Panasonic DMC-FX100 vs. Casio EX-Z1200 – Κόντρα στα 12 Megapixel

Το νέο στάνταρτ στις compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αναμένεται να γίνουν τα 12 Megapixel. Και ενώ μέχρι πρόσφατα είχαμε αισθητήρες με 8 και 10 Megapixel σε pocket size μοντέλα, η σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση των νέων Panasonic και Casio προδιαγράφει το μέλλον.

Πρόκειται για την Lumix DMC-FX100 της πρώτης και την Exilim ΕΧ-Ζ1200 της δεύτερης. Δυο αντικείμενα πόθου για υπέρ υψηλές επιδόσεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτογράφισης.

Panasonic DMC-FX100
Ενσωματώνει αισθητήρα CCD 12,2 Megapixel με ευρυγώνιο φακό 28mm της Leica. Αυτός προσφέρει οπτικό ζουμ 3,6x και είναι ιδανικός για τη φωτογράφιση μεγάλου εύρους διαφορετικών θεμάτων. Το ζουμ του φακού μπορεί να γίνει 7x σε ανάλυση 3 Megapixel με αμελητέα σχεδόν παραμόρφωση του θέματος. Η DMC-FX100 ενσωματώνει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας O.I.S. και λειτουργία Intelligent ISO Control. Ο οπτικός σταθεροποιητής χρησιμεύει όταν κουνιέται ο χρήστης και το ISO Control όταν κινείτε το θέμα. Στα θετικά συγκαταλέγεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 1920×1080 pixels αλλά και βίντεο 1280×720 με 15fps.

Casio EX-Z1200
Μια μόλις ημέρα νωρίτερα, στις 21 Μαΐου, η Casio παρουσίασε την EX-Z1200 παίρνοντας την πρωτιά από την Panasonic. Η κορυφαία Exilim διαθέτει CCD 12,1 Megapixels και φακό με οπικό ζουμ 3x. Εσωτερικά ο αισθητήρας CCD στηρίζεται στο σύστημα σταθεροποίησης CCD-shift Image Stabilization προσφέροντας φωτογραφικά αποτελέσματα χωρίς κούνημα και τρεμόπαιγμα – αυτή την τεχνολογία την είχαμε συναντήσει πριν μερικά χρόνια σε μοντέλα της αείμνηστης Konica-Minolta. Άξια αναφοράς είναι η λειτουργία Face Sensing Engine (FSE) που «διαβάζει» τυχόν ανθρώπινα πρόσωπα στο φωτογραφικό μας κάδρο και παραγοντοποιεί αναλόγως τις ρυθμίσεις για να βγουν φωτεινά με τους σωστούς χρωματικού τόνους.

Συμπέρασμα
Δύσκολα μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου. Σίγουρα ο ισχυρότερος αισθητήρας θα κάνει την διαφορά την στιγμή που συνεργάζεται με ένα καλό φακό όπως στην περίπτωση της DMC-FX100 ή ένα μηχανικό σύστημα σταθεροποίησης όπως συμβαίνει με την EX-Z1200. Μας αρέσει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών Full HD και βίντεο HD της Panasonic και η λειτουργία FSE της Casio. Περισσότερα, όταν θα έχουμε τα δύο μοντέλα στα χέρια μας. Πολύ σύντομα…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Digital camera Lumix Panasonic

Panasonic Lumix GF5, Διαρροή στοιχείων και φωτογραφιών

Η ψηφιακή μηχανή που θα αντικαταστήσει την GF3, η Panasonic Lumix GF5 διέρρευσε στο Διαδίκτυο, σε μία φωτογραφία που δημοσίευσε κατά λάθος ένας μοντέλο που χρησιμοποιεί το Instagram. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η φωτογραφία είχε κατέβει, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εν λόγω αποκάλυψη. Οι φήμες λένε ότι το μοντέλο […]

Digital camera Olympus

Olympus mju1060 | Ο αχώριστος συνοδός σας

Η μηχανή Olympus mju1060 διαθέτει ισχυρό οπτικό zoom 7x για αυθόρμητες κοντινές λήψεις των φίλων, της οικογένειας και πολλών άλλων θεμάτων. Με αυτήν τη μηχανή γενικής χρήσης, το θάμπωμα σε συνθήκες δράσης ανήκει στο παρελθόν, καθώς το κούνημα της μηχανής αντισταθμίζεται με τη λειτουργία διπλής σταθεροποίησης εικόνας. Η μεγάλη οθόνη LCD HyperCrystal 3,0 ιντσών, η […]

Digital camera Sony

Sony Cyber-Shot T500 | Με 10,1Megapixel και video HD

Μέχρι σήμερα οι επιλογές ανάμεσα σε ψηφιακές μηχανές που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν και ως βιντεοκάμερες ήταν άφθονες, αλλά τα αποτελέσματα τους αμφιλεγόμενα. Η κυκλοφορία, όμως, της λεπτής και εξαιρετικά κομψής, νέας Cyber-shot T500 της Sony αλλάζει τα δεδομένα, καθώς καθιστά πανεύκολη την καταγραφή των αγαπημένων σας στιγμών σε ποιοτικές φωτογραφίες ή σε HD clips.

Digital camera Olympus

Olympus mju1040 | Φωτογραφίστε με στυλ

Με την εκλεπτυσμένη ψηφιακή Olympus µ 1040, θα φωτογραφίζετε με κομψό τρόπο. Στο καλαίσθητο μεταλλικό υπέρλεπτο σώμα της μηχανής, ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός της συνδυάζει το στιλ με χαρακτηριστικά, όπως προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων, τεχνολογία ρύθμισης σκιάς και μια καινοτόμο λειτουργία Intelligent Auto, με την οποία επιλέγονται οι ιδανικές ρυθμίσεις για λήψη της τέλειας φωτογραφίας.