Λειτουργικός Apple-1 πουλήθηκε για 101.325 δολάρια

apple-1, Λειτουργικός Apple-1 πουλήθηκε για 101.325 δολάρια

Αυτή τη στιγμή η Apple μπορεί να είναι κυρίως γνωστή για τα iPhones, iPads και MacBook, αλλά η αρχή της έγινε από desktop. Αυτή τη στιγμή προφανώς η Apple δεν πουλά τα παλιά της desktops, αλλά υπάρχουν κάποιοι συλλέκτες που θα πλήρωναν αδρά.

Στη Γερμανία ένας συλλέκτης κατάφερε να πάρει στα χέρια του έναν λειτουργικό Apple-1 δίνοντας το ποσό των 101.325 δολαρίων.

Το ποσό είναι φυσικά μεγάλο για έναν υπολογιστή, αλλά στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε, το ποσό αναμενόταν να κυμανθεί μεταξύ 190.000 και 320.000 δολαρίων. Η τιμή είναι πολύ καλή για τον συλλέκτη, αλλά όχι και τον πωλητή αν υπολογίσουμε ότι ο Apple-1 είναι ένας από 8 λειτουργικούς υπολογιστές που έχουν απομείνει.

Να θυμηθούμε ότι το 2014 άλλος ένας λειτουργικός Apple-1 πουλήθηκε για πάνω από 900.000 δολάρια. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος υπολογιστής πουλήθηκε μαζί με τα αυθεντικά έγγραφα όπως το manual και σημειώσεις από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν οι συν-ιδρυτές της Apple Steve Jobs και Steve Wozniak το 1997.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick_GR

Και δεν χτίζω ένα gaming/ workstation pc με πολύ λιγότερα χρήματα, περισσότερο συμφέρει.
(Φυσικά και αστειεύομαι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.