Τετάρτη
19/11/2008

Οι προδιαγραφές του προτύπου διασύνδεσης USB 3.0

Το USB Promoter Group ανακοίνωσε προχθές την ολοκλήρωση των προδιαγραφών για το πρότυπο διασύνδεσης USB 3.0 με το όνομα USB SuperSpeed. Το νέο πρότυπο παρέχει δέκα φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τον προκάτοχό του USB 2.0 (ή USB Hi-Speed) και αναμένεται να ενσωματωθεί στα μελλοντικά περιφερειακά και στις καταναλωτικές συσκευές. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 4.8Gbps σε αντίθεση με τα 480Μbps του USB 2.0.

Αυτό σημαίνει ότι ένα αρχείο χωρητικότητας 25GB μπορεί να μεταφερθεί σε 70 δευτερόλεπτα με το νέο πρότυπο σε σύγκριση με τα περίπου 14 λεπτά του USB 2.0 και με τις 9,3 ώρες του υπομονετικά αργού USB 1.0.

Το νέο πρότυπο είναι επίσης συμβατό με τα παλαιότερα, δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς και λήψης σε και από κάποιο φορητό μέσο αποθήκευσης αντίστοιχα (ταυτόχρονη ανάγνωση και εγγραφή), μπορεί να φορτίζει πιο γρήγορα μια συσκευή όπως επίσης και να φορτίζει περισσότερες από μία συσκευές και γενικώς είναι πιο αποδοτικό.

Πηγή: http://www.usb.org/press/USB-IF_Press_Releases/2008_11_17_USB_IF.pdf

Μάθε για:

Συντάκτης: .

6 Σχόλια

 1. Ο/Η gstam λέει:

  Το καλώδιο που σχετίζεται με το νέο πρότυπο είναι πολύ παχύτερο από το καλώδιο του προκατόχου του (είναι περίπου το ίδιο σε μέγεθος με ένα καλώδιο ethernet).

 2. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Έχουν ανακοινώσει πότε θα βγει στην κυκλοφορία για να υπολογίσουμε και πότε περίπου θα καταφθάσουν οι πρώτοι υπολογιστές και τα περιφερειακά με αυτές τις θύρες?

 3. Ο/Η HitMan λέει:

  Αν και λέγανε για 2008… δυστυχώς:

  USB 3.0, which will be called USB SuperSpeed in commercial devices, is expected to be available in commercial controllers in the second half of 2009. Consumer products are expected to become available in 2010.

  [ via ]

 4. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Άρα δεν αγχώνομαι που σκέφτομαι να πάρω τον πρώτο μου iMac :p

 5. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Μπράβο !!! πολύ καλό άρθρο

 6. Ο/Η rascal λέει:

  Kαλά το ένα άκρο, καλά το πάχος του καλωδίου. Με το άλλο άκρο τι γίνεται; Πως θα διατηρηθεί η συμβατότητα προς τα πίσω εφ’όσον το “θηλυκό” είναι διαφορετικό απ’ τα usb 1 & 2;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.