είναι πως ο ένατης γενιάς Core i5-9600K διαθέτει έξι πυρήνες και είναι σχεδόν ίδιος με τον όγδοης γενιάς Core i5-8600K με τη μόνη διαφορά του να βρίσκεται στο ότι είναι χρονισμένος στα 3.7GHz με μέγιστη τα 4.6GHz.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.

Computers ΙΒΜ

Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές.