Γιατί δεν υπάρχουν Chromebook με επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon;

Αυτή την στιγμή στην αγορά υπάρχουν αρκετά μοντέλα Chromebook, αλλά η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Intel. Έχουμε δει και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο Chromebook με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, οι οποίοι θα ήταν αρκετά ικανοί να “τρέξουν” το ελαφρύ Chrome OS. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Υπήρξε κάποια προσπάθεια για την ανάπτυξη του Chrome OS πάνω σε Qualcomm chipsets. Ωστόσο, λόγω του κινδύνου που σχετίζεται με την εγκατάλειψη του hardware από την Qualcomm, η προσπάθεια δεν έχει συνεχιστεί ώστε να υπάρξει κάποιο τελικό προϊόν.

Ένας από τους πρώην εργαζόμενους της Google, εξηγεί ότι η Qualcomm προτιμάει το Business Model του Android, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι “ship it and forget it”. Για αυτό τον λόγο, ίσως δεν θα έχουμε την τύχη να δούμε μια Chrome OS συσκευή με Qualcomm επεξεργαστή σύντομα.

Google Qualcomm Snapdragon Chromebook Chrome OS drivers open-source upstream, Γιατί δεν υπάρχουν Chromebook με επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

“ship and forget it” αυτο τα λεει ολα για την εν λόγω εταιρία.Αυτη ειναι η ουσία του fragmentation οπως έγινε στσ κινητά με snapdragon 800 που δεν πηραν την 7.0 εξαιτίας της snapdragon.Να τα βλεπουν οσοι κοιτανε benchmarks σε οτι να ναι εφαρμογές και σε τετοιες περιπτώσεις εχουν δίκιο οι καυωχοι iphones( αν και το geekbench ειναι σχεδον αγορασμένο απο την apple).Iphone βέβαια δε θα έπαιρνα ποτε μιας και με καλύπτει πλήρως το s7 edge μου με τον exynos 8890.

Πάνος

…η Qualcomm προτιμάει το Business Model του Android, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι «ship it and forget it»…

Έτσι. Που να μπλέκουμε με αναβαθμίσεις τώρα. Με αυτό τον τρόπο qualcomm και κατασκευαστές είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα έχει πλάκα αν κυκλοφορήσουν λαπτοπ με win10 και qualcomm. Φαντάζεστε τι θα γίνει με τα updates…

Demis

+ να προσθέσω δεν ειναι μονο qualcomm αλλά όλοι η κατασκευαστές του mobil socs το κανουν αυτο.. καθος εκει είναι το χρήμα στα επόμενα

Beholder

Το support κοστίζει. Η apple έχει ακριβώς για αυτό το λόγο χρεώσει πολλαπλάσια στην αρχή για τη συσκευή που παίρνεις, και οροσφέρει την ανάλογης υποστήριξη.

Costas

Σιγά την τεράστια αγορά των Chromebooks! Αν είχε παραδάκι θα έκανε κολοτουμπες. Ο άλλος βρήκε ευκαιρία να μας πει για την Apple και προσπαθεί να δικαιολογήσει το χιλιάρικο που έσταξε. Έλεος ορισμένοι, τόση ανασφάλεια πιά?

giannis

Νατος και ο hater. Δεν δικαιολογεί κανένας, κανένα χιλιάρικο. Απλά παραθέτει πραγματικά γεγονότα. Στα idevices έχει support για χρόνια και αυτό είναι γεγονός. Ειδικά στα Mac πάιρνεις update μέχρι 8 χρόνια μετά. Στις κινητές συσκευές για 5 έτη. Αν υπάρχει κάποιος που δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια είναι χρήστης που έχει σταθερά, για χρόνια, υποστήριξη από την εταιρεία. Και αυτές οι εταιρείες είναι λίγες. Η Qualcomm δεν ανήκει σε αυτές.

Costas

@giannis
Το άρθρο μιλάει για Chromebooks και Qualcomm. Μόνο τα πρόβατα μπορούν να βρούν συσχετισμό με την Apple. Και εγώ σαν hater μπορώ να σχολιάσω το κόμπλεξ του καθενός που σε κάθε άρθρο άσχετο, κολλάει την Apple και τα idevice’s. Merry Christmas

giannis

@Costas και ο φίλος μίλησε γενικά για υποστήριξη συσκευών που άλλες εταιρίες έχουν και άλλες κοροιδεύουν. Και όποιος έχει την μύγα τσίμπησε και θέλει να δικαιολογήσει τον εαυτό του που οι άλλες εταιρείες τον κοροιδεύουν με το «ship it and forget it. Περαστικα και καλά χριστούγεννα.

Ioannis

χιλιες φορες Intel παρα qualcomm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.