Το Ίντερνετ το ξέρεις; Ρεπορτάζ από το 1995 [video]

To 1995 ήταν η πρώτη φορά που μπήκα ίντερνετ με ένα μόντεμ 9600kbps και αργότερα με ένα 14400kbps. Τότε δεν υπήρχε Google, φανταχτερά γραφικά και βίντεο μόνο κάποιες βάσεις δεδομένων BBS από όπου μπορούσες να αντλήσεις πληροφορίες για διάφορα θέματα.

Το 1995 έπεφτε η γραμμή αν σήκωνε η μάνα σου το τηλέφωνο ενώ αν ήσουν από τους τυχερούς και πλήρωνες ISDN στον OTE μπορούσες να έχεις την δική σου γραμμή για το ίντερνετ και η μάνα σου την δική της για τα τηλέφωνα…

Το 1995 δεν υπήρχαν CD, ούτε DVD, μόνο δισκέτες. Υπήρχαν υπολογιστές με επεξεργαστές AMD 80486 ή Intel Pentium και μονόχρωμα κίντρινα monitor 14 ιντσών με κάρτες γραφικών Hercules, λογισμικό που αγόραζες μέσα σε κουτί και mousepad κατασκευασμένα από αφρώδες υλικό.

Εσείς πως ζήσατε εκείνη την εποχή; Αφήστε ένα σχόλιο αναφέροντας την ηλικία σας και ποια ήταν η πρώτη φορά που ήρθατε σε επαφή με το ίντερνετ και τους υπολογιστές. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή; Έχουμε πολλά να μοιραστούμε μαζί…

1995 ίντερνετ, Το Ίντερνετ το ξέρεις; Ρεπορτάζ από το 1995 [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

εγω τοτε ξεκινησα με atari 520st , amstrad 464 plus, sinclair zx spectrum +2, oric atmos 48…..

και μετα θυμάμαι τον 286, τον 386, τον 486dx 2, ωραίες εποχές, αγοράζαμε το περιοδικό Pixel Που είχε τις μεγάλες δισκέτες με τα (περίπου) 700kb χώρο και στο 70% των περιπτώσεων ήταν χαλασμένες απο την πίεση ή απομαγνητισμένες! :):):):)

η θυμάμαι τότε που ήρθαν οι πιο μικρές δισκέτες, που για να κάνεις εγκατάσταση ένα παιχνίδι, έρχονταν σε 5,6,7 η παραπάνω δισκέτες

τότε που για να χειριστείς υπολογιστή έπρεπε να ξέρεις dos, όχι τώρα που ξέρει ακόμα και η γιαγιά μου 🙂

θυμαμαι που είχα σκληρό δίσκο 80MB και μου φαίνονταν ατελείωτος!!!!!
που για να μπούμε στο ιντερνετ έκανε σαν φαξ

που κάναμε τσάτ τότε σε irc

Που όταν βγήκαν τα πρώτα mp3 με την ταχύτητα που είχε το ιντερνετ τότε ήθελες μισή ώρα να κατεβάσεις ένα τραγούδι

και άλλα πολλά που όσο γράφω συνεχίζουν να μου ερχονται στο μυαλό!!!

Flagship_killer

Πρώτη φορά πήρα Η/Υ το 1997 στη πρώτη γυμνασίου, θυμάμαι μια οθόνη viewsonic 21 ιντσών έγχρωμη η οποία γέμιζε οοοολο το γραφείο μου, μια κούτα που αν την άνοιγες αργά το βράδυ άκουγες από μέσα “κλείσε το “κομπιούτερ” και πέσε για ύπνο ” (Ναι ναι τόση φασαρία) , η κουτα είχε drive για δισκέτες και CD rom, και το internet (isdn) μέχρι να συνδεθεί έκανε εκείνο τον νοσταλγικό ήχο κλήσης που πηγενε κάπως έτσι, “ζζζζζχρρρρρζζζζζντιιιιιιιτζζζζζζμπμπμπμτζζζζμπιιιι” χαχαχαχα

hana

θυμασε ποσο εκανε?

Tasos

Εκείνον τον ήχο σύνδεσης στο Ίντερνετ όταν συνδέοσουν πιστεύω δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!!!

vladimiros

Eγω αντιθετως το πρωτο μου PC το πηρα το 2012,αλλα θυμαμαι απο φιλους η απο το σχολιο τα παλια pc, ηταν ταλαιπωρια θα ελεγα..αλλα απο κινητα ομως ειχα απο τα πρωτα που βγηκαν εκει
ημουν μεστην τεχνολογια..

Romperto

Παρα Πολυ Ενδιαφερον αρθρο
εγω θελω να πω την δικια μου ιστορια
εγω ξεκινησα με ενα ATARI το ειχαν αγορασει η γονεις μουτον τον πρωτο μου υπολογιστη
τον πειρα το 2001 ηταν ενας amd k6 gamer 450mhz 60 gb σκληρο δισκο
256MB Ram η οθονη μου ηταν μια AOC 17 Ιντσων.

Nick

ποιες οθόνες λέτε τώρα 17+ και εγχρωμές….. τότε είχαμε τις πρασινόμαυρες….. καθόσουν 10 λεπτά στην οθόνη και έβαζες τα κλάματα μετά

Panos

Ειμαι 33. Τον πρωτο η/υ τον πηρα 9 χρονων. IBM 286 στα 12mhz με ms dos και windows 3.1. Το καλυτερο μου ηταν να πηγαινω στο μαγαζι με η/υ της γειτονιας και να διαλεγω παιχνιδια σε δισκετες απο καταλογο. 500δρχ για την καθε δισκετα και μερικα παιχνιδια ηταν και παραπανω δισκετες. Θυμαμαι παιζαμε lemmings, bubble bubble, prince of percia, duck tales και αλλες cult παιχνιδαρες! Οταν εγραφες στο dos σαν πιτσιρικας, ενιωθες λες και ησουν hacker. Μετα cyrix 586 στα 133mhz με windows 95. Τρελη εξελιξη. Οσο για internet, 56 modem, mirc, limewire και φυσικα nampster. Καμια σχεση η τεχνολογια τοτε με τωρα, αλλα πιστευω επειδη ηταν κατι νεο, μας φαινοταν ολα εξωγηινα!!!

Nick

Panos τι είπεςςςςςςς τι μου θύμησεςςςςςς

τον cyrix… τον ειχα ξεχασει εντελος αυτόν!!!

όντως ένιωθες σαν χακερ, έκανες κάτι που πολύ λίγοι ήξεραν να κάνουν και σου έδινε άλλη αίσθηση

εγω το παιχνίδι που θυμάμαι να είναι πολλές δισκέτες ήταν το doom 1

αλλα θυμάμαι και το rick dangerous στο atari 520st (αυτό το ατάρι το θυμάμαι, όταν η ms ήταν ακόμα στο Dos, αυτό είχε λειτουργικό σύστημα με παράθυρα!!!! απορώ πως χάθηκε αυτή η εταιρία στα τάρταρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.