Υπολογιστής Apple-1 αριθμημένος από τον Steve Jobs πωλήθηκε για πάνω από 440.000 δολάρια σε δημοπρασία

Apple-1 steve jobs, Υπολογιστής Apple-1 αριθμημένος από τον Steve Jobs πωλήθηκε για πάνω από 440.000 δολάρια σε δημοπρασία

Ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής Apple-1 που αριθμήθηκε με το χέρι από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 442.118 δολάρια σε δημοπρασία αυτόν τον μήνα, υπερβαίνοντας την εκτιμώμενη τιμή των 375.000 δολαρίων.

Μόλις 200 υπολογιστές Apple-1 κατασκευάστηκαν από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak το 1976, και πιστεύεται ότι έχουν απομείνει μόνο 60 έως 70, καθιστώντας τα μηχανήματα ως το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι για τους θαυμαστές της Apple. Το #78 Apple-1 που πουλήθηκε είναι λειτουργικό, καθώς αποκαταστάθηκε σε κατάσταση λειτουργίας το 2018 από τον ειδικό της Apple Corey Cohen.

Apple-1 steve jobs, Υπολογιστής Apple-1 αριθμημένος από τον Steve Jobs πωλήθηκε για πάνω από 440.000 δολάρια σε δημοπρασία

Ο υπολογιστής συνοδευόταν από μια επιστολή γνησιότητας που επιβεβαίωνε ότι ο γραφικός χαρακτήρας ήταν του Steve Jobs, καθώς και από το αυθεντικό Apple Cassette Interface, το πρωτότυπο εγχειρίδιο λειτουργίας, ένα πλεονάζον πληκτρολόγιο ASCII από την ίδια χρονική περίοδο και μια οθόνη ανοιχτού πλαισίου Sanyo 4205.

Οι υπολογιστές Apple-1 έχουν πιάσει μέχρι και 815.000 $ στο παρελθόν, ανάλογα με το ιστορικό του μηχανήματος και την κατάστασή του. Ο πιο ακριβός Apple-1 που έχουμε δει να πωλείται μέχρι σήμερα ήταν ο “Celebration” Apple-1, που διαθέτει μια κενή πράσινη πλακέτα PCB που δεν πωλήθηκε στο κοινό και δεν ήταν μέρος γνωστής παραγωγής.

Παράλληλα με τον αριθμημένο Apple-1 που πουλήθηκε για πάνω από 440.000 δολάρια, ο ιστότοπος δημοπρασιών RR Auction πούλησε ένα φυλλάδιο NeXT με την υπογραφή του Steve Jobs για 18.210 δολάρια, έναν υπολογιστή NeXT πρώιμης παραγωγής 1988 για 6.094 δολάρια και μια μπάλα ποδοσφαίρου Auburn University8 με την υπογραφή του Tim Cook για 5.681 δολάρια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.