Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

0

Nikon D80Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές όπως καθετί στο κόσμο της τεχνολογίας εξελίσσονται. Το μέγεθός τους συρρικνώνεται και οι δυνατότητές τους γιγαντώνονται. Οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παλιά μοντέλα με το μεγάλο βάρος και την υψηλή τιμή…

Digital era
Ποιος θυμάται πια τις φωτογραφικές μηχανές με το φιλμ. Τεράστιες βιομηχανίες φωτογραφικών ειδών έχουν βάλει λουκέτο ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν συγχωνευτεί για να ανταπεξέλθουν στο ψηφιακό τσουνάμι. Νέοι παίχτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ροκανίζουν από την πίτα των ψηφιακών φωτογραφικών. Αυτή η αναστάτωση μοναδικό κερδισμένο έχει εμάς, τους καταναλωτές. Οι εταιρείες, στη προσπάθειά τους να μας πείσουν να αγοράσουμε τα προϊόντα τους, έχουν εκτοξεύσει την ποιότητα ενώ παράλληλα έχουν ρίξει τις τιμές πάρα πολύ. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι με κάτω από 200 ευρώ θα μπορούσες κάποτε να αγοράσεις μια ψηφιακή με ανάλυση 7Megapixels. Και όμως σήμερα μπορείς.

Ποιες είναι οι κατηγορίες:

Compact
Οι πιο δημοφιλείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ανάμεσα στους ερασιτέχνες, είναι οι compact. Πρόκειται για την πιο οικονομική κατηγορία και απευθύνεται σε όλους. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, άπειρες λειτουργίες και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Καλύπτουν στο σύνολό τους τις απαιτήσεις του ερασιτέχνη φωτογράφου ενώ δεν είναι και λίγα τα μοντέλα εκείνα που εντυπωσιάζουν με τις επαγγελματικές τους καταβολές.
DSLR
Μην σας τρομάζει η όψη και το μέγεθός τους. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR απευθύνονται πλέον σε όλους. Με κόστος από 600 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε την πρώτη σας DSLR με εναλλασσόμενους φακούς. Τα μοντέλα αυτά δέχονται εναλλάξιμους φακούς με αποτέλεσμα να είναι έτοιμες για φωτογράφιση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα μοντέλα DSLR μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες σε αρχεία RAW τα οποία προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά την επεξεργασία τους στον υπολογιστή.

Τα ψηφιακά διαμάντια του σήμερα, προσφέρουν εργονομία και μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απολαμβάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Σήμερα με μια ψηφιακή φωτογραφική μπορείς να πραγματοποιείς λήψης φωτογραφιών αλλά και βίντεο με ήχο, αποκτώντας τη δυνατότητα να κρατήσεις για πάντα τις αγαπημένες σου στιγμές στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ψηφιακή φωτογραφική:
•Την ανάλυση (Megapixels)
•Το φακό
•Τις προκαθορισμένες θέσεις λήψης
•Τραβάει βίντεο με ήχο;
•Το μέσο εγγραφής (κάρτα μνήμης)
•Την αυτονομία

Τα πιο δημοφιλή μέσα εγγραφής: Memory Stick, Compact Flash, xD, SD.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα